Smalling egészséges maradna

Betegségébõl visszatérve Chris Smalling exkluzív interjút adott a United Review és a Manutd.com számára, ahol beszélt abbéli reményeirõl, hogy a szezon hátralévõ része jó sül el a United számára...


Hogy érzed most magad?

Jól, köszönöm. Egészséges vagyok, jól érzem magam, újra készen állok a bevetésre. Csak szükségem volt egy kis pihenésre a karácsonyi, és újévi idõszakban, hogy túl legyek a mandulagyulladásomon. Semmi olyan nem volt, ami miatt aggódni kellene.

 

Csalódástkeltõ érzés volt, hogy pont akkor dõltél ágynak, amikor már amúgy is sok volt a sérült?

Messze volt az ideális állapottól az az idõszak. De azok a társaim, akik a helyünkbe léptek, igazán jól teljesítettek. Valószínûleg több sérültünk volt, mint bármely más klubnak a bajnokságban. Egyáltalán nem hiszem, hogy bármely más csapat is egyszerre vesztett volna el olyan kaliberû játékosokat, mint Nemanja Vidic és Darren Fletcher, ráadásuk ilyen hosszú idõre. De még mindig erõsek vagyunk, továbbra is harcban állunk az elsõ hely megszerzéséért, és mostanra már pár játékosunk vissza is térhetett, amely döntõ jelentõséggel bírhat a bajnoki címért folyó versenyfutásban.

 

Mennyire voltak hatással a csapatra a kiesõk, illetve a sok változás?

Senki nem láthatta elõre ezeket a sérüléseket. A szezon kezdetén megfelelõ mennyiségû és minõségû játékos állt a rendelkezésünkre. A rengeteg sérüléssel egyszer-kétszer kisebb hullámvölgybe kerültünk, de mi mind összetartunk és ezek mellett voltak kimagaslóan jó eredményeink is.

 

Elégedett voltál eddig a saját magad által nyújtott teljesítménnyel?

Kaptam egy kisebb rúgást, amely miatt szeptemberben illetve októberben kénytelen voltam hat hetet kihagyni, de ezt leszámítva elégedett azzal, ahogy a dolgok alakultak. Részese lehettem néhány igazi rangadónak, és amikor nem voltam sérült, akkor sokkal többször játszottam, mint nem. Csak remélhetem, hogy mostantól elkerülnek a sérülések, és erõsen fejezhetem be a szezont.

 

Miként foglalnád össze az elõzõ hónap eseményeit?

Eléggé változatos az összkép. Tudtuk, hogy a karácsonyi idõszak nagyon kemény lesz, és a QPR, a Fulham, és a Wigan ellen jól is teljesítettünk. Azonban nagyon padlóra küldött minket, hogy kikaptunk a Blackburntõl Szilveszterkor, majd pár nappal késõbb a Newcastletõl. A Manchester City elleni FA kupában aratott gyõzelmünk nagy lökést adott számunkra, úgyhogy most abban reménykedünk, hogy ez most elindíthat minket egy jó úton, miután nagyon fontos mérkõzések elébe nézünk még.

 

 

Lesz valamilyen hatása a City elleni gyõzelemnek a bajnoki versenyfutásra?

Nem, nem hiszem. A legnagyobb dolog, amit ez adott nekünk, az nem más, mint önbizalom, egy olyan idõszakban, amikor az emberek kezdtek minket leírni. Ahelyett, hogy a földön feküdtünk volna, elmentünk és megvertük a Cityt hazai pályán, még úgy is, hogy a második félidõ nagyon nem volt egyszerû. Annak a mérkõzésnek a megnyerésével megmutattuk a csapatunkban rejlõ igazi karaktert.

 

Különösen úgy, hogy meglehetõsen esélytelenként vártátok azt a meccset, két vereséggel a hátatok mögött...

Egyértelmûen. Hatalmas eredmény volt. Még ha egy másik ellenfél ellen, vagy egy másik sorozatban, de ezt a mérkõzést nagyon fontos lett volna megnyerni. Mindenki arra számított tõlünk, hogy a maximálisan megszerezhetõ pontmennyiséggel zárjuk a Blackburn és a Newcastle elleni mérkõzéseket, mert jól játszottunk a QPR, a Fulham, és a Wigan ellen is. Úgyhogy annak a két meccsnek az elvesztése eléggé fájdalmas volt, és rengeteg kritika zúdult ránk ezt követõen. Éppen ezért ezt az FA kupa összecsapás egy kötelezõen megnyerendõ mérkõzéssé vált. Elhatároztuk, megmutatjuk a világ számára, hogy még képesek vagyunk magas szintû teljesítményre, és szerintem ezt bizonyítottuk is az elsõ félidõben.

 

Nem tartod a Unitedet ért kritikákat különösnek, azt figyelembe véve, hogy az eddigi szezonban több pontot szerzett a csapat ennyi mérkõzést követõen, mint tavaly?

Megtudom érteni õket, mert a City mögött állunk a bajnokságban, és ennél a klubnál az elvárások - belsõ és külsõ - hihetetlenük magasak. Ha nem mi vezetjük a bajnokságot, mindenki azt kérdezi, hogy miért? Egyébként teljesen jogosan. Ha másodikként végzünk a szezon végén úgy, hogy több pontot szereztünk, mint tavaly, azzal nem fogjuk jobban érezni magunkat. Az egyetlen célunk a bajnokság megnyerése.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!