Queens Park Rangers 0-2 Manchester United

Gyõzelmével a tabella élére állt a Manchester United!


Azzal a tudattal léphetett pályára Sir Alex Ferguson csapata, hogy amennyiben gyõznek, úgy biztosan a tabella élére állnak, még ha esetleg csak ideiglenesen is.

Meglepetés volt a meccs elõtt, hogy Javier Hernandez a kispadra már leülhetett.

A csapatok:

QPR: Cerny - Young, Connolly, Gabbidon, Traoré - Mackie, Barton, Faurlin, Wright-Phillips - Bothroyd - Helguson
Cserék: Kenny, Orr, Derry, Smith, Taarabt, Hill, Campbell

United: de Gea - Smalling, Evans, Ferdinand, Evra - Valencia, Jones, Carrick, Nani - Rooney, Welbeck
Cserék: Lindegaard, Young, Giggs, Hernandez, Berbatov, Fryers, Park

Sokat nem kellett várni az elsõ gólra, hiszen az elsõ percben vezetéshez jutott a United. Egy rossz felszabadítást Smalling fejelt Rooneyhoz, aki indította Valenciát. A szélsõ átvette a labdát, majd tökéletesen csavart Rooney fejére, ezzel máris vezetést szerzett a vendég csapat.

 


Sõt, a harmadik percben akár kettõ is lehetett volna a United elõnye, miután Nani ugratta ki Welbecket, a fiatal csatár azonban nem tudta értékesíteni helyzetét.

Válaszolt a Rangers, egy szögletet követõen Helguson rázta le Smallingot, majd fejelt 11 méterrõl, nem sokkal a bal felsõ sarok mellé. Azonban ezt a helyzetet sokáig nem követte hazai lehetõség.

Sõt, leginkább a hazai kapu volt veszélyben annyira, hogy a 24. percben Rooney remek labdával szöktette Welbecket, aki a kapus mellett elrúgva a labdát gólt szerzett, de Webb játékvezetõ les miatt nem adta meg a gólt.

Az elsõ fél óra végén Evans fejelhetett közelrõl, de csak a felsõ lécet találta el, majd Rooney ugratta ki Jonest, a középpályásként játszó védõ a kapusra vezethette a labdát, majd lõtt, de Cerny nagyot mentett.

A 31. percben tûzijátékot rendeztek a vendégek. Elõbb Nani lövését ütötte ki Cerny, amire Valencia csapott le, de a kapus ismét, hatalmasat védve menteni tudott.

Egy perc múlva Evans ismét szöglet után veszélyeztetett, de fejeség Faurlin a gólvonalról kivágta. Ebbõl lefordult a QPR, Helguson került lövõhelyzetbe, de Gea azonban kissé furcsa mozdulattal, de hárított.

Az elsõ fél órában több nagy helyzete is volt a Unitednek, a félidõ végére azonban feljebb jött a Queens Park, sikerült beszorítaniuk a vendégeket, de vagy Evans, vagy Ferdinand mindig tisztázni tudott. Az utolsó percben jártunk, amikor Bothroyd szélrõl kapu elé tudott lõni, de labdáról lemaradt Mackie, így nem lett gól a félidõ talán legnagyobb hazai helyzetébõl.

Szünet után majdnem úgy kezdte a United a második játékrészt, ahogyan az elsõt. Valencia adott kiváló labdát Rooneynak, aki rosszul vette át a passzt, ezzel helyzetbõl kisodródott szélre, ahonnan megpróbált lõni, de lövését könnyen fogta Cerny.

Szinte folymatosan a Vörös Ördögöknél volt a labda, a hazaiak csak ritkán próbálkozhattak támadással. Egy ilyen végén adhatott be Mackie jobbról, de Bothroyd elõl Ferdinand menteni tudott.

Az 56. percben a találkozó legszebb momentumát láthatta a közönség. Nem azt, hogy Barton adta el a labdát Carricknek, hanem ami ezután jött. A United középpályása saját térfélrõl megindult, talán senki nem vette õt komolyan, így elfutott mindenki mellett, lerántani sem tudták, majd 16-ról ellõtt labdája a kapuban kötött ki, 2-0 ezzel a Unitednek!

 


Három perc múlva Nani passzolt kis szögletbõl Valenciának, aki erõsen középre lõtt, az érkezõ labdába Evans piszkált bele, így került Rooneyhoz a játékszer, de a csatár 1 méterrõl nem tudott kaput találni.

Welbeck utolsó megmozdulását láthatta a közönség, amikor megpróbált a hosszú felsõbe csavarni 17 méterrõl, de Cerny nagyot nyújtózva mentett. Sir Alex ezután - de nem ezért - lehozta a fiatal csatárt, helyére HErnandez állt be.

A meccs utolsó 20 percére nagyon visszaesett a színvonal, a QPR nem tudott, a United pedig nem erõltette a támadásokat. Néha megindultak a vendégek, de újabb gólt nem sikerült elérniük. Pedig Jones még egy kapufáig is eljutott, valamint Hernandez és a csereként beálló Young is kapura lõhetett, de vagy Cerny volt jó helyen, vagy nem találtak kaput a vendégek.

A hazaiak elõtt csupán egy óriási helyzet adódott, amikor Taarabt adott kiváló labdát Campbellnek, aki azonban 4 méterrõl, a kapu torkából fölé passzolt.

Teljesen megérdemelt gyõzelmet aratott a United, ezzel egy ponttal megelõzte a City csapatát, mely hamarosan az Arsenalt fogadja az Etihadban.


Barclays Premier League, 16. forduló
Queens Park Rangers 0-2 Manchester United
Loftus Road, 18033 nézõ
Vezette: Howard Webb

QPR: Cerny - Young, Connolly, Gabbidon, Traoré - Mackie, Barton, Faurlin, Wright-Phillips(Taarabt 65.) - Bothroyd(Hill 75.) - Helguson(Campbell 66.)
Nem használt cserék: Kenny, Orr, Derry, Smith

United: de Gea - Smalling, Evans, Ferdinand, Evra - Valencia, Jones, Carrick, Nani(Young 88.) - Rooney(Giggs 78.), Welbeck(Hernandez 63.)
Nem használt cserék: Lindegaard, Berbatov, Fryers, Park

Gólszerzõ: Rooney 1', Carrick 56'

Sárga lap: Gabbidon illetve Ferdinand, Jones


A meccs embere a ManUtdFanatics.hu szerint: Michael Carrick

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!