Ferguson elégedett a csapat játékával

Sir Alex Ferguson szerint a United 3-0-s gyõzelmét az egyéni megmozdulások döntötték el a West Ham ellen, de nagy mértékben a csapatjáték határozta meg.


A Vörös Ördögök gólszerzõi, Nani, Dimitar Berbatov és Wayne Rooney, mint ahogy a többi csapattag, elégedett lehet saját teljesítményével. De csapatként sem vallottak szégyent, amelyet a skót menedzser a szombat esti mérkõzés utáni interjújában is kiemelt.

 

 

 

                           

„Nagyszerû teljesítményt nyújtottunk és a labdatartásunk is remek volt” – kezdte.

 

„A csapat egészének teljesítményével vagyok a legelégedettebb. Mindannyian akarták a labdát, passzolni akartak és folyamatos mozgásban voltak. Csapatként kiváló produkciót nyújtottak.”

 

A mérkõzés legjobbja címet Nani számára ítélte oda a mérkõzést közvetítõ ESPN tv-csatorna és a portugál szélsõ játékával Sir Alex is elégedett volt a középpálya jobb szélén.

 

„Lenyûgözõ gólt szerzett Nani, csodálatos volt” – tette hozzá.

 

„Nagy problémákkal kell mostanában szembe néznem, mert õ a jobb szélen szeret játszani, de Antonio Valencia formája is kimagasló. Ez rengeteg gondot okoz nekem a kezdõcsapat kigondolásakor.”

 

Az egykori Sporting-játékos szerezte a hazaiak második találatát és elõkészítette a harmadikat, amelyet Dimitar Berbatov egy tökéletesen végrehajtott fél-ollózó mozdulattal bombázott a kapuba.

 

„Gyönyörû gólt szerzett Berbatov is. Fantasztikus technikára vall ez a mozdulat. Dimitar és Paul remekül szervezték a csapat játékát. Egyikük teljesítménye sem maradt észrevétlen.”

 

Visszatért a góllövõk közé Wayne Rooney is. Nem kevesebb, mint 13 mérkõzésen – klub és válogatott szinten – át tartott az elõzõ szezonban a góllövõlistán második helyen végzõ játékos gólcsendje, azonban Sir Alex soha nem aggódott a statisztikák miatt és inkább csatára összteljesítményére helyezte a hangsúlyt.

 

„Jó hogy Wayne gólt szerzett, de számomra a teljesítménye volt a legfontosabb” – mondta.

 

„Élvezte a játékot és tele volt energiával. Ez nagyszerû, mert nem volt sok lehetõsége megszerezni a kellõ meccsrutint, emellett pedig egy vírusos fertõzés is hátráltatta a múlt héten. Szerencsére azonban ezen a héten már végig tudott edzeni és sokkalta jobban hasonlított régi önmagára.”

 

„Összességében a csapat teljesítményét emelném ki, mint fõ pozitívum a mérkõzésen. Számos nagy lehetõségünk adódott a tizenhatos környékén, és ha korábban tudjuk megszerezni az elsõ gólt, akkor akár több gólt is szerezhettünk volna. Ha sikerül korán áttörni az ellenfél ellenállását, az megnyitja az utat a csapat elõtt. Egy kicsit várnunk kellett a második gólunkra, de nem álltunk le, és a saját játékunkat próbáltuk játszani. Megérdemeltük a vezetést és a gyõzelmet is. Remek teljesítményt nyújtottunk.”


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!