Tartalékok: United 6-0 Newcastle

Will Keane volt az elsõ, aki betalált az este során a négy különbözõ Manchester United játékos közül, a csapat pedig lenyûgözõen teljesített ismét a Barclays Premier Reserve League North-ban.


A második félidei két Davide Petrucci gól mellé még Michael Keane, valamint a csereként beálló Alberto Massacci is betalált, mellé még Ole Soderberg, a Szarkák kapusának öngólja kellett ahhoz, hogy a Vörös Ördögök a szezon legnagyobb arányú gyõzelmét arassák, megosztva a Swansea elleni eredménnyel, ahol szintén 6-0 lett.

Petrucci és Paul Pogba lenyûgözõen játszottak a középpályán, míg Larnell Cole és Jesse Lingard a széleken segített a csapatnak, ezzel túl soknak bizonyulva a fiatal Newcastle számára.

Mégis a vendégek szerezhettek volna vezetést. Daniel Taylor lapos lövése éppen a vetõdõ Sam Johnston elõtt pattant fel a Moss Lane talajának egy rejtett hibáján, ám a Vörös Ördögök kapusa nagy szerencsével még bele tudott érni a labdába, ami így a kapu mellett hagyta el a játékteret.

A túlsó kapunál a középpálya fölénye majdnem kifizetõdött, amikor Lingard bal oldali elfutása után visszajátszott az érkezõ Petruccinak, aki remekül tálalt Will Keane fejére. A fiatal csatár csúsztatása azonban éppen csak, de elkerülte a hosszú sarkot.

Will Keane újabb oldalát mutatta meg, mikor a középpályáról megindulva egészen a tizenhatosig vezette a labdát több vendég védõ gyûrûjében. A végére azonban túlerõ alakult ki ellene és kénytelen volt lövés elõtt inkább megpróbálni lepasszolni a labdát Lingardnak, ám sikertelenül járt.

Lingard és Pogba pillanatai következtek, a francia jó cselei után azonban nem sikerült a szélsõnek betalálnia, majd újból a két játékos teremtett helyzetett, de Will Keane lövését fogta Soderberg, ahogy pillanatokkal késõbb Pogba lövésénél is így tett.

Az áttörésre a 33. percig kellett várni, ekkor Fryers, Lingard, Pogba, Petrucci volt a labda útja. Az olasz középpályás kiválóan játszott Will Keane elé, aki a jobb alsóba lõtt.

A második játékrész a játék második góljának megszerzésére való törekvéssel indult, de Daniel Taylor fejese épp Johnstone kezei között landolt. Ez a törekvés csupán 8 percig tartott, miután Soderberg kapus nagyot hibázott. Gyorsan elvégzett kis szögletet követõen Oliver Norwood kapu elé ívelését a hálóõr ölbe akarta venni, de a labda kiperdült róla egyenesen a gólvonal mögé. Minden bizonnyal a következõ 99 ilyen beadást megfogná a kapus, de ez most nem sikerült.

Sõt, nem sokkal késõbb ismét a hálóból szedhette ki a labdát, mivel Petrucci egy remek nagy ívû lövéssel a kapus felett kapuba talált azt követõen, hogy Lingarddal jól összejátszott az ellenfél tizenhatosa elõterében. A 68. percben Michael Keane indult meg elõre, majd Cole-nak kitett labdáját a szélsõtõl vissza is kapta, a védõ pedig remek fejessel már a negyedik gólt szerezte az este folyamán.

Warren Joyce cserére szánta el magát a biztos vezetés tudatában, Lingard és Cole kaptak pihenõt, helyükre Alberto Massacci és Michele Fornasier álltak be. Massacci nem sokkal beállása után be is talált az ellenfél kapujába, honfitársától, Petruccitól kapott labdát értékesítve. Petrucci már második gólpasszát adta a találkozón, majd a hatodik gólt õ szerezve második gólját is megszerezte az este során, Hendersonon megpattanó lövése már a 3 perces hosszabbításban gurult Soderberg kapujába.

Hat gól, negyedik kapott gól nélküli meccs sorozatban (legutóbbi 10 meccsbõl 7 során gólt sem kaptak a Vörös Ördögök - a szerk.), három pont a hátrány a vezetõ Sunderland mögött úgy, hogy 3 mérkõzéssel kevesebbet játszott a United - Warren Joyce nem is kívánhatott volna jobb elsõ meccset 2012-ben.


Barclays Premier Reserve League North
Manchester United 6-0 Newcastle United
Moss Lane

United: Johnstone - Vermijl, Wootton, M. Keane, Fryers - Norwood, Pogba, Petrucci, Cole(Massacci 75.), Lingard(Fornasier 75.) - W. Keane
Nem használt cserék: Coll, Thorpe, Giverin.

Gólszerzõ: W.Keane 33', Soderberg 53' (öngól), Petrucci 64', 90', M.Keane 68', Massacci 84'

 

Barclays Premier Reserve League North állása:
  Csapat Meccs Gólarány Pont
1. Sunderland 14 +9 28
2. Manchester United 11 +21 25
3. Newcastle United 10 +9 20
4. Liverpool 12 +5 18
5. Everton 10 +3 14
6. Wigan Athletic 13 -14 10
7. Blackburn Rovers 13 -7 9
8. Bolton Wanderers 14 -17 8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!