A FIFA teheti vissza a Manchestert a BL-be

Január 13-ig adott idõt arra a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), hogy a svájci szövetség a Sion valamennyi olyan meccsét, amelyeken jogosulatlanul szerzõdtetett játékos volt a pályán, az ellenfélnek 3-0-lal jóváírja.


Ha ezt nem teszi, másnaptól kizárja a válogatott mellett a klubcsapatokat is. A Basel még érdekelt a Bajnokok Ligájában, miután a Manchester Unitedet verte az utolsó csoportmeccsen.

Két lehetõség van, a Basel helyére a Manchester Unitedet visszateszik, vagy a Bayern játék nélkül kerül a legjobb nyolc közé.

 

"Csalódottak vagyunk. Ennek ellenére mindent megteszünk, hogy megoldjuk ezt a helyzetet" - mondta sajtótájékoztatóján Peter Gillieron, a svájci szövetség elnöke, aki azt is hozzátette, hogy jövõ héten találkozik a FIFA képviselõivel, hogy megtudja, pontosan mit is várnak az általa vezetett szervezettõl.

 


A Sion nyáron a FIFA tiltása ellenére igazolt futballistákat, közülük hat játékost szerepeltetett az Európa Ligában. Az európai szövetség (UEFA) emiatt kizárta a Siont a sorozatból, de egy svájci bíróság késõbb úgy döntött, az UEFA-nak vissza kell vennie Vanczák Vilmosékat az EL-be. Az UEFA ezt nem tette meg, és a CAS-hoz fordult, amely csütörtökön a javára ítélt.

A Sion pillanatnyilag harmadik a bajnokságban 31 ponttal, egyelõre nem tudni, hány pontot kell elvenni tõle, de gyaníthatóan a kiesés ellen kellene harcolnia a csapatnak. 


index.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!