Carrick számûzné a római emlékeket

Michael Carrick eltökélt, hogy újra a Bajnokok Ligája döntõjébe kerüljenek a Manchester Uniteddel, hogy feledtessék karriere legszörnyûbb éjszakáját.


Miután a kezdeti Rangers elleni dadogós kezdést egy Valencia elleni idegenbeli gyõzelemmel tudták feledtetni, a Vörös Ördögök következõ ellenfele a Bajnokok Ligájában újonc Bursaspor lesz a C-csoport 3. fordulójában.

 

A török bajnok egyelõre még nem tudott pontot szerezni a legrangosabb európai kupasorozatban, és nem biztos, hogy erre az Old Traffordon lesz a legnagyobb lehetõségük, miután a Manchester United szeretné második gyõzelmét is begyûjteni, hogy minél elõbb összeszedhessék a Sir Alex Ferguson szerint a csoportkörbe jutáshoz szükséges pontmennyiséget.

 

Carrickék számára a kieséses szakaszban a szokásosnál is nagyobb cél lebeghet a szemek elõtt, ugyanis az angol futball szentélyében, a Wembleyben rendezik 2011. májusában a Bajnokok Ligája döntõjét, a középpályás szerint pedig a londoni finálé lehetne az egyetlen alkalom arra, hogy kitörölhessük fejükbõl a két évvel ezelõtt Barcelona ellen elvesztett római döntõt.

 

 

"Róma pályafutásom legnagyobb csalódását jelentette. Amilyen gyorsan odajutottunk, olyan gyorsan el is úszott. Már a múlt" - kezdte Carrick.

 

"Az a helyzet, hogy a kezdésnél nagyon jól alakultak a dolgaink."

 

"Gerard Pique csak a gólvonalról tudott tisztázni, és nyomás alatt tartottuk a Barcát. Aztán sikerült gólt szerezniük, onnantól pedig mindenki tudja, hogy mi történt."

 

"A mérkõzés onnantól kezdve úgy tûnt, hogy elment, és mi ez ellen semmit nem tudtunk tenni."

 

"Úgy gondolom, ha visszatekintünk a múltba, akkor ez csak egy Bajnokok Ligája döntõ volt, ugyanolyan, mint az egy évvel azelõtti. Azonban tudjuk, hogy becsapatuk magunkat, nem úgy teljesítettünk, ahogy az várható volt, ezt pedig csak egy újabb döntõbe kerüléssel tudjuk bebizonyítani."

 

Az egykori Tottenham játékos megfigyelései szerint az olasz fõvárosban megvívott döntõ elõtt nagyon elkerülte õket a vereség szele. Erre a legjobb példa, hogy egy évvel korábban Moszkvában Anelka elhibázott tizenegyesével õk emelhették magasba a Bajnokok Ligája trófeáját, amely már a harmadik volt a klub történetében. A római finálé ennek a teljes ellentéte volt, hidegzuhanyként érte a csapat tehetetlensége, amikor szükség lett volna rá.

 

"Mindenki csak csendben ült a mérkõzés utáni órákban" - tette hozzá.

 

"Ilyenkor meg kell próbálnod pozitívan felfogni a dolgokat, de ez olyan volt, amin senki nem szeretne újra átesni. Egyszerûen szörnyû volt. Mindenki ugyanazt érezte, azt, hogy az egész egy nagy csalódás volt."

 

TEAMtalk


TEAMtalk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!