Manchester United 2-0 Stoke City

A végig fölényben játszó Vörös Ördögök megérdemelten gyõzték le a Stoke csapatát és kihasználva a Manchester City botlását pontegyenlõség alakult ki a tabella elsõ két helyén.


Két büntetõvel gyõzte le a United a Stoke City csapatát és mivel Darron Gibson góljával az Everton legyõzte a Manchester Cityt, a Vörös Ördögök pontszámban utolérték a listvezetõ Kékeket.

A meccs elõtt kapus poszton is gondjai adódtak Sir Alexnek, hisze Anders Lindegaard edzésen sérült meg (egyes hírek szerint a szezonban már nem szerepelhet - a szerk.), míg David de Gea betegség miatt hagyta ki a hétfõi edzéseket. Így végül Ben Amos kapott lehetõséget, Tomasz Kuszczak pedig a kispadon foglalt helyet.

A csapatok:

United: Amos - Smalling, Evans, Ferdinand, Evra - Valencia, Carrick, Scholes, Park - Berbatov, Hernandez
Cserék: Kuszczak, Giggs, W.Keane, Pogba, Welbeck, Fabio, Rafael

Stoke: Sörensen - Wilkinson, Huth, Shawcross, Wilson - Pennant, Whitehead, Palacios, Walters - Jones, Crouch
Cserék: Begovic, Delap, Fuller, Jerome, Etherington, Whelan, Woodgate

Bár a találkozó elején a Stoke-nak voltak lövési kísérletei, az elsõ pillanattól kezdve elmondható volt, hogy hazaiak magasan ellenfelük fölé nõttek és irányították a meccset. Azonban mindez leginkább a ladbabirtokláson látszott meg igazán és bár többször is sikerült a védelem mögé kerülniük, az utolsó pillanatokban vagy hibáztak a Vörös Ördögök, vagy a Stoke játékosok voltak jó helyen.

Egészen a félidõ feléig kellett várni az elsõ említésre méltõ hazai helyzetre. Ekkor egy szögletet követõen került Scholes elé a labda, aki 19 méterrõl lövésre szánta el magát, de a játékszer centikkel a bal kapufa mellett elhagyta a játékteret. Öt perc múlva ismét szöglet után alakult ki egy fontos esemény. kicsiben elvégzett sarokrúgást követõen Evra tört szélrõl kapu felé két védõ között, ám elesett, a 11-es azonban elmaradt.

Pillanatokkal késõbb Berbatov szöktette remekül Valenciát, aki a középen érkezõ Hernandezt akarta megjátszani, de labdájára Sörensen kiválóan vetõdött ki.

Ismét Berbatov ugratta ki egyik csapattársát, ezúttal Carricket, aki azonban nagy helyzetbn a kapu mellé lõtt.

A 37. percben Valencia indult be középre jobb szélrõl, Berbatovnak továbbított, aki Scholest hozta játékba. A legendás középpályás csodás boka mozdulattal tette a labdát Park elé, akit azonban Pennant elkaszált saját tizenhatosán belül, ezért pedig büntetõ járt. Hernandez állt a labda mögé és a balra vetõdõ Sörensen mellett a jobb alsó sarokba helyezte azt, 1-0 a hazaiaknak. Érett már a gól.

 

 

Sõt, négy perccel késõbb ismét büntetõt reklamált az Old Trafford közönsége, Smalling nagyszerûen indította Hernandezt, aki középre akart passzolni, de Shawcross kezérõl lepattant a labda, ezt azonban nem ítélte meg szabálytalannak a játékvezetõ.

Szünetre maradt az egy gólos hazai vezetés, teljesen jogosan, hiszen Tony Pulis csapata csak egy beadással és néhány átlövéssel próbálta megdolgoztatni Amos kapust.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az elsõ abbamaradt, továbbra is a Unitednél volt a labda és nyugodtan, kivárva a megfelelõ pillanatot csak azt figyelték, mikor tudják kijátszani az ellenfél védelmét.

Ez az 52. percben sikerült is, amikor valencia kapott egy remek hosszú passzt, betört szélrõl az ellenfél tizenhatosára és csak lerántva tudták megállítani, ismét büntetõ a Unitednek. Ezúttal Berbatov állt a labda mögé, aki a bal alsó sarokba passzolt. A jó irányba vetõdõ Sörensen nem érte el a labdát, 2-0 a Vörös Ördögöknek.

 


Ben Amosnak továbbra sem volt sok dolga, ám a félidõ feléhez közeledve egy jobb oldali beadást követõen Jones fejelt kapura, amit védenie kellett a fiatal portásnak. Bár kipattant róla a labda kicsit, végül Ferdinand biztosítása mellett összeszedte azt, így elmondhatta, elsõ védését is megtette a Premier League-ben.

Hetven perc telt a mérkõzésbõl, amikor ismét büntetõ gyanús szituáció alakult ki a Stoke kapuja elõtt. Berbatov továbbította a játékszert Evrához, aki elesett, ám most sem fúj tizenegyest a játékvezetõ.

Az utolsó negyed órára kissé leült a mérkõzés, egyik csapat sem erõltette a támadásokat, az idõközben bajnoki debütálását is magáénak tudható Paul Pogba azonban többször is kiváló megmozdulással mutatta, rá is számítani lehet már a középpályán.

A találkozó három prces hosszabbítására azért még maradt egy nagy helyzet, Valencia csinált bolondot Wilsonból, majd Berbatovhoz passzolt, aki centikkel a bal kapufa mellé lõtt, így elmaradt az újabb gól.

Teljesen megérdemelt hazai gyõzelem született, Darron Gibson és az Everton pedig legyõzte a Cityt, ezzel pontszámban utolérte Sir Alex csapata a Kékeket.


Premier League, 23. forduló
Manchester United 2-0 Stoke City
Old Trafford, 74719 nézõ

Vezette: Mike Jones

United: Amos - Smalling, Evans, Ferdinand, Evra - Valencia, Carrick, Scholes, Park - Berbatov, Hernandez(Pogba 72.)
Nem használt cserék: Kuszczak, Giggs, W.Keane, Pogba, Welbeck, Fabio, Rafael

Stoke: Sörensen - Wilkinson, Huth, Shawcross, Wilson - Pennant, Whitehead, Palacios(Delap 75.), Walters(Fuller 75.) - Jones, Crouch(Jerome 57.)
Nem használt cserék: Begovic, Etherington, Whelan, Woodgate

Gólszerzõ: Hernandez 38' (11-es), Berbatov 53' (11-es)

Sárga lap: Scholes illetve Walters, Huth, Wilkinson

A találkozó legjobbja a ManUtdFnatics.hu szerint: Paul Scholes



 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!