Az Ajax jön az EL-ben

A Manchester United az Ajax csapatát kapta az Európa Liga legjobb 32 mezõnye között.


A Vörös Ördögöket a pénteki sorsoláson párosították össze a holland csapattal, így megismétlõdhet az 1976-os összecsapás. Akkor az elsõ mérkõzést az Ajax nyerte 1-0-ra, ám az Old Traffordon 2-0 arányú gyõzelmet arattak a Vörös Ördögök és így õk jutottak tovább az UEFA kupában. A United a felkészülési szezonok során négy alkalommal szerepelt az Amsterdam Tournament-en, melyet 2006-ban meg is nyert, augusztusban pedig Edwin van der Sar búcsúmérkõzésén szerepelt néhány játékos az Amsterdam ArenA-ban.

"Az Ajax egy jó csapat, akikkel soha nem találkoztam még európai versenysorozatokban" - mondta Sir Alex Ferguson a Manutd.comnak. "Nagyon várom már."

A holland gárdának komoly múltja van, hiszen négyszer nyerte meg a legrangosabb európai kupát, egyszer a KEK-et és egyszer az UEFA kupát. A mérkõzésekre februárban kerül sor, az idõpontok hamarosan nyilvánossá válnak. Aki továbbjut ebbõl a párharcból, a legjobb 16 között az orosz Lokomotiv Moszkvával, vagy a spanyol Athletic Bilbaoval találkozik.

 


A védõ Chris Smalling a Manutd.comnak elmondta, nagyon várja már az Ajax elleni párharcot és arra törekednek majd, hogy megnyerjék az Európa Ligát.

"Hatalmas csalódás volt kiesni a Bajnokok Ligájából. De nézd csak meg, milyen kaliberû csapatok vannak az Európa Ligában..."

"Az Ajaxszal sorsoltak össze, amely csapatnak óriási történelme van. Ez egy jó teszt lesz. Sok olyan csapat van, akik jól szerepelhetnek. Bárki is nyeri meg ezt a sorozatot, az bizony egy jó csapat."

A többi angol csapat párosításait nézve, a Man City a Portóval találkozik, a párharc gyõztese a Legia Varsó - Sporting összecsapás gyõztesével játszik. A Stoke City a Valenciát kapta, aki továbblép, a Trabzonspor - PSV Eindhoven párharc gyõztesével küzd meg.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!