Chelsea 3-3 Manchester United

Három gólos hátrányból hozta vissza a meccset döntetlenre a United.


Klasszikussá váló összecsapáson pontosztozkodás született a forduló vasárnapi rangadóján, ahol a Vörös Ördögök az 58. percben még három gólos hátrányban voltak.

A csapatok:

Chelsea: Cech - Ivanovic, Cahill, Luiz, Bosingwa - Essien, Meireles, Malouda - Mata, Sturridge, Torres
Cserék: Turnbull, Ferreira, Bertrand, Romeu, Lucacu, Piazon, Hutchinson

United: De Gea - Rafael, Evans, Ferdinand, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Young - Rooney, Welbeck
Cserék: Amos, Berbatov, Scholes, Hernandez, Park, Fabio, Pogba

Érdekes összecsapáson vannak túl a csapatok, ugyanis az elsõ félidõben az a Chelsea szerzett vezetést, mely kevésbé volt veszélyes ellenfele kapujára, majd a második félidõ elején mutatott remek teljesítményüknek köszönhetõen három gólosra növelték elõnyüket. Ha nem a Manchester United lett volna az ellenfél, talán ki lehetett volna jelenteni, a találkozó eldõlt. De végül nagy hajrát bemutatva egyenlítettek a Vörös Ördögök.

Szinte a semmibõl szerzett gólt a hazai csapat a találkozó 36. percében. Komoly helyzete nem is akadt elõtte a Chelsea-nek, bár a United sem ostromolta sokkal keményebben Cech kapuját. Ám egy jobb oldali támadás után Sturridge vitte el könnyedén Evra mellett a labdát, az alapvonalig sodródott vele, megpróbálta visszajátszani, amibe de Gea lábbal még bele tudott érni, a labda irányt változtatott és Evansre pattant, a védõ tehetetlen volt, róla pedig a United kapujában kötött ki a játékszer, 1-0 a hazaiaknak.

A következõ percben ismét Sturridge veszélyeztetett, de távoli lövését a spanyol kapus hárította.

A túlsó kapunál Young vette célba a hosszú alsó sarkot, de Cech még leért és kitolta a lövést szögletre.

A 41. percben talán a félidõ legszebb támadását láthatta a közönség, amikor Rooney és Welbeck passzolgatott egymásnak, majd egy védõrõl épp a fiatal angol támadó elé került a labda, aki 14 méterrõl ellõtte, de a cseh kapus ismét helyén volt.

Szünetre maradt az 1-0, ám ezt az elõnyt a második félidõ elsõ percében máris megduplázták a Kékek. Torres ívelt kapu elé jobb szélrõl, a hosszún érkezett Mata, aki 6 méterrõl kapásból, nagy erõvel a léc alá bombázott, 2-0.

Négy perc múlva még nagyobb sokk érte a United szurkolóit, Evra szabálytalansága után ismét jobbról jöhetett szabadrúgással a hazai csapat. Ezúttal Mata lõtte be szélrõl a játékszert, Luizról Ferdinand lemaradt, a brazil védõ fejelni tudott, labdája azonban a Vörös Ördögök 5-ösének vállán megpattanva irányt változtatott és a hálóban kötött ki, 3-0 a londoniaknak!

Innen vajon fel tud állni egy csapat? Sir Alex Fergusoné igen.

Hét perc kellett a szépítéshez, ekkor Sturridge buktatta Evrát saját tizenhatosán belül, Webb büntetõt ítélt. Rooney állt a labda mögé és magabiztosan lõtte a jobb felsõbe, 3-1.

A 67. percben Giggs, Rooney, Hernandez, Rooney volt a labda útja, az angol csatár 18 méterrõl leadott lövését azonban védte Cech.

Két perc múlva ismát 11-eshez jutottak Evráék, ezútta Welbeck esett el Ivanovic lábában - a büntetõ jogosságát mindenki döntse el maga -, Webb befújta! Ismét Rooney állt oda, értékesítette újból, egy gólra feljöttek a vendégek, 3-2!

 


A 76. percben Essien lövését kellett de Geának hárítania, egy perccel késõbb pedig Torres került óriási helyzetbe, de még a lelátó 22. sorának 17-es székén ülõ személyt is ki akarta cselezni, így Valencia szerelni tudta. Pedig kétszer is szemben volt már a vendég kapuval.

Már csak hat perc volt hátra, amikor végre egyenlített a United. Valencia beívelése találta meg Rooneyt, aki lõtt, Cech azonban oldalra tolta a labdát. Giggs szedte össze az alapvonalnál, majd középre tekert az érkezõ Hernandez fejére, aki 5 méterrõl fejelhetett. Cech még beleért, de a labda a hálóban kötött ki, 3-3, három gólos elõnyt adott le a Chelsea!

 


A hosszabbításban még de Gea pillanatai jöttek, elõbb Mata szabadrúgását szedte le a bal felsõ sarok elõl elképesztõen nagy bravúrral, majd Cahill távoli bombáját tolta kapu fölé, megtartva ezzel a döntetlent.


Premier League, 24.forduló
Chelsea 3-3 Manchester United
Stamford Bridge, 41668 nézõ

Vezette: Howard Webb

Chelsea: Cech - Ivanovic, Cahill, Luiz, Bosingwa - Essien, Meireles, Malouda - Mata, Sturridge(Romeu 70.), Torres
Nem használt cserék: Turnbull, Ferreira, Bertrand, Lucacu, Piazon, Hutchinson

United: De Gea - Rafael(Scholes 64.), Evans, Ferdinand, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Young(Hernandez 53.) - Rooney, Welbeck(Park 85.)
Nem használt cserék: Amos, Berbatov, Fabio, Pogba

Gólszerzõ: Evans 36'(öngól), Mata 46', Luiz 50' illetve Rooney 58', 69' (mindkettõ 11-es), Hernandez 84'

Sárga lap: Ivanovic, Torres, illetve Evra

A United legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: David de Gea


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!