Bryan Robson: Ferguson nem ostorozza Rooneyt

A Manchester United legendája szerint Sir Alex Ferguson nem fogja Rooneyt eltávolítani csapatából.


Wayne Rooney eddigi pályafutása legnagyobb válságával néz szembe mind a pályán és azon kívül is. Mérkõzéseken már hónapok óta gyengén játszik és a magánéletében történtek miatt is a szalagcímre került.

Rooney tovább rontott saját helyzetén azzal, hogy Ferguson nyilatkozatával szembe ment és minap azt állította, semmiféle boka sérülése nem volt.

Az angol támadó azon döntése, hogy a nyilvánossághoz fordult és amit nyilatkozott, feldühítette Fergusont, amivel a találgatások egybõl felerõsödtek, miszerint emiatt Rooney kénytelen lesz elhagyni az Old Traffordot.

Európa nagy klubjai a háttérben meghúzódva várják a fejleményeket. A Real Madrid menedzsere, Jose Mourinho szívesen szárnyai alá venné Rooneyt akár már a jövõ nyáron.

Azonban az egykori United legenda, Bryan Robson szerint nagyobb esély van arra, hogy a Blackpool megnyeri a Premier League-et, mint hogy Rooneyt elengedné Sir Alex.

 

 

 



 

A "Captain Marvel" becenévre hallgató Robson úgy véli, Ferguson a legtökéletesebb személy arra, hogy segítsen a 24 éves Rooneynak abban, mielõbb túllépjen jelenlegi krízisén és válaszolni tudjon a kritikusainak.

"A különbség Wayne és más játékosok között az, hogy õ gyõztesnek született." - mondta Robson. "Fantasztikus nyerõ mentalitása van, amit Sir Alex nagyon szeret. A fõnök szereti az ilyen hozzáállású embereket."

"Kicsit rozsdás a világbajnokság óta. Magas elvárásaink voltak vele szemben és neki is komoly elvárásai voltak saját maga felé, azonban csalódnia kellett, amiért a dolgok nem úgy alakultak. Ezáltal az önbizalma megrendült, hisz õ is csak egy ember."

"Személyes problémái is voltak és bármennyire is erõs karakter, eltarthat egy ideig, míg túllép ezeken. Ezekhez a dolgokhoz idõ kell, de semmi olyan dolog nem áll fenn, hogy Wayne ne térne vissza remek formájához."

"Lesznek olyan idõszakai, mikor nem rúg gólokat, ez minden csatárral elõfordul. Ezek pedig arra késztetik, hogy még keményebben dolgozzon és megtalálja minél hamarabb a jó formáját. Csak idõ kérdése, mikor lesz újra jó a Unitedben is és a válogatottban is."

"Sir Alex pedig a megfelelõ ember, aki segíteni fog neki. Támogatni, ösztönözni fogja õt és a United tapasztaltabb játékosai is segítenek neki, mert tudják min megy keresztül. Sir Alex gondoskodni fog arról, hogy bizonyos dolgok ne történjenek meg újból és csak a futballra koncentrálhasson Rooney. Tudja, nincs probléma Wayne gyõzni akarásával, mert ezt már megtanulta a csatár és ez az, ami számít Sir Alex szemében."

Robson egykori csapattársa, Lee Sharpe áldozata lett Ferguson haragjának, amikor 1996-ban kitették az Old Traffordról az állandó pályán kívüli bohóckodásai miatt.

A legenda figyelmeztette Rooneyt: Mindenkinek félnie kell, ha Sir Alex Ferguson elveszti önuralmát. Ez nagyon félelmetes dolog."


 


Daily Star

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!