Manchester United 4-1 Wolverhampton Wanderers

Élvezetes összecsapáson a United megmutatta, képes felállni a padlóról!


Remek játékkal gyõzött a United a mai összecsapáson, ezzel két pontra megközelítette az élen álló Manchester City csapatát, amely hétfõn Londonban vendégszerepel a Chelsea-nél.

A BL kudarc után létfontosságú volt, hogy a Vörös Ördögök megmutassák, nem kell leírni õket. Ez a mai mérkõzésen be is bizonyosodott.

A csapatok:

United: De Gea - Smalling, Evans, Ferdinand, Evra - Valencia, Carrick, Jones, Nani - Welbeck, Rooney
Cserék: Lindegaard, Giggs, Park, Young, Macheda, Gibson, Fryers

Wolves: Hennessey - Zubar, Johnson, Berra, Ward - Edwards, Henry, O'Hara, Jarvis - Doyle, Fletcher
Cserék: De Vries, Elokobi, Stearman, Ebanks-Blake, Hunt, Hammill, Milijas

Az elsõ percben Fletcher lõtt távolról, talán tudatosítani akarta ezzel a vendég csapat, hogy õk bizony nem állnak vissza védekezni.

Azonban kénytelenek voltak, mert a United igen támadó felfogásban lépett fel.

A 2. percben Valencia ugratta ki remekül Smallingot, aki beadott szélrõl, de Welbeck elõl menteni tudtak a védõk.

Percekkel késõbb Rooney 20 méterrõl lövés helyett kapura ívelte a labdát. Érthetetlenül, hiszen a kapus nem állt kint.

A 7. percben majdnem megszerezte a vezetést a hazai csapat. Valencia adott középre, az érkezõ Carrick 11 méterrõl vetõdve fejelt, de a labda centikkel a felsõ léc fölé szállt, szép helyzet volt.

A Wolves nem nagyon tudott kijönni saját térfelérõl, ha sikerült, õk is szélrõl kívántak próbálkozni, de nem sok sikerrel jártak. Sõt, a 17. percben Carrick labdaszerzését követõen kiválóan ugratta ki Rooneyt, aki az öt és feles sarkáról lõtt, de Hennessey nagyot védett.

Pillanatok múlva már nem kegyelmeztek a hazaiak. Valencia lõtte át a labdát a 16-os sarkán álló Naninak, aki kettõt tolt a labdán, majd 17 méterrõl megszerezte a vezetést, 1-0 a Unitednek!

 


Jones helyzetei következtek, elõször Nani passza után nem tudott gólt szerezni 4 méterrõl, majd Welbeck lõtte be a kapu elé a labdát, azonban a fiatal játékost Henry megelõzte és becsúszva szerelt, bár a labda nem sokkal kerülte el a Wolves kapuját.

Huszonhét perc után már két gólos elõnyre nõtt a hazai elõny. Carrick indult meg, majd passzolt Nanihoz, aki jól játszotta meg Rooneyt. Az angol támadó pedig oly sok góltalan forduló után végre betalált, 2-0!

A 36. percben a vendégek veszélyeztettek. Jarvis ívelt a hosszún érkezõ Fletcherhez, aki visszafejelt középre O'Harának, de az ex-Spurs játékost Jones megelõzte és menteni tudott.

Az utolsó 10 percre kicsit feljebb jöttek a Farkasok, de beíveléseik nem értek sokat, mert Ferdinand és Evans mindig menteni tudott. Így történt a félidõ utolsó percében is, amikor Jarvis lõtte középre a labdát, de Evans mentett Fletcher elõl.

Szünetre megnyugtató elõnyben mehetett Sir Alex csapata, ami a második játékrész elején megbosszulta magát.

Ugyanis alig telt el két perc, máris szépített a Wolves. Szokás szerint Jarvis beívelése szállt be de Gea kapuja elé, Fletcher hat méterrõl Evrát lefejelve bólintott a kapuba, 2-1-re módosítva az eredményt.

Négy percre rá Welbeck elõtt adódott nagy lehetõség. Valencia megindulását követõen a jobbján felfutó Joneshoz játszott, aki beívelt a kapu elé, azonban a fiatal csatár négy méterrõl nem tudta bekotorni a hazaiak harmadik gólját.

Az 56. percben azonban nem volt kegyelem. Valencia ismét megverte ellenfelét, majd erõsen kapu elé lõtte a labdát, az érkezõ Nani pedig hat méterrõl megszerezte újabb gólját, 3-1!


Sõt, Evans közeli fejese kis szerencsével akár a negyedik gólt jelenthette volna, de Hennessey szerencsésen védeni tudott.

A 62. percben azonban megpecsételõdött a Wolves sorsa. Valencia mai harmadik gólpasszát is kiosztotta, ezúttal Rooneynak, aki zseniális mozdulattal lõtte be a Vörös Ördögök negyedik gólját.

 


Ezt követõen kissé visszaesett a találkozó színvonala, a United megengedte a vendégeknek, hogy feljebb jöjjenek, de a spanyol kapusnak nem sok dolga akadt ezt követõen sem, csupán néhány beívelést kellett lehúznia.

Nyolc perccel a mérkõzés vége elõtt azonban helyzetbe kerültek a narancssárgák. Nem meglepõ, Jarvis ívelt be balról, Hunt lõtt, a labda megpattant és épp Doyle elé került, de Evans menteni tudott.

Következõ percben a mérkõzés talán legszebb támadását láthatták a szurkolók. Carrick zseniális hosszú labdáját Valencia egybõl a kiugró Jones elé fejelt, aki egészen az alapvonalig futott, ahonnan centerezett, de Johnson Machedát megelõze menteni tudott.

Maradt a 4-1, megérdemelten gyõzött a manchesteri csapat, több kiváló egyéni teljesítményt is láthatott a közönség.

 

 

Premier League, 15. forduló

Manchester United 4-1 Wolves

Old Trafford, 75627 nézõ

 

Vezette: Michael Oliver

 

United: De Gea - Smalling, Evans, Ferdinand, Evra(Fryers 67.) - Valencia, Carrick, Jones, Nani(Young 77.) - Welbeck(Macheda 74.), Rooney
Nem használt cserék: Lindegaard, Giggs, Park, Gibson

Wolves: Hennessey - Zubar, Johnson, Berra, Ward - Edwards(Milijas 32.), Henry, O'Hara(Hunt 71.), Jarvis - Doyle, Fletcher(Ebanks-Blake 77.)
Nem használt cserék: De Vries, Elokobi, Stearman, Hammill
 

 

Gólszerzõ: Nani 17', 56', Rooney 27', 62' illetve Fletcher 47'  

 

Sárga lap: Ferdinand

 

A találkozó legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Luis Nani

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!