Áldozatok és túlélõk - a Ferguson-lista

A Telegraph a Wayne Rooney ügy kapcsán összeszedte Sir Alex Ferguson több évtizedes ténykedésénének áldozatait és túlélõit. Lássuk!


ÁLDOZATOK

 

 

DAVID BECKHAM: Négy hónappal azután, hogy Ferguson fejbe rúgta egy focicipõvel, és emiatt hetekig ragtapasszal járkált, Beckhamet eladták a Real Madridnak 25 millió fontért.

 

 

JAAP STAM: Stam kulcsszereplõje volt az 1999-es Triplázó együttesnek, azonban a holland bekket eladták a Lazionak 2001-ben, miután Head-to Head nevû önéletrajzi könyvében súlyos állításokat fogalmazott meg edzõjével kapcsolatban.

 


 

PAUL INCE: Ince nagyon irritálta Fergusont, amiért elnevezte saját magát „kormányzónak”, ezt követõen pedig eladták az Internazionalenak 1995 nyarán. Ferguson késõbb a középpályást „nagypályás fickónak” nevezte.


 

ROY KEANE: Keane szerzõdését 2005 novemberében felbontották, miután az ír játékos egy MUTV-nek adott nyilatkozatában kikelt csapattársai, és Ferguson másodedzõje, Carlos Quieroz ellen.

 

 

RUUD VAN NISTELROOY: 219 meccsen 150 gólt szerzett, Ferguson azonban mégis kihagyta a holland gólvágót a 2006-os Ligakupa döntõn, majd késõbb eladta a Real Madridnak, miután összetûzésbe került az egyik edzésen Cristiano Ronaldoval.

 


GABRIEL HEINZE: Az argentin védõ azzal váltotta Ferguson haragját, hogy a Liverpoolhoz akart igazolni 2007-ben. Ferguson nem engedte, hogy Heinze a United legnagyobb riválisához kerüljön, inkább eladták a Real Madridnak.
 

TÚLÉLÕK

 

 

RYAN GIGGS: 18 éves korában Ryan Giggs azzal váltott ki mérhetetlen haragot a skót menedzserbõl, hogy Lee Sharpe társaságában éjszakáig bulizott, miközben a bajnokságban kiélezett csatát folytattak a Leeds Uniteddel. Giggs akkor ezt mondta: „Bezárt a házba, mint egy bikát a karámba, vöröslõ fejjel pedig lehordott a sárga földig.” 18 év elteltével Ryan Giggs még mindig a Unitedben játszik. 

 

 

PAUL SCHOLES: Azt mondta, hogy ’nem játszik gyerekekkel’ a 2001. novemberi, akkor éppen Worthington Cupnak hívott Arsenal elleni Ligakupa meccsen. Ezt követõen kötelezték, hogy 24 órával késõbb pályára lépjen egy emlékmérkõzésen Barnsleyban, de azóta is kulcsfigurája a klubnak.  

 


NANI: A portugál szélsõ azt találta mondani, hogy Ferguson „letörte az önbizalmát” az elõzõ szezonban. Hosszú idõszak következett, amikor csak a pályán kívülrõl nézhette a csapatot, azonban azóta kulcsemberré vált. 

 

Telegraph


Telegraph

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!