Valószínûtlen a januári vásárlás

Sir Alex Ferguson megerõsítette, továbbra is a nyári igazolást tartja jónak és bevallja, nem tervezi, hogy januárban a csapathoz csábítson bárkit is.


"Nagyon nehéz januárban vásárolni" - mondta a menedzser. "Nem akarok megvenni valakit csak azért, hogy legyen még egy játékosunk. Ha vásárolni indulsz, olyat akarsz venni, aki különbséget jelent."

"Talán négy vagy öt januári igazolásunk volt: Louis Saha, Andy Cole, Nemanja Vidic, Patrice Evra [és Diego Forlan]. A januári vásárlás nem a mi szokásos utunk éppen a vele járó összes hátrány miatt."

"Sok a kérdés, de jelenleg semmi nincs a fejemben."

A menedzser álláspontja nem meglepõ. Végtére is ritkán költ januárban. Legutóbb 2006-ban tett jelentõs igazolást a United, amikor Evra és Vidic a klubhoz csatlakozott.

 


Nem sokkal azt követõen történt ez, hogy a csapat nem jutott tovább a Bajnokok Ligája csoportkörébõl épp úgy, mint most is, ráadásul Vidic teljes szezonra kidõlt, mitõl egyesek azt várnák Sir Alextõl, hogy újra mélyre ásson.

De a menedzser elmondta, a 2006-os téli igazolásokat más körülmények indították el.

"Akkoriban olyan játékosokat kerestünk, akik nagyon fontosak voltak egyes pozíciókban" - mondta Fergie a pénteki sajtótájékoztatón.

"Denis Irwin visszavonulása után nagyon nehéz volt minõségi bal bekket szerezni. Patrice volt az egyetlen, akit jónak találtunk. Bár szélsõ védõt játszott a Monaco csapatában, vonzott minket a tulajdonsága, hogy támadásokhoz is sokat tett."

"Vida még srác volt, amikor elõször megnéztem õt három-négyévvel azelõtt Párizsban [2002 novemberében], amikor Jugoszlávia Franciaország ellen játszott. Három középsõ védõvel játszottak akkoriban."

"Nem tudtam, mennyire lenne képes négy védõs rendszerben játszani. Nem volt bizonyíték erre. Majd elment Oroszországba, ahol hátsó négyesben játszhatott. Akkor már tudtuk, hogy képes olyan rendszerben játszani és nem lesz vele probléma. Úgy döntöttünk, leigazoljuk."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!