Ferguson hisz De Geában

Sir Alex Ferguson ragaszkodik ahhoz, nincsenek aggályai, amiért David de Geát állítja a gólvonalra de elismeri, a spanyolnak még nagyon sokat kell tanulnia.


A 21 éves kapus sokakat lenyûgözött a Vörös Ördögöknél bemutatott teljesítményével, de a sajtó és a szakértõk ugyanolyan gyorsan rávilágítottak hibáira is.

Sir Alex elmondta, de Gea keményen dolgozik, hogy megpróbálja felszámolni a játékában rejlõ hibákat és a menedzser biztos abban, hogy játékosa idõvel egy top kapussá válik.

"A fiúnak nagy tehetsége van, ez nem kétséges. Két-három hibát elkovetett a meccsein 20 évesen, most 21 éves és 2-3 év múlva már nem lesznek vitatott megmozdulásai, miután éretté válik. Meg fogja valósítani a benne rejlõ potenciált" - magyarázta pénteken Sir Alex.

 


"Ebben a pillanatban még nehéznek véli az angol játékot. A Liverpool elsõ gólja [az FA Kupában] pont egy ezt alátámasztó eset volt. Ki volt szorítva onnan. Problémát jelentettek neki saját játékosaink és a körülötte lévõ sok ember. Nem volt mozgástere, ilyet nem tapasztalt Spanyolországban elõtte, így ez nehéz volt neki."

"Ha hibázik a Unitednél, azt kiemelik" - folytatta Ferguson. "Kissé el is túlozzák mindezt. Vannak hibái, amit õ maga akar megoldani. És meg is fogja tenni, amint felnõ az angol focihoz és megérti azt."

Sir Alex bevallja, Edwin van der Sar helyét betölteni nem könnyû feladat, de ragaszkodik ahhoz a teóriájához, hogy a fiatal tehetség toborzása volt a helyes lépés.

"Nehezebb, ha olyanokat kell helyettesíteni, mint Edwin van der Sar vagy Peter Schmeichel - õk talán az európai futball legutóbbi 40 évének két legjobbjai a posztjukon."

 "Úgy éreztük, egy fiatal kapust kell vennünk, aki fejlõdik és megérik a pozícióra, mert a  potenciál benne van."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!