Manchester United 3-0 West Ham United

Az elõzõ forduló után ismét egy, az utóbbi években mumusként kísértõ csapattal kellett megmérkõznie a Manchester Unitednek, amely az elõzõ fordulóbeli Fulham elleni döntetlent követõen fogadta otthonában a West Ham Unitedet.


A londoniak pocsék mérleggel a hátuk mögött látogattak az Old Traffordra, hiszen két mérkõzésbõl kétszer vesztettek a 2010/2011-es szezon kezdete óta, míg a hazaiak a múlt heti utolsó pillanatokban elhullajtott pontokat szerették volna felcsippenteni a Kalapácsosok ellen.

 

Egyértelmû Vörös Ördög-fölényt hozott az elsõ játékrész, amelyre a legjobb példa, hogy Edwin van der Sarnak mindössze akkor kellett kicsit jobban izgulnia az átlagosnál, amikor saját védõje, Jonny Evans hozta kellemetlen helyzetbe egy hazaadásnál, vagy amikor a neki hátraadott labdát kicsúszva kellett elrúgnia a nyakán lihegõ csatár elöl.

 

Kezdetben némi bizonytalanság volt észrevehetõ a manchesteri középpályán, ahol feljegyezhettük Paul Scholes szezonbeli elsõ, és második rossz passzát is, ám az alacsony fordulaton csordogáló mérkõzésbe hamar életet leheltek a tavalyi ezüstérmes játékosai.

 

A csatársorban az idei szezonra magát összekapó Dimitar Berbatov olykor remek megoldásokat választott, ám a vírusos fertõzésébõl felépülõ Wayne Rooney még idény eleji formát mutatott, ami a befejezéseket illeti. De nem sokáig….

 

A mérkõzés egyik legszebb jelenete is a bolgár támadó nevéhez fûzõdik, aki a felé szálló labdát külsõvel tette vissza Nani elé, aki egy cselt követõen Robert Green kapujára lõtt, azonban a világbajnokságon hatalmas potyát vétõ hálóõr ezúttal nem hibázott.

 

Nem úgy védõtársa, aki a Scholestól parádés passzt kapó Ryan Giggs „varázslatainak” dõlt be, vendég részrõl szerencsétlenül a tizenhatoson belül, amelyért jogosan ítélt büntetõt a játékvezetõ.

 

A tizenegyeshez ezúttal nem a múlt héten hibázó Nani, de még nem is a sértett, hanem Wayne Rooney állt oda, aki nagy lendülettel neki futva a balra eldõlõ Green mellett laposan a jobb alsó sarokba lõtt és nem hibázott. 1-0

 

Meg is duplázhatta volna vezetését a United még az elsõ félidõben, ám Darren Fletcher bivalyerõs, a bal felsõ sarokba tartó lövését Green kapus parádés módon tolta szögletre.

 

Az elsõ félidei hazai fölényre jellemzõ adat volt, hogy a labdabirtoklás aránya 63.5%-36.5% volt Sir Alex Ferguson fiai számára.

 

Ami az elsõ negyvenöt percben nem sikerült, az a másodikban hamar elérkezett: két gólos elõnyre tett szert a Manchester United.

 

Nani egy gyönyörû egyéni akció során szlalomozott el néhány West Ham-védõ mellett, majd a védelmet széthúzó társai segítségével szinte zavartalanul ragaszthatott sistergõsen nagy gólt  a vendégek kapujának bal felsõ sarkába. 2-0

 

Ébresztõ hatású lehetett a portugál szélsõ gólja, mert egy-két percen belül komoly helyzetig jutottak a Kalapácsosok. Egy remek elõreindulást követõen a Carlton Cole által lekészített labdát Kieron Dyer suhintotta kapura, amely a hatalmasat vetõdõ Edwin van der Sartól akár be is mehetett volna, ám végül a kapufáról kifelé pattant a labda.

A kihagyott helyzetet azonban nem követték továbbiak, nem úgy a másik oldalon.

 

Több percre a tizenhatosára szorította be a United a fõvárosiakat, majd egy jól sikerült tili-toli után a labda a büntetõterületre beólálkodó Nanihoz került, aki átemelt a másik oldalon a kapu elé érkezõ Berbatovhoz, majd a bolgár csatár fél fordulatból védhetetlen gólt ragasztott Green kezei között a kapuba. 3-0

 

A háromgólos különbség tudatában már egyik csapat se erõltette, mindössze egy Scott Parker betörést jegyezhettünk fel, ám az utolsó pillanatban hibázott és a kapu mellé lõtt a középpályás, így maradt a sima hazai gyõzelem.

 


saját kútfõbõl :D

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!