Fulham 0-5 Manchester United

Gálázott a United, több kiemelkedõ teljesítménnyel öt gólt szerezve lemosták a Fulhamet.


Karácsony elõtti utolsó mérkõzésén gólzáporos gyõzelemmel ajándékozta meg szurkolóit a Manchester United.

A mérkõzés elõtt kiderült, hogy Rio Ferdinand nem lép pályára, miután a QPR ellen kisebb sérülést szedett össze. Így Phil Jones visszakerült a védelem tengelyébe, míg a középpályán Ryan Giggs kezdett.

A csapatok:

Fulham: Stockdale - Baird, Senderos, Hangeland, J.A.Riise - Ruiz, Murphy, Etuhu, Dempsey - Dembelé - Johnson
Cserék: Frei, Hughes, Duff, Kelly, Zamora, Gecov, Etheridge

United: Lindegaard - Smalling, Jones, Evans, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Nani - Rooney, Welbeck
Cserék: De Gea, Berbatov, Hernandez, Young, Fryers, Park, Rafael

Az elsõ percekben Dempsey könyöke találta el Phil Jones állát, a fiatal védõt sokáig ápolták a gyepen, végül sikerült visszatérnie a pályára.

Sokat nem is kellett várnia, hogy csapata megszerezze a vezetést. Nanit nem vették komolyan a Fulham védõi, aki a szélen megindulva egészen az alapvonalig vezette a labdát, majd középre tálalt, ahol Welbeck érkezett és közelrõl a hosszúba lõtte a játékszert, ezzel már az 5. percben vezetéshez juttatva a Unitedet.

 


Nem sokkal késõbb Giggs növelhette volna csapata elõnyét, de lekésett Jones beadásáról. Majd Rooney is veszélyeztetett, de lövését fogta Stockdale kapus.

Ismét az angol csatár elõtt adódott lehetõség a 18. percben. Nani és Evra remek kényszerítõje után került a labda középre, Rooney azonban közelrõl eltörte a labdát, így nem lett gól a nagy leheõségbõl. Fordult a Fulham, Ruiz került helyzetbe, de az utolsó pillanatban Jones kiválóan menteni tudott. Mint kiderült ez volt az utolsó momentuma a fiatal játékosnak, aki cserét kért. Helyére Ashley Young állt be.

A 28. percben növelte elõnyét a United. Giggs kapta vissza az elvégzett szögletet követõen a labdát, betekerte a kapu elé, ahol Nani csúsztatott a hosszúba, ezzel már 0-2 az állás!

 


Az elsõ fél órát követõen Senderos lökte el Welbecket jól láthatóan a saját tizenhatosán belül, de Halsey játékvezetõ nem ítélt büntetõt.

A félidõ végére maradt még egy gól, a 43. percben Nani futott el jobb oldalon, a tizenhatoson belül három ember között passzolt tovább Giggsnek, aki 12 méterrõl ellõtte a labdát, ami megpattant egy védõn, végül így került a hálóba a labda. Ezzel Giggs tovább folytatta remek sorozatát és minden Premier League szezonban betalált.

 


A Fulhamnek alig volt kaput eltaláló lövése, az utolsó pillanatokban Johnson azonban kaput talált, de Lindegaard könnyedén hárított.

A szünet után agresszívebben lépett fel a hazai csapat, sokat tartózkodott a United térfelén.

Az elsõ, említésre érdemes helyzetük az 56. percben alakult ki, miután szöglethez jutottak. Murphy csavarta be a sarokrúgást, Dempsey az öt és felesen felugorva fejelhetett, ám Lindegaard nagyot védve hárította a veszélyt.

Tíz perccel késõbb szép kontrát vezetett végig a vendég csapat. Valencia indult meg középen, majd kitette a jobb szélre Naninak, aki kapu elé lõtte a labdát, de Stockdale mentett az érkezõ Valencia elõl.

A 74. percben majdnem meglett a negyedik United gól is. Valencia és Nani játszottak össze csodálatosan, a portugál remekül ugratta ki Welbecket, aki a kapus felett átemelte a labdát, ami végül kapu fülé ment.

Áttevõdött a játék a vendég térfélre, Johnson elõtt több helyzet is adódott, de vagy nem talált kaput, vagy Lindegaard védett nagyszerûen több alkalommal is.

Alig volt hátra a rendes játékidõbõl, amikor Rooney kapott labdát, amjd gondolt egyet és 27 méterrõl óriási gólt lõtt Stockdale kapujába, már 0-4!

 


De még nem volt vége. Elõbb Johnson lõtt kapura, amit ismét mentett Lindegaard, majd a 90. percben Valencia jobbról érkezõ labdáját a csereként beállt Berbatov hanyag eleganciával, sarokkal juttatta be a fulhami kapuba, beállítva a végeredményt. Az 50. unitedes gólja is igen emlékezetesre sikerült.

 


Barclays Premier League, 17. forduló
Fulham 0-5 Manchester United
Craven Cottage, 25700 nézõ
Vezette: Mark Halsey

Fulham: Stockdale - Baird(Kelly 74.), Senderos, Hangeland, J.A.Riise - Ruiz, Murphy, Etuhu, Dempsey(Zamora 85.) - Dembelé - Johnson
Nem használt cserék: Frei, Hughes, Duff, Gecov, Etheridge

United: Lindegaard - Smalling, Jones(Young 20. (Park 59.)), Evans, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Nani - Rooney, Welbeck(Berbatov 77.)
Nem használt cserék: De Gea, Hernandez, Fryers, Rafael

Gólszerzõ: Welbeck 5', Nani 28', Giggs 43', Rooney 88', Berbatov 90'

A találkozó legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Nani

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!