Busby Babes szelleme segített

Stewart Gardner, az MUTV riportere szerint a Chelsea elleni drámai mérkõzésen a Busby Babes szelleme segítette a Vörös Ördögöket.


Ha csak az elmúlt tizenkét évet veszem alapul - amióta a Chelseavel gyakran kerültünk drámai harcba - láthatjuk, hogy a Manchester United a legkilátástalanabb helyzetben sem adja fel a harcot.
 
De bõven találunk drámai fordulatokat a csapat történelmében. Például 2001-ben a Spurs ellen, de az elõzõ szezonban is a Blackpool és a West Ham elleni mérkõzéseken.
 
És mégis, vasárnap, amikor 3-0-ra vezetett a Chelsea a Stamford Bridge-en sokan gondolták, hogy innen nincs visszaút. Többek között jómagam is. A mérkõzés alatt a meccs kommentben kijelentettem, a harmadik Chelsea gól után, hogy eldõlt a mérkõzés. De Paddy Crerand aki ott ült mellettem, mint társ-kommentátor, azt mondta - "Várj még! Ha a Vörös Ördögök játszanak, ez korai kijelentés. A Unitednél, csak akkor jelentheted ki, hogy eldõlt a mérkõzés, ha a bíró lefújta a meccset. Ha valaki képes a futballban a csodára, akkor az a Manchester United." És igaza lett.
 
 
 
A játékosok, nem úgy vonultak az öltözõbe, hogy elégedettek amiért sikerült 3-0-ról feljönniük, hanem csalódottak voltak, amiért nem sikerült megnyerniük a játékot. Azt hiszem ez a mentalitás összefoglalja a Vörörs Ördögök szellemiségét.
 
Úgy tûnik számomra, hogy a futballban néha egy kicsit túljátsszák az emberek egy mérkõzés pszichológiai hatását. De azt hiszem ezzel a drámai fordulattal a United elgondolkodtatja a Man Cityt és rajongóit, hogy kivel kell felvenniük a harcot a Premier Leaguae trófeájáért. Mert az ugye egy dolog, hogy a  kocsmában egy házi ligában a Dogs csapata 3-0-ról egyenlít a Duks ellen, de hogy a Manchester Unitedet nem töri meg, hogy a Chelsea 3 góllal vezet és innen képes egyenlíteni, az azt hiszem elgondolkodtathat minden futball csapatot és rajongót. A Manchester United híres mentalitásának történelmi múltja van. Ezzel a múlttal senki nem veheti fel a versenyt.
 
Biztos vagyok, hogy sem a szurkolók, sem a játékosok nem elégedettek a döntetlennel, hisz újra kétpontos hátrányba kerültünk a Cityvel szemben. De a tegnapi játékunk egyértelmûvé tette, hogy a Manchester United sosem adja fel és kitart a végsõkig. Azt hiszem ennek az üzenetnek óriási súlya lesz a szezon további részében.
 
És ha visszatekintünk a múltba, egy rendkívüli egyezést vehetünk észre. A Busby Babes utolsó játékának végeredménye szintén 3-3 lett. Vajon a tragédiában elhunyt fantasztikus fiatal tehetségek szelleme segített vasárnap a Stamford Bridge-en? Igen, az a szellemiség segített, amit a United képvisel, az segíti hosszú évek óta a Vörös Ördögöket, akik soha nem adják fel a harcot.
 
Busby szelleme él.
Köszönjük Busby Babes, Köszönjük Sir Matt Busby!

Nyugodjanak békében. 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!