Smalling: Welbeck csatlakozott a legnagyobbak közé

Danny Welbecket tegnap este sokan a Premier League legveszélyesebb csatárai között emlegették az Arsenal elleni teljesítményét követõen.


A Manchester egyik peremkerületében született támadó gyõztesgólt szerzett tegnap az Arsenal elleni idegenbeli mérkõzésen - amely értelmében a United felnõtt csapatában elõször szerzett egymás után három mérkõzésen gólt.

 

A 21 éves nyúrga játékos gólt szerzett az Etihad Stadiumban a Manchester City elleni FA kupa mérkõzésen, majd betalált a Bolton elleni bajnokin is, míg az Emiratesben lõtt góljával továbbra is lõtávolon belül maradtak a Manchester Cityvel szemben.

 

A Vörös Ördögök védõje, Chris Smalling, aki mielõtt az Old Traffordra igazolt volna, már az U-21-es válogatottban is csapattársa volt Dannynek, teljesen le van nyûgözve csapattársa teljesítményétõl és fejlõdésétõl.

 

"Dannynek ebben az évben megvan hozzá minden fortélya, hogy szép gólokat szerezzen számunkra, ráadásul mindig fontos idõben. Ez hatalmas érték számunkra" - kezdte az egykori Fulham játékos.

 

"Ebben az évben megkapta a lehetõségét, és hihetetlenül veszélyes az ellenfelek kapujára. Rengeteg problémát tud okozni a védelmeknek, és ezt bizonyította az Arsenal ellen is. Ez nagyszerû dolog a csapatunknak."

 

"Minden akadályon átverekszi magát. Mindig megvan a sebessége, és az a képessége, hogy góllal fejezze be az akciókat, de ezekben a napokban a szokásosnál is erõsebbnek tûnik."

 

"Néha egyes egyedül kell elöl játszania, miután Wazza idõnként hátravontabban játszik, és ha ilyen pozícióban játszol, akkor megvan az a felelõsséged, hogy nem engedheted meg magadnak, hogy elveszd a labdát."

 

"Erõsnek kell lenned ahhoz, hogy ezzel a feladattal megbirkózz, és ez egy olyan területe a játékának, amelyben nagyon sokat fejlõdött, és ráadásul gólokat is szerez. Õ egy igazi Premier League-csatárrá vált mostanra."

 

"Úgy tért vissza a csapathoz, hogy azonnal megmutatta képességeit, és ha ilyen formában folytatja a szezon végéig, akkor nagyon nagy erõsségünkké válhat, és ahogy a Unitedben is remekel, úgy remekelhet az angol válogatottban is a nyáron."

 

 

Welbeck gyõztesgóljával a címvédõ megfelelõ választ adott a City 3-2-es Tottenham elleni gyõzelmére, és Smalling szerint a városi rivális Kékek összeomolhatnak a rájuk nehezedõ nyomás alatt.

 

"Ez egy hihetetlenül fontos gyõzelem volt számunkra. Még 1-1-nél is tudtuk, hogy mindenképpen meg kell nyernünk ezt a mérkõzést, azok után ami történt korábban a Citynél. Szerintem megmutattuk a csapatunk igazi karakterét azzal, hogy ezt megcsináltuk" - tette hozzá.

 

"Láttunk néhány részletet a City meccsébõl, amíg a mi meccsünkre készültünk és természetesen tudtuk az eredményt, mielõtt elkezdtük a meccset."

 

"Tudtuk, hogy a hosszabbításban szerezték meg a gyõzelmet, de mindig is tudtuk, hogy nem számíthatunk arra, hogy õk sûrûn pontokat fognak hullajtani."

 

"Nekünk mindig a saját feladatunkat kell elvégeznünk, és ez sikerült is. Ha továbbra is sikerül tartanunk velük a lépést azzal, hogy nyerünk, akkor elõbb-utóbb õk is megtorpannak."

 

"Hogy õszinte legyek, számítottunk rá, hogy a City gyõzni fog. Otthon játszottak, úgyhogy erre számítottunk. Nekünk csak biztosra kellett mennünk, hogy nyerünk, hogy ne növekedjen a két csapat közötti pontkülönbség."

 

"Még ha veszítettünk is volna, akkor se hiszem, hogy kiszálltunk volna a bajnoki címért folyó harcból. Még mindenki esélyes. A további mérkõzéseken fog ez eldõlni."

 

"Szerintem a többi csapat, mint az Arsenal, a Chelsea úgy találhatják, hogy nehéz lehet minket utolérni, de a Spursnek egy jó sorozattal sikerült, úgyhogy ezt nem lehet kizárni. De szerintem most egyelõre hármon áll a vásár."


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!