Amos megvalósítaná álmát

Ben Amos - miután nagyon élvezte a Stoke City elleni bajnoki debütálását - arra törekszik, hogy megvalósítsa álmát és a United elsõ számú kapusa legyen.


A Manutd.com-on készített exkluzív webchat során a 21 éves játékos elmondta, a kapusok nagyon élvezik edzéseken az egészséges rivalizálást azért, hogy bekerüljenek Sir Alex Ferguson csapatába.

David de Gea és Anders Lindegaard távolléte lehetõvé tette számára, hogy végre a Premier League-ben is bemutatkozhasson, a Stoke elleni összecsapást magabiztosan, kapott gól nélkül tudhatta maga mögött. Mikor azt kérdezték tõle, hogyan látja saját magát öt év múlva, ezt felelte: "Remélem én leszek az elsõ számú a Unitednél, ez a célom. Remélem hétrõl-hétre játszom majd. 26 leszek akkor és azt hiszem a legjobbat adom majd."

"Ez az, amit mindig is akartam. Amikor az emberek arról kérdeztek, milyen munkát akarok csinálni, én azt feleltem, a Unitedért akarok játszani. Láttam Peter Schmeichelt játszani és attól fogva ez járt a fejemben. Úgy vélem nem azért dolgoztam túl keményen, hogy törelmes legyek és nyílvánvalóan nem akarod feladni az álmodat. Bár nem játszom rendszeresen, még mindig hiszem, hogy meg tudom csinálni. Amíg van hit, addig nem adom fel."

A Stoke sakkban tartása az Old Traffordon egyértelmûen nagyszerû kezdet volt Amos számára aki örül, hogy lehetõséget kapott arra, hogy bemutathassa tehetségét a korábbi Ligakupa megjelenéseket követõen is.

"Nagyon jó volt" - folytatta Ben. "A meccs után azt mondtam, sokáig vártam arra, hogy a Premier League-ben is szerepelhessek. Korábban is játszottam már az elsõ csapatban, de ez egy hatalmas mérföldkõ volt. Próbálok türelmes maradni az egész szezonban és olykor kölcsön akartam menni. Minden okkal történik, szóval valószínûleg jól tettem, hogy nem mentem kölcsönbe."

 


Lindegaard, de Gea és Amos közötti kapcsolat biztosítja, hogy egymást hajtják Carringtonban és támogatják kollégájukat annak ellenére is, hogy a csapatba kerülésért rivalizálnak egymással.

"Igazán baráti rivalizálás van köztem, Anders és David között. Mindannyian jó barátok vagyunk és az edzések elején nevetünk, viccelõdünk is, de a tényleges munka alatt egymással versengünk. Mindannyian ösztönözzük, hajtjuk egymást, hogy a legjobbat adjuk ki magunkból, miközben ugyanazért a mezért küzdünk."

Amos a padról nézte, ahogy a Stamford Bridge gyepén lejátszott, Chelsea elleni találkozó végén de Gea világklasszis védéssel hárította Juan Mata szabadrúgását, megtartva a 3-3-as döntetlent csapatának.

"Természetesen egy igen jó védés volt. Ez de Gea erõssége. Könnyû és gyors és talán az U21-es spanyol válogatottból ismerte Matát, mert ha jobban megnézed, mielõtt Mata ellõtte a labdát, David már megtett pár lépést, szóval talán elõre látta, mi következik. Bátor lépés volt, de kifizetõdött. Az emberek gyakran azt hiszik, hiba, ha ilyen esetben a felsõ karoddal mész a labdáért, de ha az egész testedet kifordítod, ezzel több centit nyerhetsz. Lehet kissé esetlennek tûnik, de ha hiszed, ha nem, ezzel valóban egy kis extrát szerezhetsz."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!