Interjú a Keane-ikrekkel 1. rész.

A Keane ikrek exkluzív interjúban meséltek az Inside Unitednak arról, milyen izgalmas a Vörös Ördögöket képviselni.


Az interjú elsõ részében a Keane ikrek arról beszélnek, hogy milyen érzés volt pályára lépni a felnõttek közt, és milyen érzés ez után visszatérni a tartalékokhoz.

 

Mind ketten ebben a szezonban debütáltatok a felnõttek közt, ez túl van a legvadabb álmaitokon?

 

Will: Határozottan. A szezon elején csupán a tartalékok közti fejlõdés volt a célom, és az, hogy olyan jól teljesítsek, ahogy csak tudok. Felhívást kapni a felnõttek közé (A 3-2-es Blackburni vereség alkalmával) nagyon büszke pillanat volt számomra, és csak jól akartam játszani. Nem volt egy jó eredmény, de itt debütáltam, és örültem, hogy játszhatok. Természetesen a csapat nyerni akart, fontos meccs volt. Én viszont csak arra koncentráltam, hogy pályára lépjek. Csodálatos volt. Volt pár gólszerzési lehetõségem, de Chris Samba blokkolta õket. Nagyszerû érzés volt lehetõséget kapni arra, hogy kipróbáljam magam ilyen szinten is.

 

 

Michael, te leelõzted a debütálásban Willt pár hónappal...

 

Michael: Jól sikerült a felkészülési szezonunk, pár túra Skóciában és Walesben, ahol folyamatosan jól játszottunk. Innen érkeztem vissza, majd együtt edzettem a felnõtt kerettel, majd lenyûgözött, hogy esélyt kaptam a Ligakupában (az Aldershot ellen). Briliáns volt. Pályára lépni a felnõttek közt, ez az amirõl United szurkolóként álmodsz, miután évekig játszol itt.

 

Nehéz visszatérni a tartalékok közé, miután mindketten pályára léptetek az elsõ kerettel?

 

Will: Nem, természetesen nem számítottunk arra, hogy minden héten lehetõséget kapunk az elsõ csapatnál.

 

Michael: Jó volt lehetõséghez jutni, és megízlelni, milyen is a felnõttek közt valójában. Arra sarkall, hogy még keményebben dolgozz azért, hogy újra ott lehess. Meg akarjuk nyerni a tartalék-bajnokságot. Általában ugyan azzal a csapattal álltunk ki hétrõl hétre ebben az évben, tartani akarjuk a gyõzelmi szériánkat, meg akarjuk tartani a lendületet.

 

Nagy lépés volt ez ahhoz képest, hogy az elõzõ szezonban még az ifik közt játszottatok?

 

Michael: Természetesen. A játék tempója sokkal gyorsabb és a játékosok sokkal erõsebbek. De ez is a legjobbat hozza ki belõled. Jobb játékosokkal játszani azt jelenti, hogy játssz jobban, hogy fel tudd venni a versenyt velük.

 

Teszt volt a sok tapasztalt játékos ellen játszani a tartalékok közt?

 

Will: Mindig jó Premier League játékosok ellen játszani, mivel mi is erre a szintre szeretnénk eljutni. Amikor top játékosokat látsz játszani a másik csapatban, az mindig pozitív, hiszen azt bizonyítja, hogy jobban kell játszanunk ahhoz, hogy felnõjünk a feladathoz.

 

Michael: Mindig jó tapasztalt játékosok ellen játszanunk, hiszen így megtudjuk, mire számíthatunk, ha bedobnak minket a mélyvízbe.

 

A tavalyi Ifjúsági FA kupa gyõzelem jár még mindig sokak fejében. Mindketten fontos szerepet játszottatok benne...

 

Michael: Igen, hátvédként szerepeltem, nagy csatákat vívtunk. Sok szoros meccsünk volt, például a West Ham vagy a Liverpool ellen idegenben. De jó ifjúsági csapatunk volt, és megcsináltuk.

 

A Chelsea elleni 4-0-ás gyõzelem az elõdöntõben különösen emlékezetes volt...

 

Will: Az volt. Ez volt az elsõ alkalom, amikor a szurkolók skandálták a nevemet, nagyszerû érzés volt. Természetesen a fõ cél a gyõzelem és a döntõbe jutás volt, de azért jó volt, hogy szereztem egy mesterhármast.

 

Will Keane ünnepli gólját a Chelsea ellen.

 

Sokan az akkori csapatból próbálnak feltörni, mi a véleményetek róla?

 

Michael: Verseny folyik a helyekért, de ez jó verseny, mindannyian jól viseljük. Az edzés pokolian intenzív, mindenki próbálja a legjobb teljesítményét nyújtani, hogy bekerüljön a csapatba. Ennek így is kell lennie, ha az ember fejlõdni akar.

 

És rendszeresen jársz edzeni a felnõttekkel?

 

Michael: Sokszor edzettem már az elsõ csapattal, hogy megvalljam az igazat. Pár játékos rendszeresen lehetõséget kap, hogy velük tréningezzen, de meglehetõsen gyakori, hogy közösen edzünk és játszunk edzõmeccseket.

 

Folytatás következik...


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!