Rafael olimpiai bajnok lenne

Rafael da Silva arról álmodik, hogy a nyári olimpiai játékok során aranyérmet szerez Brazília csapatával azok után, hogy a Manchester Uniteddel is megnyerte mindazt, amit szeretne.


A Vörös Ördögök jobb bekkje a Manutd.com-nak elmondta, nagyon szeretné képviselni hazáját a 2012-es londoni játékokon, különösen azért, mert manchesteri otthonához közel léphetne pályára.

"Remélem mindketten játszhatunk Brazíliáért az olimpián" - mondta Rafael utalva arra, hogy ikertestvérével, Fabioval együtt szívesen szerepelne hazája olimpiai válogatottjában.

"Nagyon szeretnék játszani. Angliában lesz mindez, az elõdöntõ az Old Traffordon...csodálatos lenne!"

 


Egy olyan országban, mely már öt világbajnokságot nyert talán azt várhatná az ember, hogy az olimpia alacsony prioritást élvez. De Rafael ragaszkodik ahhoz, hogy nagyon szeretné megszerezni elsõ olimpiai aranyát labdarúgásban részben amiatt is, mert a nagy rivális Argentína már nyert aranyat 2008-ban Lionel Messivel, 2004-ben Gabriel Heinzével a csapatban.

"Brazíliában az emberek sokat beszélnek az olimpiáról. Az ország már nyert világbajnokságot, Copa Americát, de az egyetlen cím, amit soha nem nyertünk meg, az az olimpia."

"Ez a versenysorozat sokat jelent és szeretnék részt venni egy olyan csapattal, mely történelmet ír."

(Egy érdekesség az olimpiáról: A férfi labdarúgó tornák legeredményesebb nemzete Magyarország 3 arany, 1 ezüst és 1 bronz megszerzésével. Ha a nõi futballal is összevetjük, hazánk még úgy is a rangsor második helyét foglalja el és csak az Egyesült Államok elõzi meg, mely nemzet 1 ezüsttel többet zsebelt be. - a szerk.)  

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!