Manchester United 3-0 Bolton Wanderers

Magabiztos gyõzelemével pontszámban utolérte az éllovas Manchester Cityt Sir Alex Ferguson csapata.


Sir Alex Ferguson meglepõ húzással állt elõ, kezdõbe nevezte a visszatérõ Paul Scholest, aki végül meghálálta a bizalmat.

A csapatok:

United: Lindegaard - Rafael, Evans, Ferdinand, Evra - Valencia, Carrick, Scholes, Nani - Rooney, Welbeck
Cserék: de Gea, Berbatov, Hernandez, Giggs, Park, Pogba, Fabio

Bolton: Bogdán - Steinsson, Wheater, Knight, Ricketts - Eagles, Reo-Coker, Muamba, M. Davies, Petrov - Ngog
Cserék: Lynch, Boyata, K.Davies, Tuncay, Riley, Pratley, Klasnic

Jól kezdtek a Vörös Ördögök, már a 4. percben óriási helyzetbe kerülhetett Welbeck. Carrick indította egy elképesztõ labdával a fiatal támadót, aki 15 méterrõl lõtt, de Bogdán nagyot mentett.

Nem sokkal késõbb Valencia kavarta meg a védelmet, de élesen belõtt labdáját végül Wheater tisztázta saját kapuja elõl.

Az elsõ negyed óra végén Rooney lövését blokkolták szögletre a védõk, a sarokrúgást Valencia adta be, az angol támadó ezúttal fejelt, de lágyan szálló labdáját a gólvonalon álló vendégjátékos kihozta.

A félidõ derekához közeledve büntetõhöz jutott a United. Valencia ugratta ki Welbecket, akit Knight nyomott le a büntetõterületen belül, Peter Walton egybõl 11-est adott. A labda mögé Rooney állt, a jobb alsóba tartó lövését azonban Bogdán nagyszerûen hárította, megmentve csapatát a góltól.

A kihagyott büntetõ után sem állt le a hazai csapat, bár ordító helyzeteket nem sikerült kialakítaniuk, inkább a 16-os elõterébõl próbálkoztak lövésekkel, de a honfitársunk végig kiválóan védett a boltoni kapuban.

Egy perces hosszabbítást ítélt a félidõ végén a játékvezetõ, ekkor jött a hazaiak vezetõ gólja. Nani és Rooney kényszerítõzött az ellenfél kapuja elõtt, a portugál kiszorított helyzetbõl lõtt, a lepattanó labda Rooneyhoz került aki a hosszúra tette a játékszert, érkezett Scholes és közelrõl megszerezte 151. gólját is United mezben, 1-0 a hazaiaknak! Micsoda old traffordi visszatérés!!!

 


Fordulás után feljebb jött a Bolton, próbáltak támadásokat vezetni, Evra könnyelmûsködése után Davies mehetett el majdnem alapvonalig, ahonnan Ngognak viszatette, de a támadó csúnyán kapu fölé lõtt.

Majd Welbeck elõtt adódott nagy helyzet Valencia indítása után, de Davies utolsó pillanatban mentett.

Alig telt el egy óra a meccsbõl, amikor hatalmas helyzet alakult ki a boltoni kapu elõtt. Valencia indult el labdával, több védõt maga mögött hagyott, elfutott alapvonalig, ahonnan élesen kapu elé lõtt, de Rooney 2 méterrõl az üresen tátongó kapuba sem tudott betalálni. Egy percre rá Petrov lõhetett 16-ról, Rafael azonban bevetõdött a lövésbe és mentett.

A 68. percben Petrov szöglete után Steinsson csúsztatott, a gólvonalon álló Rafael azonban tisztázni tudott.

Hat perccel késõbb növelte elõnyét a United. A csereként beálló Giggs és Rooney kényszerítõztek az ellenfél tizenhatosa elõtt, Wayne estében Welbeck elé tálalt, aki 13 méterrõl a kifutó Bogdán mellett a kapuba gurított, 2-0.

 


Sõt, Giggs a 83. percben gólpasszt is adott. Jól tartotta meg a labdát a veterán középpályás, majd az érkezõ Carrickhez passzolt, aki tolt kettõt a labdán majd ballal, 20 méterrõl kilõtte a jobb alsót, immár 3-0 az állás.

 


Ez is maradt a végére, így a Vörös Ördögök 48 ponttal állnak a táblázat második helyén, azonos pontszámmal az elsõ helyen álló Cityvel.


Premier League, 21. forduló
Manchester United 3-0 Bolton Wanderers
Old Trafford, 75444 nézõ
Vezette: Peter Walton

United: Lindegaard - Rafael, Evans, Ferdinand, Evra - Valencia, Carrick, Scholes(Giggs 70.), Nani(Park 70.) - Rooney, Welbeck(Hernandez 77.)
Nem használt cserék: de Gea, Berbatov, Pogba, Fabio

Bolton: Bogdán - Steinsson, Wheater, Knight, Ricketts - Eagles(Riley 70.), Reo-Coker, Muamba(Pratley 81.), M. Davies, Petrov(Tuncay 88.) - Ngog
Nem használt cserék: Lynch, Boyata, K.Davies, Klasnic

Gólszerzõ: Scholes 45', Welbeck 74', Carrick 83'

Sárga lap: Knight

A találkozó legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Antonio Valencia

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!