Manchester United 5-0 Wigan Athletic

Gólzáporos karácsonyi ajándékkal lepte meg szurkolóit a United és mivel a City csak döntetlenre végzett, így már csak gólarányuk miatt állnak az élen az "arabok".


Elég felforgatott csapattal indult neki Sir Alex Ferguson a Wigan elleni mérkõzésnek, hiszen a védelemben kapott szerepet Michael Carrick és Antonio Valencia is, a középpályán pedig Darron Gibson térhetett vissza az elsõ csapathoz.

A csapatok:

United: Lindegaard - Valencia, Carrick, Evans, Evra - Park, Gibson, Giggs, Nani - Berbatov, Hernandez
Cserék: de Gea, Fryers, Macheda, Rooney, Diouf, Welbeck, Rafael

Wigan: Al-Habsi - Alcaraz, Caldwell, Figueroa, Jones - Stam, McCarthy, Diamé - Gomez, Moses - Sammon
Cserék: Pollitt, Gohouri, Crusat, Rodallega, Di Santo, McArthur

A kezdeti tapogatózások után hamar vezetést szerzett a United. Evra zseniálisan futott el bal oldalon egészen az alapvonalig, majd visszagurított Parknak, aki 8 méterrõl a hosszúba belsõzte a labdát, máris vezetést szerzett Sir Alex csapata, 1-0!

 


A vendégek egész meccsen képtelen voltak megvalósítani azt, amit például a Liverpool vagy a Chelsea ellen sikeült nekik. Azokok a találkozókon a szinte tökéletes védekezésük mellett olykor kiváló támadásokat vezettek, ma azonban sem a védekezésük, sem a támadás vezetésük nem sok jót mutatott.

Pedig Stamnak volt néhány ígéretes beadása, de egyikre sem érkezett csapattárs. Lindegaardnak alig volt dolga, szinte csak a társak gurításait kellett elõre rúgnia.

Míg a másik kapu elõtt alakultak ki helyzetek, bár a végén mindig hiba csúszott a gépezetbe és nem lett gól.

A találkozó 39. percében Phil Dowd játékvezetõ komolyan belenyúlt a meccsbe, amikor Sammon ütését piros lappal "díjazta", így emberhátrányba került a Latics, amely 11 emberrel sem sokat találkozott a labdával.

Csak két percet kellett várni, hogy az emberelõny góllá érjen, amikor Gibson tekert kapu elé jobbról, a labdát Berbatov levette, jól fedezte, majd a kimozduló Al-Habsi mellett közelrõl 2-0-ra módosította az eredményt. 

 


A szünetre így vonultak a csapatok, a második játékrészre a menedzserek pedig változtattak.

Jonny Evans kisebb sérülése miatt Zeki Fryers lépett pályára a Vörös Ördögök csapatában, így a hazaiak védelme a folytatásban Valencia, Carrick, Evra, Fryers négyesbõl állt. Roberto Martinez lehozta Diamét, helyére egy csatárt tett be csapatába, az ex-chelseas Di Santo személyében.

Már a szünet utáni második percben majdnem növelte elõnyét a United, Hernandez adott be balról az érkezõ Park pedig fejelt, ám a kapus nagyot mentett, maradt a két gólos hazai elõny.

Az 50. percben Giggs szöglete után fejelt Berbatov kapu fölé, az 56. percben pedig a Wigan elõtt adódott szépítési lehetõség. Jones végzett el szabadrúgást 25 méterrõl, ám végül kapu mellé szálló labdájába Lindegaardnak bele sem kellett érnie.

Két perc múlva három gólos lett a hazai elõny, miután Valencia passzolt Berbatovnak, aki csodás labdaátvétellel lefordult védõjérõl és nagy erõvel, 13 méterrõl a léc alá bombázott, 3-0.

 


Nem állt le Sir Alex csapata, elõbb Park lõhetett, majd Hernandez elõtt adódott hatalmas lehetõség, de 1-2 méterrõl a kapusba lõtte a labdát.

A 75. percben jött a negyedik gól. Rooney szögletét fejelte ki egy védõ, Carrick összeszedte a labdát és azonnal passzolt Valenciának, aki 14 méterrõl nagy erõvel kilõtte a hosszú alsót, 4-0!

 


Sõt, három perc múlva újabb gólnak örülhettek a hazai szurkolók. Caldwell buktatta a 16-os vonalán Parkot, Dowd játékvezetõ pedig a 11-es pontra mutatott. A társak a bolgár csatárnak engedték át a lehetõséget, aki higgadtan értékesítette a büntetõt, újabb mesterhármast érve el a Unitedben. Ezzel beállította az 5-0-ás végeredményt és bár még bõ 10 perc hátra volt a találkozóból, a hazaiak már visszazártak saját kapujuk elé és végül újabb mérkõzést hoztak le kapott gól nélkül.

 


A Chelsea és a Manchester City is csupán döntetlenre végzett ma, így ez a forduló mindenképp a Vörös Ördögöké lett, akik pontszámban már beérték az "olajosokat" és a gólarányuk is már csak öt góllal rosszabb, mint a riválisé.


Premier League, 18.forduló
Manchester United 5-0 Wigan Athletic
Old Trafford, 75183 nézõ
Vezette: Phil Dowd

United: Lindegaard - Valencia, Carrick, Evans(Fryers 46.), Evra - Park, Gibson, Giggs(Rooney 71.), Nani(Macheda 71.) - Berbatov, Hernandez
Nem használt cserék: de Gea, Diouf, Welbeck, Rafael

Wigan: Al-Habsi - Alcaraz, Caldwell, Figueroa, Jones - Stam, McCarthy, Diamé(Di Santo 46.) - Gomez(McArthur 71.), Moses(Rodallega 79.) - Sammon
Nem használt cserék: Pollitt, Gohouri, Crusat

Gólszerzõ: Park 8', Berbatov 41', 58', 78'(11-es), Valencia 75'

Sárga lap: Evans illetve Jones

Piros lap: Sammon

A találkozó legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Dimitar Berbatov

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!