Young elfogadja a tanácsot a veteránoktól

Ashley Young úgy véli, még mindig van mit tanulnia a United "veteránjaitól", Ryan Giggstõl és Paul Scholestól annak ellenére, hogy közel 200 élvonalbeli bajnoki van már mögötte három különbözõ klubban szerepelve.


A 26 éves szélsõ - aki a Watford és az Aston Villa mezét is hordta, mielõtt elõzõ nyáron a Unitedhez igazolt volna - biztos abban, hogy számára elõnyös, amiért az edzéseken és mérkõzéseken együtt szerepelhet ezzel a két játékossal, akik még mindig kitûnnek a Unitedbõl annak ellenére is, hogy életkoruk már jóval több a többiekénél.

Az MUTV-nek adott exkluzív interjújában Young örömét fejezte ki annak a pénteki hírnek is, miszerint Giggs újabb egy évvel meghosszabbította szerzõdését és így a 2012/13-as szezon végéig biztosan a klubbal marad.

"Zseniális számára, a klub és a szurkolók számára is, hogy az õ korában egy ilyen kaliberû játékos folytathatja" - utalt Young Giggs hosszabbítására. "Brilliáns volt éveken át, ahogy játszott és egy olyan valaki, akit csodálok és akire felnézek."

"Természetesen az olyan játékosok, mint Giggs és Scholes rengeteget tapasztaltak a klubnál töltött évek alatt, szóval ha beszélni kezdenek, akkor neked hallgatnod kell õket."

"Karrierjük során nagyon sokat elértek, oly sok címet és érmet nyertek. Ha csak egy részét elérném, már nagyon izgatott lennék. Azt mondhatom, 26 évesen tapasztalt játékos vagyok, de én is csak hallgatni tudom az idõsebbeket és fejlõdni akarok ezáltal is."

Young pályafutása repülõrajtot vett az Old Traffordon, az Arsenal elleni 8-2-es mérkõzésen remekelve késõbb a hazai és európai színtéren is lenyûgözõen teljesített. Majd az angol válogatott játékos karácsony elõtt sérülést szenvedett a Fulham otthonában elért 5-0-ás mérkõzés során, minek következtében egészen az elõzõ heti, Chelsea elleni összecsapásig nem is léphetett pályára. Immár teljesen felépülve Young reméli, sikerül visszaszereznie azt a formáját, mely a szezon elején jellemezte.

 


"Senki nem szeret lesérülni, számomra ez a legkeményebb dolog" - folytatta Ashley. "De visszajöttem, és bele akarok rázódni. Jól kezdtem a szezont, szeretném visszaszerezni azt a formámat és a szezon végéig úgy játszani."

Miután majd két hónapos kihagyás után elsõ meccsét játszotta a Stamford Bridge gyepén, érthetõ volt, hogy a második félidõ elsõ felében lecserélte õt a menedzser. Ekkor még 0-3-ra áll a United, de Young a padról elismerõen figyelte csapattársait, ahogy visszajöttek a meccsbe és kiegyenlítettek.

"Megvolt a 'soha nem halhatsz meg' hozzáállás, még akkor is, ha három gólos hátrányban voltunk, mint a Chelsea ellen. Úgy hiszem, megnyerhettük volna a meccset a Stamford Bridgen. Ez a szellemiség, amit bemutattunk, mindig is ott volt a csapatban a szezon során. A klubhoz történõ csatlakozásom óta azt tudom mondani, hogy a csapatszellem az öltözõbõl egészen a pályáig kísér minket."

"Elõzõ klubjaimnál nem ez volt a helyzet, de úgy vélem, mindig a végsõkig kell játszanod tudva, hogy úgy több lehetõséged lesz. Míg a végsõ sípszó meg nem szólal, addig menni kell, mert addig esélyed van lehetõségek létrehozására és azt hiszem, ez a United filozófia része."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!