Manchester City 2-3 Manchester United

Elsõ félidei remeklésének köszönhetõen a Manchester United a címvédõt saját otthonában búcsúztatta, így a Vörös Ördögök jutottak az FA Kupa 4. fordulójába.


A találkozó elõtt derült ki, hogy Paul Scholes visszatér a Manchester United csapatába, segítve ezzel is a Vörös Ördögöket, akik rengeteg sérülttel rendelkeznek.

Sõt, már a kispadon helyet is kapott a legendás középpályás, aki csereként be is állt a találkozón.

A csapatok:

City: Pantilimon - Richards, Kompany, Lescott, Kolarov - Milner, De Jong - A.Johnson, Nasri, Silva - Agüero
Cserék: Hart, Zabaleta, Savic, Hargreaves, Clichy, Suárez, Razak

United: Lindegaard - Smalling, Jones, Ferdinand, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Nani - Rooney - Welbeck
Cserék: de Gea, Anderson, Scholes, Evans, Park, Hernandez, Rafael

A találkozó elején a hazaiaknál volt többet a labda, akik folyamatosan a United térfelén tartották azt, ám helyzetbe nem tudtak kerülni. A Vörös Ördögök látszólag kontrákra rendezkedtek be, gyors játékosaik sebességét kívánták kihasználni.

A 10. percben sikerült is, miután Giggs a félpályáról passzolta fel Rooneynak a labdát, aki a jobb szélen felfutó Valencia elé tálalt. A szélsõ felnézett, majd beadta a labdát, amire Rooney érkezett, az angol támadó pedig védõk szorongatásából a jobb felsõ sarokba fejelt. A labda a lécrõl pattant a hálóba, ezzel volt 1-0 a Unitednek.

 


Két perccel késõbb Nani kapott egy labdát, ám Kompany nyújtott lábbal ment a labdára, amiért Foy játékvezetõ azonnal piros lapot mutatott a City csapatkapitányának. Elsõ ránézésre talán erõs volt a kiállítás, de sokadik nézés után bizony abból komoly sérülés is lehetett volna. Talán mindent elmond, hogy maga az elkövetõ sem reklamált az esetet követõen.

Így tehát emberelõnybe került a United, mégis a hazaiak elõtt adódott egy helyzet. Smalling rúgta le saját társát, a helyükre visszafejelt labdát Agüero vette át, majd 17 méterrõl a hosszút célozta meg, ám Lindegaard látványos vetõdéssel nagyot mentett.

A 27. percben Ferdinand hozta kellemetlen helyzetbe csapatát. Ahelyett, hogy hátra passzolt volna a kapusnak, õ szélre tette ki a labdát, el is adva azt. Agüero kapta meg, aki a visszafutó Smallingot próbálta kicselezni, majd éles szögbõl lõtt, de csak az oldalhálót találta el.

Az elsõ fél órát követõen újabb vendég gólnak örülhettünk. Nani küldte el egy csellel Johnsont, majd a bal szélen felfutó Evrát hozta játékba, aki középre passzolt, a labdát Welbeck nem tudta átvenni, a védõk sem tudtak felszabadítani, így a harcias United támadó elé pattant a labda, aki fél fordulásból kilõtte a bal alsót. Csodás mozdulat volt, 2-0 a Unitednek!

 


 


Sõt, a 39. percben Giggs kiugratása után Welbecket Kolarov buktatta saját tizenhatosán belül, amiért Foy 11-est ítélt. Rooney állt a labda mögé, de lövését a bal alsó elõl kiütötte Pantilimon, ám pont Rooney érkezett és közelrõl kapuba fejelte a labdát, 3-0 a Vörös Ördögöknek.

 


A félidõ utolsó momentumaként még Valencia remek beadásába ért bel Welbeck, de 3 méterrõl kihagyta az óriási helyzetet.

Ám így is szinte már a 4. fordulóban érezhette magát Sir Alex Ferguson csapata, látva a második félidei játékot, talán kissé elhamarkodott volt.

Mancini lehozott két támadót (Silva, Johnson), helyükre két védõ, Zabaleta és Savic érkezett. Talán az volt a cél, hogy a ne fussanak bele egy nagyobb zakóba, végül nayban a Unitednek is köszönhetõen majdnem meglepetést is okoztak.

Ugyanis a 48. percben szabadrúgáshoz jutott a hazai gárda, amit Kolarov a sorfal fölött ellõve a rövidbe lõtt védhetetlenül, ezzel szépítve. Sõt, egy ártatlannak tûnõ bedobást az idõközben pályára lépõ Scholes röviden tett vissza Evrának, a City pedig elhozta a labdát, Agüero jól kapta középen, az argentin pedig Smallingot megelõzve lõtt, Lindegaard még nagyot mentve védeni tudott, de középre pattant róla a labda, amire a City támadója gyorsabban reagált, mint Smalling, így közelrõl kapuba passzolhatott, felhozva csapatát egy gólra.

Míg a Kékeket felpörgette a két gól, addig a United leginkább a labda és az eredmény megtartására törekedett, ami végül sikerült még úgy is, hogy az utolsó pillanatokban a hazaiak fladva mindennemû védekezést harcoltak az egyenlítésért. Talán a legveszélyesebb helyzetük egy újabb Kolarov szabadrúgásból alakult ki, de végül a lövést Lindegaard védeni tudta.

Chris Foy három percnyi hosszabbítást követõen elfújta a találkozót, ezzel a címvédõ búcsúzni kényszerült, míg a United továbblépett a 4. fordulóba és várhatja a sorsolást.

FA Kupa, 3. forduló
Manchester City 2-3 Manchester United
Etihad Stadium, 46808 nézõ
Vezette: Chris Foy

City: Pantilimon - Richards, Kompany, Lescott, Kolarov - Milner, De Jong - A.Johnson(Savic 46.), Nasri(Hargreaves 82.), Silva(Zabaleta 46.) - Agüero
Nem használt cserék: Hart, Clichy, Suárez, Razak

United: Lindegaard - Smalling, Jones, Ferdinand, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Nani(Scholes 60.) - Rooney - Welbeck(Anderson 75.)
Cserék: de Gea, Evans, Park, Hernandez, Rafael

Gólszerzõ: Kolarov 48', Agüero 64' illetve Rooney 10', 40', Welbeck 30'

A meccs legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Wayne Rooney

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!