Csak harmadik a gazdagok listáján a United

A világ leggazdagabb klubjait tömörítõ 'Pénzügyi Ligában' tetemesen elmaradva a Barcelona és a Real Madrid mögött csak harmadik a Manchester United egy új jelentés alapján.


A jelentést készítõ Deloitte kommentárja alapján bár a United bevétele folyamatosan növekszik, ám nem képes lépést tartani a La Liga óriásaival, akik hatalmas elõnnyel rendelkeznek azáltal, hogy egyénileg intézhetik a tv-közvetítések jogát.

 

A klub sikertelen õszi Bajnokok Ligája szereplése, és ezzel együtt az Európa-ligába való kiesése egyelõre ebben az adatban még nem jelenik meg, ám az csak tovább fogja növelni a két spanyol egylethez képesti távolságát a rengeteg bevételtõl való eleséssel.

 

Továbbra is a Real Madrid áll a pénzügyi liga élén a 2010/11-es szezonban elért 479 millió eurós bevételével, míg a Barcelona a második 451 millió euróval, így mindkét klub jócskán meghaladja a Manchester United 367 millió eurós eredményét.

 

 

"Látható, hogy elkezdett nõni a különbség a klubok között a Pénzügyi Ligában" - kezdi a jelentés.

 

"A Manchester United pályán elért folyamatos sikereinek köszönhetõen sikeresen stabilizálta magát a klub a top három között, azonban az elõtte álló klubokhoz mért különbség az elmúlt évben folyamatosan növekedett, és a Real Madrid, illetve a Barcelona is újra 83.7 millió eurós növekedést tudott elérni a korábbi évhez képest."

 

"Azáltal, hogy a Manchester United nem tudta magát kvalifikálni a Bajnokok Ligája 2011/2012-es szezonjában a kieséses szakaszba, káros hatások jelentkezhetnek számukra ebben az összevetésben, és a bevételi különbség több mint 100 millió euróra is rúghat a két klub között."
 


TEAMtalk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!