Manchester United 2-2 West Bromwich Albion

Hazai pályán, kiábrándító második félidei játékkal, Van der Sar-ra nem jellemzõ hibával ért el döntetlent a Manchester United.


A sajtó és a szurkolók is kíváncsian várták, vajon a héten Sir Alex Ferguson ellen fellépõ Wayne Rooney kezdõként lép-e pályára. A Vörös Ördögök menedzsere nem tette be a csapatába az angol csatárt, csak a cserepadra ültette le.

Így a hazaiak a Van der Sar, Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra, Nani, Carrick, Anderson, Giggs, Berbatov, Hernandez csapattal kezdte a délutáni mérkõzést, míg a vendég csapat a Carson, Jara, Olsson, Tamas, Shorey, Morrison, Tchoyi, Mulumbu, Brunt, Scharner, Fortune kezdõvel állt fel.

Manchesteri cserepadon Kuszczak, Smalling, O'Shea, Scholes, Gibson, Rooney és Macheda foglalt helyt, a West Bromnál Myhill, Pablo, Reid, Thomas, Dorrans, Bednar, Cox álltak készen csereként.

A mérkõzést a United kezdte és sokáig nem is kellett várni az elsõ gólra. Az 5. percben a vendég kaputól 28 méterre jutott szabadrúgáshoz a hazai csapat, amit Nani végzett el. A jobb alsó sarok felé tartó lövését Carcon még ki tudta ütni, de pont Chicharito elé, aki nem habozott és a kapuba belsõzte a labdát. 1-0 a Unitednek!

A gól után sem állt le a manchesteri alakulat, de a West Brom sem állt vissza védekezni, próbáltak támadásokat vezetni, bár Edwin kapuját az elsõ 10 percben nem nagyon veszélyeztették.

A 13. percben majdnem jött a hideg zuhany a Unitedre. Tchoyi futott el a jobb szélen és remekül centerezte be a labdát, az elsuhant a védõk mellett és a hosszú kapufánál majdnem megtalálta Bruntot, de Rafael hatalmasat mentett becsúszásával. Szinte azonnal jött is a válasz a Vörös Ördögök részérõl. Giggs ugratta ki Berbatovot, aki a bal szélrõl két csellel befelé indult, majd egy remek lövést eresztett meg 20 méterrõl a hosszú alsó sarok felé, de a labda a kapufa mellett suhant el.

Mindkét csapat támadólag lépett fel, de a hazaiak veszélyesebbek voltak a kapura. A 21. percben ismét Berbatov elõtt volt helyzet. Carrick szerzett remekül labdát az ellenfél tizenhatosa elõtt, jobb szélen elfutott, belõtte középre, az üresen álló Berbatov talán nem számított rá, hogy két védõn is átjut a labda, de végül mégis elért hozzá, de 5 méterrõl a bal kapufa mellé lõtt ismét.

 

 



 

 

A 25. percben viszont megduplázta elõnyét a Manchester. Nani szerzett labdát az ellenfél térfelén és a kapu felé indult, Berbatov mozdult ki szélre, aki meg is kapta a portugáltól a labdát, amit azonnal vissza is kapott a bolgártól és bal belsõvel a hosszú sarokba lõtte azt. 2-0 már a Unitednek.

A két gólos elõny tudatában a hazaiak visszavettek és átengedték a területet az Albionnak, akik továbbra sem voltak veszélyesek a kapura. A félidõ krónikájához tartozik még, hogy a 42. percben le kellett cserélni Ryan Giggset, aki boka sérülést szenvedett, helyére Darron Gibson állt be.

A United megérdemelt, két gólos elõnnyel ment a szünetre a további gólok reményében.

A második félidõ azonban rémálommá vált a manchesteri szimpatizánsok számára. A 47. percben még nem is volt probléma, egy szöglet után majdnem három gólossá vált a hazai elõny. Vidic fejelt kapura, de kapufáig jutott csak.

Ezután ami történt, rémálomba illõ lehet. A West Brom beszorította a Unitedet saját tizenhatosára, melynek védõi láthatóan zavarba is jöttek ettõl.

Az 50. percben egy ajándék szabadrúgást kaptak a vendégek Anderson megmozdulása után. Amit Anderson tett, olyan egy mérkõzésen sokszor elõfordul és nem is szokás lefújni azt. Az egy kisebb szöglettel felérõ szabadrúgást Brunt lõtte be keményen a kapu elõtti tömörülésbe, Evra pechére a combján megpattanva róla került a labda a hálóba. Szépítettek a vendégek, 2-1.

Öt perccel késõbb olyat láthatott az Old Trafford közönsége, amit talán még soha. A hazai védelem ismét szerencsétlenkedett, nem bírtak felszabadítani, a West Brom pedig jött elõre. Bal szélrõl egy nagy ívben beadott, látszólag könnyû labda szállt be Van der Sar kapujának elõterébe. Az ilyen beadásokat könnyedén hárítani szokta a holland portás. Valahogy a vállára pattant a labda és nem tudta megfogni azt. Kiejtette azt és szerencsétlenségére egyetlen védõ sem volt a közelben, csak támadók, akik közül Tchoyi könnyedén kiegyenlítette a mérkõzés állását.

 

 



 

 

A United ismét két gólos elõnyt adott le, idén már nem elõször. A helyzet javítása érdekében Sir Alex cserékkel próbálta menteni a menthetõt. Carrick és Anderson helyett jött be Paul Scholes és Wayne Rooney. Így már három támadóval próbált rohamozni a hazai gárda. De nem igazán jutottak helyzetekig sem, inkább a felívelgetéseket erõltették, mivel a vendégek ekkor már nagyon jól visszaálltak a térfelükre és szinte átjátszhatatlanok voltak.

A 80. percben a United a WBA tizenhatosán belül végezhetett el közvetett szabadrúgást, amit hazaadás miatt kaptak meg. A labdát majdnem a tizenegyes pontra kellett lehelyezni, ami mögé Berbatov, Nani és Gibson állt. Talán mindenki arra számított, hogy Gibsonnak készítik le lövésre, de kitették a tizenhatos vonalára, ahol Rooney célozhatott a jobb sarok felé, de menteni tudtak a védõk.

A mérkõzés végén az Albion remekül tördelte a játékot és próbálta az ellenfele térfelén tartani a labdát. Komoly helyzet nélkül telt el a maradék néhány perc, így maradt a döntetlen, amivel a vendégek lehettek elégedettek.


Manchester United 2-2 West Bromwich Albion
Old Trafford, 75272 nézõ

Manchester United: Van der Sar, Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra, Nani, Carrick(Scholes 71.), Anderson(Rooney 71.), Giggs(Gibson 42.), Berbatov, Hernandez
Akik nem kaptak lehetõséget: Kuszczak, Smalling, Macheda, O'Shea

West Brom: Carson, Jara, Olsson, Tamas, Shorey, Morrison(Dorrans 86.), Tchoyi(Thomas 69.), Mulumbu, Brunt, Scharner, Fortune(Bednar 78.)
Akik nem kaptak lehetõséget: Myhill, Pablo, Reid, Cox

Gólszerzõ: Hernandez 5., Nani 25., illetve Evra 50. (öngól), Tchoyi 55.

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!