Ferdinand: Jobban emlékszem a kudarcokra

A Manchester United védõje, Rio Ferdinand elárulta, többet gondolkozik a vereségeken, mint amennyit bármikor is foglalkozott a Vörös Ördögök sikereivel.


Az anno 29.1 millió fontért szerzõdtetett védõ a MUTV dokumentumfilmjében vallott érzéseirõl, amely címe: Ryan és Rio – Carrington mindennapjai. A mûsort csütörtökön mutatják be a klub hivatalos tévécsatornáján, ahol a mérkõzések elõtti felvezetõmûsor mûsorvezetõnõje, Rachel Riley kalauzolja körbe majd a két játékos segítségével a minden igényt kielégítõ edzõkomplexumban a nézõket.

 

Ferdinand soha nem titkolta a trófeák iránti vágyát, attól a pillanattól kezdve gyõztes mentalitásról tett tanúbizonyságot, amikor 2002 nyarán brit rekordnak számító összegért az Old Traffordra szerzõdött a Leeds Unitedtõl.

 

Nem lehet azt mondani, hogy manchesteri pályafutása során nem tudta volna elérni ezeket a sikereket, hiszen nem kevesebb, mint négy bajnoki cím, egy Bajnokok Ligája gyõzelem és sok más kupasiker gyarapította addig sem szegényes éremgyûjteményét, ám a 31 éves bekk meglepetésre nem a siker napjaira emlékszik a leginkább.

 

 

„A moszkvai siker hatalmas élmény volt, de azt kell mondanom, a legjobb dolog karrierem során az volt, amikor elõször lehettem bajnokcsapat tagja 2003-ban” – kezdte.

 

„Amikor elkezdtem a pályafutásomat a West Hamnél, mindig arra gondoltam ’bárcsak nyerheték valamit’. Aztán valóra vált.”

 

„Igazából viszont azt kell mondanom, hogy a vereség sokkal jobban megmarad az ember emlékezetében.”

 

„Legyõzni a Chelseat Moszkvában felejthetetlen élmény volt, de a Barcelona ellen vereséget szenvedni Rómában olyan dolog volt, ami még hónapokkal az eset után is élénken bennem volt.”

 

A mûsor, amelyben Ferdinand a fentebbi nyilatkozatot tette, körbevezeti a nézõket a külön Sir Alex Ferguson kérésére épült carringtoni edzõkomplexumban, kezdve az úszómedencéktõl, az edzõtermen keresztül egészen a kinti, és a benti edzõpályákig.

 

„Az, hogy olyan legendák vezettek körbe Carringtonban, mint Ryan Giggs és Rio Ferdinand, az egy életben egyszer elõforduló élmény” – mondta Rachel Riley.

 

„Kivétel nélkül mindenhova betekintést nyerhettem a fiúk segítségével, a különbözõ specialistáktól egészen a legújabb, és legmodernebb kütyükig.”

 

TEAMtalk


TEAMtalk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!