Evanst átjárta a Karácsony szelleme

Míg az emberek jó része megérdemelt pihenését tölti Karácsonykor, addig a Unitednél nem áll meg az élet - ezt pedig Jonny Evans egy kicsit sem bánja.


A Vörös Ördögök december 26-án a Wigan-t látják vendégül, majd öt nappal késõbb a Blackburn Rovers vendégeskedik az Old Traffordon, amely azt jelenti, hogy az ünnepi idõszak egy kicsit könnyebb lesz ezúttal a csapat számára, mint azt megszokhattuk - és egyben kellemesebb is, miután hazai környezetben játszhatnak.

 

Evans már nagyon várja a Wigan látogatását a Boxing Dayen, és még azt is elárulta, hogy élvezi a Karácsony napján tartott edzéseket.

 

"Ez egy olyan idõszak, amelyet mindig élvezünk" - kezdte az észak-ír bekk.

 

"Azt hihetnék az emberek, hogy bosszúsak vagyunk, mert nem tölthetjük a Karácsonyt a családunkal, de egy picit jó érzés az, hogy Karácsony reggelén edzésre jöhetünk. Ez mindig csak egy rövid, intenzív gyakorlás szokott lenni."

 

"Meccsünk van a Boxing Dayen, ez pedig mindig nagy nap a szurkolók számára. Ezek a találkozók egészen más hangulatúak - mindenki nagyon készül rájuk. Emlékszem, amikor még szurkolóként jártam meccsre a Boxing Dayen az Old Traffordra, és mindig volt benne valamilyen különlegesség."

 

"Nagyszerû, hogy két hazai mérkõzésünk lesz. Emlékszem a múltban például egy Karácsony estét egyszer egy Sunderlandbe való utazással töltöttük. Nagyon jó, hogy otthon leszünk, és nem kell elhagynunk a házunkat az utolsó pillanatig."

 

"Jó eredményekkel szeretnénk befejezni ezt az évet. Bármelyik mérkõzésen, ahol otthon játszunk, a gyõzelem elvárás - nem hiszem hogy az a tény, hogy Karácsony van, változtatna ezen."

 

 

Az ebben a szezonban eddig csak szenvedõ Wigan jelen pillanatban hátulról a harmadik helyet foglalja el a tabellán, azonban az elmúlt hetekben megsüvegelendõ harci szellemrõl tettek tanúbizonyságot a Sunderland legyõzésével, amelyet aztán egy Chelsea és egy Liverpool elleni döntetlen követett.

 

Éppen ezért Evans semmit nem vesz biztosra, és hiszi, hogy Roberto Martinez legénysége mindent megfog tenni az Old Traffordon.

 

"Néhány évvel ezelõtt [2009 januárjában] csak 1-0-ra vertük meg a Wigant, amikor az a hosszú kapott gól nélküli szériánk volt. Nagyon szoros mérkõzést játszottunk az Old Traffordon."

 

"Tudom, hogy jelen pillanatban a bajnoki tabella végén állnak, de volt néhány remek eredményük az elmúlt hetekben, így azt hiszem kemény összecsapásnak nézünk elébe."

 

"Amikor régebben néztem ezeket a hazai mérkõzéseinket, akkor az volt az érzésem, hogy az idegenbeli csapat nem igazán törekedett a gólszerzésre. Visszahúzódtak, és csak egy csatáruk volt elöl."

 

"Az elmúlt években azonban szerintem valamilyen váltás történt a filozófiájukban. A csapatok most már úgy jönnek ide, hogy akár jól is elsülhet számukra a mérkõzés. Szerintem néha könnyebb mondani, mint véghez vinni. Minden más, ha már kint vagy a pályán - ez egy hatalmas méretû pálya, mi pedig dominálni szoktunk hazai környezetben."

 

"Még mindig nem értem, hogy miért van olyan nagy hatással a teljesítményünkre, ha idegenben kell játszanunk. Pedig így van, de az érem másik oldala, hogy otthon pedig kimondottan jók vagyunk. A hazai formánknak köszönhetõen tudtuk megnyerni a tavalyi szezonban a bajnokságot."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!