Smalling több gólra vágyik

Chris Smalling szeretné, ha elég fitt lenne ahhoz, hogy szombaton játszhasson a Liverpoollal - és lehetõsége legyen csatlakozni azokhoz a védõkhöz, akik a Vörös Ördögök színeiben hazai pályán betaláltak az õsi rivális ellen.


A hórihorgas és egyben sokoldalú 22 éves bekk többek között Wes Brown (2007/08), Rio Ferdinand (2005/06, 2006/07) és Mikael Silvestre (2004/2005, kétszer) útját követné azáltal, ha bevenné Mersey-partiak kapuját hazai mérkõzésen, míg sokak számára emlékezetes módon John O'Shea (2006/07), illetve egy évtizeddel korábban Gary Pallister húzódott elõre a védelembõl, és járt sikerrel a kapu elõtt az Anfielden.

 

"Egyértelmûen kemény munkát végzek azért, hogy a szögleteknél és a szabadrúgásoknál megtaláljam a szerepemet, és esetleg eredményes legyek" - kezdte Smalling az Inside Unitednek.

 

"Amikor csatlakoztam a csapathoz, egy-két edzõ felhívta rá a figyelmet, hogy gólokat várnak a középhátvédektõl. Egyértelmû, hogy ha ilyenrõl van szó, akkor Nemanja Vidic jut eszembe, aki már szerzett néhányat, és ha ez sikerülne nekem is, az eléggé sokat nyomna a latban."
 

Smalling már eredményes tudott lenni a Chelsea és a Manchester City ellen is a 2011/2012-es idényben, míg debütáló idényében a Scunthorpe United elleni Ligakupa mérkõzésen nyitotta meg manchesteri góljai sorát.

 

 

"Remélhetõleg továbbra is sikerül gólokat szereznem, és a jövõben akár többször is sikerülhet. Nem akarom, hogy mindig a csatárokra kelljen támaszkodnunk, ha gólszerzésrõl van szó" - tette hozzá.

 

Természetesen Smalling prioritásai között elsõ sorban a támadók megállítása szerepel, és folyamatosan rajta tartja a szemét, miként fejlõdtek legfõbb veszélyforrásai az angol futballban.

 

"Szerintem a csatárok egy kicsit megváltoztak. Ahhoz szoktunk hozzá, hogy vagy erõs és nagy támadók ellen, vagy apró termetû, gyors csatárok ellen kell megküzdenünk. De az olyanok, mint Demba Ba (Newcastle), és Bobby Zamora (ex-Fulham, QPR), illetve más csatárok a bajnokságban, mindkét típusú csatár erényeit kombinálják, ez pedig egy kissé megnehezíti a védõk dolgát. Ez lehet az oka, hogy mostanság sokkal több gólt látunk a meccseken."

 

Az egykori Fulham-játékos nemrég arra a trendre is figyelmes lett, hogy a csapatok elkezdtek technikás játékosokat alkalmazni csatársorukban, mint a Liverpoolnál Luis Suarez, vagy a Manchester Citynél Sergio Agüero, és természetesen nem utolsó sorban az Aranylabdás Lionel Messi a Barcelonából.

 

"Azt gondolom, hogy a menedzserek minden dicséretet megérdemelnek, hogy szabad teret biztosítanak sztárjátékosaik számára, és szinte bárhol feltünhetnek a labdával, de leginkább a kapu elõtti területen."

 

"Ez ugyanolyan dolog, amilyen helyzetben van nálunk a Unitednél Wazza. Ezek a játékosok mindig a lehetõ legjobb teljesítményüket nyújtják, amikor pályára lépnek és folyamatosan csak arra gondolnak, hogy miként tudnának az ellenfél védelme mögé kerülni. És amikor esetleg mélyebbre kell húzódniuk, hogy labdát szerezzenek az még nehezebbé teszi a védõk életét."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!