A MU esélytelen, ha a City megkörnyékezi Rooneyt

Ian Watson elemezte a helyzetet és beszélt a lehetséges alternatívákról.


Bombaként robbant a hír, Wayne Rooney állítólag a távozáson gondolkozik. Ian Watson szerint a United erõtlen, ha a United-nek a városi riválissal kell licitháborúba kezdenie.

 

Óriási pofon lenne a Vörös Ördögöknek, ha egyik legnagyobb ikonjukat veszítenék el, különösen ha éppen a városi rivális csapná le a kezükrõl.

 

Ferguson és Rooney kapcsolata nagyon megromlott az utóbbi hetek eseményei után és csak minimális esély mutatkozik ennek helyreállítására, ennek jele, hogy a szerzõdéshosszabbítási tárgyalások jelenleg úgy állnak, hogy a 24 éves támadó távozni szeretne.

 

 

 

 

 

Ellentétben a korábbiakkal, amikor a menedzser mutatott ajtót vitás helyzetekben aktuális játékosainak, most fordított a helyzet, a játékos szabhatja a feltételeket. Éppen ezért nem kizárható egy városon belüli váltás sem.

 

A City mellett a Real pályázhat eséllyel Rooney aláírására, ebben viszont csak akkor bízhatnak, ha Rooney nem feltétlenül az anyagiakat tartja szem elõtt és hajlandó lenne egy új közegben kipróbálnia magát.

 

A Chelsea is képbe kerülhet, hiszen Didier Drogba is pályája vége felé közeledik és lassan meg kell találni az utódát. Ugyan a Kékek már más átigazolási politikát folytatnak mint korábban( inkább a fiatal és saját nevelésû játékosokat próbálják beépíteni) nem kizárt, hogy Abramovic hajlandó lenne a zsebébe nyúlni egy ilyen kaliberû játékosért.

 

Carlos Tevez megszerzése United elõl még nem volt akkora törés, hiszen a játékos nem számított alapembernek Fergusonnál, ám Rooney megszerzése szeizmikus hullámokat indítana el, mely nem csak a városon belüli erõviszonyokat, de a modern futball viszonyait is alapvetõen megrengetné. A City bebizonyítaná, hogy pénzért bárki megszerezhetõ, Rooney-t ugyanis biztosan a világ legjobban keresõ játékosává tenné. Keresetének megduplázása nem lenne nehéz feladat.

 

Nyilván Rooney riválishoz való távozását Manchester vörös fele fõben járó bûnnek tartaná, de lehetne igazán hibáztatni ekkora pénz elfogadásáért?

 

Yaya Touré a City jelenleg legjobban keresõ játékosa heti 200 ezer fonttal. Rooney viszont könnyen megkereshet akár 300 ezret, de akár többet is. 24 éves, így tudja, hogy élete legfontosabb szignója kerül rá következõ, 4-5 év hosszúságú szerzõdésére.

 

A Vörös Ördögök nyilvánvalóan a legjobb üzletet keresik ha nem tudnak hosszabbítani a csatárral, hiszen ahogy közeledik 2012 nyara és a szerzõdés lejárta, úgy csökken Rooney ára is. Éppen ezért meglepõ lenne, ha 40 millió fontnál többet tudna kapni érte a United. Vannak játékosok akik Fergusont is érdekelhetik és akár belevetõek az üzletbe (Madrid esetében Benzema, City esetében Given), de a döntés Rooney kezében van, így kis túlzással a United örülhet annak amit kap érte.

 

Ha a City vagy bárki más egyértelmûen jelzi szándékát, Rooney dolga csak annyi, hogy kivárja amíg nyélbe ütik az üzletet a United-el. Ha szakításra kerülne sor, Glazerék érdeke is az, hogy jó pénzért váljanak meg legjobbjuktól, ebben az esetben pedig minden ajánlatot meg kell hallgatniuk, függetlenül attól ki teszi azt.

 

A Real esetében a januári kísérlet kizárható, ezt Valdano és Mourinho is megerõsítette, hiszen a csatár nem nevezhetõ tavasszal a Bajnokok Ligájába. A City-nek nincs ilyen problémája, kérdés, hogy a United hogy áll egy esetleges januári üzlethez.

 

A Vörös Ördögök ugyan vasárnap közleményben cáfolták Rooney esetleges januári értékesítését, de sokat mondóan a nyárról már nem ejtettek szót. Rooney teljesítményén és hozzáállásán persze sok múlik, hiszen ha a téli átigazolási szezon végéig sem rendezõdik a helyzet és Rooney továbbra is gyenge formát mutat a United akár meg is válhat tõle.

 

Ugyan sovány vigasz lehet a szurkolóknak, de lehet két jó hír:

 

Egyrészt Ferguson elég dörzsölt ahhoz, hogy felmérje a Rooney körüli problémákat és talán már ki is találta hogyan pótolhatja a késõbbiekben a csatárt.

 

Másrészt a klubnak ebben az esetben komoly erõsítéseket kell tennie, Glazeréknek és Gillnek bizonyítania kell, hogy a klub valóban nincs olyan rossz anyagi helyzetben, hogy ne tudnának top játékosokat igazolni. A Rooney eladásából származó vélhetõen azért komoly összeget játékosok igazolására kellene fordítani.

 

Tevez és Ronaldo távozása után is sokan gondolták úgy, hogy a két játékost nem sikerült pótolni. Egy újabb sztár elvesztése komoly kérdéseket vetne fel a klub financiális helyzetét illetõen, ha nem sikerülne komoly játékossal vagy játékosokkal feledtetni.

 

Mielõtt azonban az eddig szóba kerülõ lehetõségek valamelyike megvalósulna és Rooney nélküli jövõ valósággá válna, a szurkolók biztos nagy nyomás alá fogják helyezni Fergusont, hogy nyelje le büszkeségét és rendezze viszonyát legnagyobb sztárjával.

 

Ezek a hangok azonban vélhetõen süket fülekre találnak, Sir Alex makacsságát ismerve szinte kizárt, hogy meghunyászkodna, még a „Fehér Pelé” kedvéért sem.

 

TEAMtalk


teamtalk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!