Arsenal 1-2 Manchester United

Óriási csatában, rendkívül magas iramú összecsapáson a Vörös Ördögök elhozták a három pontot az Emiratesbõl.


Mivel a Manchester City gyõzni tudott, nagyon fontos volt, hogy a United legyõzze az Ágyúsokat az Emiratesben.

A találkozó elõtt kiderült, hogy a hazaiak oldaláról Thiery Henry, a vendégeknél pedig Rio Ferdinand nem léphet pályára sérülése miatt, viszont jó hír volt a londoniaknál, hogy Thomas Vermaelen bevethetõ, aki a védelem bal szélén kapott lehetõséget Arsene Wengertõl.

A csapatok:

Arsenal: Szczesny - Djourou, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen - Walcott, Song, Rosicky, Ramsey, Oxlade-Chamberlain - van Persie
Cserék: Almunia, Squillaci, Arshavin, Park, Benayoun, Yennaris, Miquel

United: Lindegaard - Jones, Smalling, Evans, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Nani - Rooney, Welbeck
Cserék: de Gea, Rafael, Park, Scholes, Fabio, Berbatov, Hernandez

A mérkõzés elején az Arsenal birtokolta többet a labdát, de csak átlövésekkel tudtak próbálkozni, amiket Lindegaard magabiztosan fogott.

Az elsõ negyed óra végén Phil Jones esett el, rosszul lépett, kificamodott a bokája, amiért le kellett cserélni, helyére Rafael érkezett a pályára.

Ahogy telt az idõ, a vendégek egyre inkább átvették az irányítást, egyre többet tartották a labdát és egyre veszélyesebb támadásokat vezettek.

A jobb szélen Valencia elõbb Giggset, majd Welbecket ugratta ki remekül, de nem lett egyik helyzetbõl sem gól, a bal szélen pedig Nani játszadozott Djourou-val, aki mellett könnyedén el tudott menni többször is.

Ám valahogy mindig az utolsó passz vagy a lövés pontatlanra sikeredett, egészen a félidõ hosszabbításáig. Ekkor Giggs a bal szélre kitolódva kiváló beadást adott a kapu elé, ahol érkezett Valencia és közelrõl fejelte a hálóba a labdát, 0-1 a Unitednek.

 


Wenger a szünetben cserére szánta el magát, az addig nagyon gyengén teljesítõ Djourou helyére küldte be a debütáló Yennarist.

A francia menedzsernek sikerült felráznia csapatát, akik sokkal veszélyesebben léptek fel.

Az 51. percben Smalling hatalmas hibája után Rosicky vihette kapura a labdát, majd lepasszolta van Persie-nek, aki szinte már-már torresi magaslatokba emelkedve hagyta ki a hatalmas lehetõséget.

A londoniak nem álltak le, fölényben játszottak, míg a United hõsiesen próbált védekezni. Ám egy kiváló elõre fejelt labda után Welbeck került helyzetbe, ellõtte a labdát a kifutó lengyel kapus mellett, de a gólvonal elõl a visszafutó Mertesacker nagyot mentve akadályozta meg, hogy a vendégek növeljék elõnyüket.

Sõt, a 70. percben egy remek kontrát vezetett Sir Alex Ferguson csapata, de végül Rafaelt szerelni tudták az Arsenal kapuja közelében, amibõl le is fordultak az Ágyúsok, a fiatal Oxlade-Chamberlandnek fellõtt labdát a szélsõ remekül passzolta van Persie-nek, aki Evans mellett a hosszú sarokba lõtt, a dán Lindegaard csak beleérni tudott, menteni nem, így egyenlítettek a hazaiak.

A 78. percben Walcott elõtt adódott óriási helyzet, ám Lindegaard remekül kimozdulva elhozta a labdát az angol szélsõ elõl.

Három perccel késõbb Valencia kapott labdát a szélen, Arshavint kicselezve megindult befelé, kényszerítõzött Parkkal, majd Welbeckhez passzolt, aki 8 méterrõl gólt szerzett, 1-2, ismét vezet a United!

 


Az Arsenal megpróbált egyenlíteni, de a Vörös Ördögök remekül védekeztek, az utolsó pillanatokban Smalling és Evans is mentett saját kapuja elõl, majd Welbeck eldönthette volna a találkozót, de nagyszerû helyzetben érthetetlen módon elkezdett cselezgetni lövés helyett.

Ám végül maradt a 2-1, ezzel pedig a Vörös Ördögök tovább tapadnak az éllovas Manchester Cityre.


Premier League, 22. forduló
Arsenal 1-2 Manchester United
Emirates Stadion, 60093 nézõ

Vezette: Mike Dean

Arsenal: Szczesny - Djourou(Yennaris 46.), Mertesacker, Koscielny, Vermaelen - Walcott, Song, Rosicky, Ramsey(Park 84.), Oxlade-Chamberlain(Arshavin 74.) - van Persie
Nem használt cserék: Almunia, Squillaci, Benayoun, Miquel

United: Lindegaard - Jones(Rafael 16. (Park 77.)), Smalling, Evans, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Nani(SCholes 75.) - Rooney, Welbeck
Nem használt cserék: de Gea, Fabio, Berbatov, Hernandez

Gólszerzõ: Van Persie 71' illetve Valencia 45', Welbeck 81'

Sárga lap: Koscielny, Ramsey, Song, Rosicky, van Persie illetve Rafael, Evra

A találkozó legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Antonio Valencia


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!