Valencia csúcsformában van

Sir Alex Ferguson a mai, Arsenal elleni összecsapás elõtt dicséretekkel illette a kiváló formába kerülõ Antonio Valenciát.


Az ecuadori válogatott játékos a meccs legjobbja volt a Bolton ellen és egyre nagyobb fenyegetést jelent a jobb szélen.

Hogy a karácsonyi idõszakban jobb bekket is kellett játszania, az még ösztönzõ hatással volt Valenciára a menedzser szerint és a mai, nagyon nehéz délutánon is megmutathatja az Emiratesben, mire képes.

"Valencia visszatért legjobb formájához" - magyarázta a menedzser. "Kellett egy kis idõ neki a sérülése óta. Két sérülése is volt már, mióta velünk van, szóval kellett egy kis idõ, hogy visszatérjen onnan."

"Ráadásul mivel Nani akkoriban jó formában volt, Valenciát néha a védelem jobb szélén játszattam, amivel jól megbírkózott. Talán azt gondolhatta, 'vajon fogok még saját posztomon játszani?', de a formája jobb és jobb lett."

"Ashley Young egyelõre sérült, ezért Nanit tettem a bal szélre, Antonio pedig a legjobb formájában tért vissza a jobb szélre. Nagyszerû srác, óriási profi, aki keményen dolgozik a meccsein."

"Legtöbbször megpróbál az embere mögé kerülni és elég ügyes ahhoz, hogy befelé jöjjön és passzoljon a társhoz. Nagyon jól passzol. Sokat is van játékban."

 


"Elõzõ héten a Bolton ellen elkezdte megmutatni valódi csúcsformáját. Folyamatos fenyegetést jelentett és fokozatosan haladt elõre addig a pontig, ahol jelenleg van, remek formában."

Bár Cristiano Ronaldo helyettesítése lehetetlen feladatnak tûnt, mikor Antonio Valencia a Wigantõl a Unitedhez jött, de a dél-amerikai játékos csodálatos igazolásnak bizonyult.

"Amikor ellenünk játszott, mindig problémát jelentett számunkra. Beszéltem Brucie-val (akkori Wigan menedzser, Steve Bruce) róla, aki azt mondta, egyáltalán nem aggódik Antoniot illetõen, aki három vagy négy poszton is bevethetõ - középsõ középpályásként, jobb bekkénk, jobb szélsõként és csatárként is."

"Bár csak szélsõ játékosként alkalmaztuk, talán másban is jó lenne."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!