Ferguson: Ez megmagyarázhatatlan!

Sir Alex Ferguson szerint nehezen felfogható, miként kaphattak két gólt a West Brom elleni 2-2-es döntetlen alkalmával, azonban az biztos, hogy játékosai eldönthették volna a találkozót, amely lehetõségét viszont elszalasztották.


A Manchester United skót menedzsere sietett leszögezni, hogy nem szeretné hibázó kapusára, Edwin van der Sarra kenni a szombati pontvesztést, aki egy könnyen fogható labdát kiejtve gólhoz "segítette" az ellenfelet. Azonban azzal az edzõlegenda is egyet ért, hogy csapatának elég lehetõsége volt ahhoz, hogy idõ elõtt eldöntsék a mérkõzést.

 

"Az elsõ félidei teljesítményünket nem igazán érheti kritika, kimagasló produkciót láttam, mindössze azzal nem voltam elégedett, hogy nem tudtuk eldönteni a mérkõzést" - kezdte Fergusona mérkõzés utáni interjúban a MUTV-nek.

 

"Lehetett volna 5-0 is a félidõben, de csak 2-0-ra vezettünk. Ez egy olyan terület, amelyre a jövõben nagyon nagy hangsúlyt kell fektetnünk."

 

"Az Everton elleni idegenbeli mérkõzésen 5-6 gólt is szerezhettünk volna, a Fulham pedig három-négy gólos vereséget is szenvedhetett volna; mi azonban nem tudtuk értékesíteni a lehetõségeinket, ez pedig pontok elvesztegetésébe került."

 

"Ez nem egy meghatározó eredmény a bajnokság végkimenetele szempontjából, de ezt nem folytathatjuk tovább. Nagyon zavar minket ez az egész. A 2-0-s vezetés soha nem egy biztos dolog, ugyanis ha kapsz egy gólt, máris élesebb a szituáció. Az ellenfél ezt követõen még jobban koncentrál, és mindent megtesz a második gól megszerzéséért."

 


 

A kapott gólokat illetõen Sir Alex nem szerette volna senkinek a nyakába varrva bûnbakokat keresni.

 

"Az igazi áttörést az elsõ gól hozta meg nekik. Nem hiszem egyébként, hogy a gólt megelõzõ szituációban Anderson szabálytalan vol. Ezután azonban szerencséjük volt, és Evra lábáról befelé, a kapu felé pattant a labda. A második gól... mit is mondhatnék?"

 

"Edwin már 20 éve a legmagasabb szinten játszó kapusok közé tartozik, és valószínûleg az általános iskoláig kell visszamennünk, hogy ilyen hibát keressünk a pályafutásában. Azonban ezért nem fogom lehordani. Ezzel már nem lehet mit csinálni, ez egy megmagyarázhatatlan hiba volt."

 

Továbbra is veretlenek maradtak a Vörös Ördögök, de a jól hangzó statisztika ellenére közel sem lehetnek boldogok Manchesterben az újabb elvesztegetett pontok miatt.

 

"Két oldala van ennek a dolognak" - tette hozzá.

 

"Ha egy, a bajnokság középmezõnyéhez tartozó csapat lennénk, akkor azt mondhatnánk, hogy veretlenek maradtunk. Azonban a Manchester Unitednél ez nem elég."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!