Rio sokat vár a fiataloktól

Rio Ferdinand azt várja a Manchester United fiataljaitól, hogy ugródeszkának használják karrierjük építésében az ifjúsági FA Kupát.


Ma este a United a Swansea Cityhez látogat az FA Youth Cup 5. fordulójában és többeknek ez lesz az elsõ olyan lehetõsége, hogy Premier League stadionban lépjenek pályája. (A találkozót a Liberty Stadiumban játszák. - a szerk.)

Bár a jelenlegi akadémiai csapat kora és mérete miatt nem elvárható a tavalyi siker megismétlése, Ferdinand hisz abban, hogy Paul McGuinness csapata pár embernek meglepetést okoz ma este.

A védõ 1996-ban egészen a döntõig jutott a West Hammel, azóta is csodálója ennek a nagyra tartott sorozatnak.

"Nagyszerû volt az ifjúsági kupában játszani" - mondta Ferdinand az MUTV-nek. "Nagyon jó sorozatunk volt, egészen a döntõig jutottunk, ahol a Liverpoollal játszottunk - Michael Owen épp az ellenfélben játszott. Az Anfielden és az Upton Parkban is játszottam akkor, fenomenális volt."

 


"Úgy vélem, ez egy nagyszerû verseny, amely során igazi stadionokban játszhatsz, megadva a fiataloknak azt az érzést, milyen is egy valódi nagy meccsen pályára lépni. Biztos vagyok abban, hogy ezek a srácok is élvezik majd a pillanatot, amikor kimennek oda és képviselik a Manchester Unitedet ebben a hamisítatlan sorozatban."

"Ez egy kilövõállás lehet karrierjükben. Az évek során láttuk már, hogy az FA Youth Cup keretein belül jól teljesítõ fiatalok késõbb a felnõtt csapatban is rendszeres taggá váltak, így ez egy nagyszerû lehetõség számukra."

Fizikailag ez a csapat elmarad a tavalyi Fa Youth Cup gyõztes együttestõl, de olyan játékosok, mint Tyler Blackett és Luke McCullough erõteljesnek számítanak a védelemben.

"Õk egy fiatal csapatot alkotnak" - folytatta Ferdinand. "Láttam õket edzeni, néhány mérkõzésüket is néztem, sok fiatal, de nagyon tehetséges játékosunk van idén."

"Ki tudja? Lehet várnunk kell, de lehet meglepõ lesz, ahogy minden egyes csapat ellen pályára lépnek majd, remélem így tesznek."

"De ettõl a csapattól valószínûleg jövõ évben várható a legjobb teljesítmény, miután fizikailag fejlõdtek. Olykor az utánpótlás csapat menedzserének és a klubnak türelmesnek kell lennie, ahogy a fiatalok gyorsabban vagy lassabban nõnek, mint mások. Van néhány nagy srác is ott, mint Tyler, aki tud gondoskodni magáról."

"Azt hiszem ebben az évben is jól teljesíthetnek és meglephetnek néhány embert még a klubnál is. Azt hiszem, erre törekednek majd és nagyon jól teszik."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!