1 millió fontot gyûjt a United az UNICEF-nek

A Manchester United elkötelezte magát amellett, hogy legalább 1 millió fontnyi adományt gyûjt össze, hogy a világ legveszélyeztetettebb tájain gyermekéleteket menthessenek.


A klub partneri kapcsolata a világméretû gyermeksegélyezési alappal, az UNICEF-fel nagyon gyümölcsözõ volt az elmúlt évtizedben, több mint 2.2 millió gyerek részesült belõle világszerte. A mai napon sajtótájékoztató keretében bejelentett 1 millió fontos jövendõbeli adomány egy újabb állomása a klub és a szervezet közös programjának, amely során a gyerekek jogainak fenntartását tûzték ki célul.

 

A Manchester Unitednek több mint 300 millió szurkolója van világszerte, ebbõl 250 millió Ázsiában és Afrikában él, ahol sokaknak a túlélést jelenti, ha megfelelõ egészségügyi ellátásban részesülhetnek. Ez a partneri kapcsolat segít abban, hogy a United visszaadhasson valamit azoknak a közösségeknek világszerte, akik régóta támogatják a Vörös Ördögöket.

 

Legújabb elkötelezõdésükben hosszú távon a legszegényebb országokban élõ gyerekek megsegítését tûzték ki célul, azért, hogy az ott élõk is ugyanolyan esélyekkel vághassanak bele az életbe, mint az Egyesült Királyságban élõ társaik. A Manchester United által összegyûjtendõ teljes összeg, tehát 1 millió font, teljes egészében az UNICEF által kritikusnak ítélt területeken élõ gyerekeinek megsegítésére fog vándorolni, szerte a világban. Az 1 millió fontot az újszülöttek és kisgyermekek legveszélyeztetettebb rétegeinek ellátására fogják fordítani, leginkább életük elsõ öt évében, amely a legfontosabb szakasz a túlélésért vívott harcukban. Ezek a legmeghatározóbb évek, mert, jelenleg:

 

 -minden három másodpercben, ma, és mindennap gyerekek halnak meg úgy, hogy           megelõzhetõ lenne a malária, amely az Afrikában élõ öt éven aluli gyerekek között a legnagyobb halálozási rátát elérõ betegség, és közel egy millió ember hal meg benne minden évben.

 

 

A klub szeretné felhasználni a Manchester United nevének erejét arra, hogy az egészségre nevelõ üzeneteket juttasson el a világ minden közösségéhez. Sierre Leonében például a klub játékosai óriásplakát-kampányban hívták fel a figyelmet a biztonságos szex fontosságára, amely 20%-os javulást hozott a fiatalok óvszerhasználatában. Információk szerint közel egy milliárd emberhez jutott el az UNICEF kommunikációja, köszönhetõen a játékosok népszerûségének, és az ebbõl fakadó jobb odafigyelésnek.

 

Az egyik elsõ ország, amely részesülni fog az 1 millió fontos alapból, Szenegál, ahol 11 gyerekbõl 1 meghalt öt éves kora elõtt. A klub és az UNICEF közötti partneri kapcsolatnak köszönhetõen 35 gyerekkórház fog létesülni az országban, ahol minden anya, és gyerek számára biztosított lesz, hogy megélhetik az 5 éves kort, emellett a malária elleni küzdelemben is hatalmas elõrelépést érhetnek el a minõségi ellátás és a szakképzett orvosok segítségével.

 

„Múlt évben az UNICEF-fel Sierra Leonere utaztunk, ahol láttam, hogy a gyerekeknek milyen nehéz a túlélés, hiszen hatalmas szegénységben élnek. Ez nagyon rossz, úgyhogy nagy örömömre szolgál, hogy tovább folytatjuk a kapcsolatot az UNICEF-fel és segíthetünk az ilyen problémák megoldásában” – mondta Ryan Giggs UNICEF nagykövet.

 

„Ha a Manchester United és jómagam segíthetünk abban, hogy a világban egyre kevesebb gyereknek kelljen szenvednie, akkor nem csak az UNICEF feladata, hogy ezen továbbra is keményen dolgozzunk. Ez az együttmûködés köztünk segíti, hogy a világszerte sanyarú sorsban napjaikat tengetõ gyerekek élete jobb lehessen, és erre a problémára felhívjuk a szurkolóink figyelmét is.”

 

A Manchester United 1 millió fontot fog jótékonysági alapon összegyûjteni a következõ három évben különbözõ megmozdulásokon és akciókon keresztül, ahol számítanak az Egyesült Királyságbeli szurkolókra és természetesen a játékosokra is. Az elsõ ilyen alkalom a szokásos UNICEF vacsora lesz, amely sztárokkal teletûzdelt vendégsereggel november 28-án lesz megtartva.

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!