Cleverleynek segített a kölcsönben eltöltött idõ

A Manchester United fiatal játékosának, Tom Cleverleynek nagy hasznára vált a kölcsönben eltöltött idõ.


Cleverley, aki sérülés miatt nem játszhatott november óta, várhatóan szerepelhet a mai Liverpool elleni mérkõzésen. Sir Alex szerint: "Tom potenciálisan a legjobb középpályás játékos Angliában."

 
Cleverley már 9 évesen a klubhoz került, bár a legnagyobb fejlõdést az akadémián érte el, de vitathatatlan, hogy nagy segítségére volt a kölcsönben eltöltött idõszak is.
 
"Elsõsorban fizikailag kellett felfejlõdnie Clevnek a Premier Leauge-hez"- mondta el Sir Alex pénteki interjújában. "Ezért adtuk kölcsön a  Leicester Citynek, majd a Watfordnak."
 
"Ezután a Wigan Athletichez került, de ekkorra már fantasztikus formában játszott. Ugrásszerû változáson ment át és mire visszakerült a klubhoz, tökéletes középpályás vált belõle. Félelmetesen jó a srác."
 
A United több játékosánál is hasznosnak bizonyult a kölcsön szereplés. Így például Danny Welbecknek is hasznára vált, aki szintén ragyogó teljesítménnyel rukkolt elõ ebben a szezonban. Egyértelmûen kijelenthetjük, hogy a fiatal csatár felnõtt Javier Hernandez és Dimitar Berbatov mellé.
 
Jelenleg Federico Macheda is egy hasonló lehetõséget kapott a tapasztalatszerzésre a Queens Park Rangers csapatánál, és további másik hat játékos is kölcsönben szerezhet tapasztalatokat.
 
Most az a kérdés, hogy vajon milyen formában lesz Cleverley a hosszú kihagyás után. Bár kétségtelen a fiatal játékos tehetsége, hisz remek teljesítményt mutatott a szezon elején, sõt az angol válogatottba is meghívást kapott. 
 
 
A Manchester Unitednek, nagy szüksége van a játékos visszatérésére, hisz ebben a szezonban óriási sérülési válsággal küszködtek. Amennyiben Tom visszanyeri sérülés elõtti formáját, nagy segítségére lehet csapatának, a rekordnak számító 20. bajnoki cím megszerzésében.
 
"Tom fantasztikus volt az edzéseken. Örömünkre szolgál, hogy visszanyerte remek formáját. Szándékomban áll õt kipróbálni a Liverpool elleni mérkõzésen."
 
"Clev most újult erõvel töltõdött fel. Rendkívül gyors, és  a pozicionális játéka fantasztikus. De nem szükséges ezt ecsetelni, csak nézzék meg a szezon elején nyújtott teljesítményét."
 
Cleverley tehetsége kétségtelen, de a tapasztalatszerzés szempontjából óriási fejlõdésen ment keresztül, a kölcsönben eltöltött idõszak alatt. Egyik legtehetségesebb fiatal csillaga az angol labdarúgásnak.
 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!