Manchester United 2-1 Liverpool

A végig fölényben játszó Manchester United megérdemelten szerezte meg a három pontot, ezzel a tabella élére ugrott.


A mérkõzés egy nem várt közjátékkal indult, amikor Suarez arra nem volt képes, hogy Evrával kezet fogjon. De természetesen ez az incidens sem Evra szegénységi bizonyítványa volt.

A csapatok:

United: de Gea - Rafael, Evans, Ferdinand, Evra - Valencia, Carrick, Scholes, Giggs - Rooney, Welbeck
Cserék: Amos, Hernandez, Fabio, Berbatov, Pogba, Cleverley, Park

Liverpool: Reina - Johnson, Skrtel, Agger, Enrique - Kuyt, Spearing, Gerrard, Henderson, Downing - Suarez
Cserék: Doni, Adam, Carroll, Bellamy, Carragher, Kelly, Shelvey

A meccs elsõ helyzetére a 10. percig kellett várni, az addig saját térfelére visszahúzódó Liverpool jobb bekkje, Johnson indult középre szélrõl, majd a hosszú sarkot megcélozva ellõtte a labdát, de éppen a jobb kapufa mellé talált.

A United folyamatosan fölényben játszott, birtokolta a labdát, de a betömörülõ vendég védelemen ha túljutottak, az utolsó passzok pontatlanra sikerültek.

Tizenkilenc percig kellett várni az elsõ igazán komoly helyzetre, ekkor Valencia ment el jobb szélen, majd Rafaelhez passzolt, aki 14 méterrõl ballal kapura lõtt, Welbeck nem tudott beleérni a labdába, Reina így védeni tudott.

Látszott a csapatokon, hogy elsõdleges céljuk, hogy ne kapjanak gólt, bár a hazaiak sokkal kezdeményezõbb felfogásban játszottak. Fél órát követõen még inkább rákapcsoltak a Vörös Ördögök, egy csodaszép passzolgatást követõen Scholes tette ki balra a labdát Giggsnek, aki középre ívelt veterán társának, aki közelrõl Reinát találta el fejesével, maradt a 0-0.

Négy perc múlva Valencia beadását Evra fejelte kapu fölé, majd Welbeck és Rooney összjátékát követõen a fiatal angol támadó lött kapu mellé.

Szünetre maradt a gól nélküli döntetlen, ám a második játékrészben már nem kellett sokáig várni a gólra sem.

Egészen pontosan 1 percet és 15 másodpercet. Szögletet harcolt ki Valencia, a saokrúgást Giggs lõtte be, a labda megcsúszott egy vendég játékos fején éppen Rooney elé, aki nem hezitált, egybõl kapuba lõtt 6 méterrõl, 1-0 a Unitednek!

 


Két perc 47 másodperc múlva már két gólos elõnye volt Sir Alex Ferguson csapatának. Valencia vesztett labdát, de harcos volt és visszaszerezte, majd remekül hozta helyzetbe Rooneyt, aki a kimozduló Reina alatt megszerezte második gólját, 2-0!

Sõt, az angol válogatott csatár mesterhármast is szerezhetett volna, amikor Valencia a 16-os vonalára gurított, Scholes átlépte a labdát, így Rooney nagy helyzetbe került, de lövési kisérlete nem sikerült a legjobban, maradt a két gólos elõny.

A találkozó ezután sokat vesztett színvonalából, a United tökéletesen elégedett volt azzal, hogy tartotta a labdát, míg a Liverpool semmi veszélyt nem volt képes teremteni de Gea kapuja elõtt.

A 74. percben Welbeck lõhetett kapura, de megpattanó lövését Reina könnyen fogta. Érdekesség volt a helyzet elõtt, hogy bár a vendégek két gólos hátrányban voltak, a United mégis majd két percen át passzolgatott az ellenfele térfelén.

Alig tíz perc volt a meccsbõl, amikor a semmibõl szépített a Pool. Adam szabadrúgása pattant le Ferdinandról éppen Suarez elé, aki közelrõl de Gea kapujába lõtt, 2-1.

Ám a vörösöknek ez sem volt elég ahhoz, hogy felpörögjenek. Ahelyett, hogy az egyenlítésért harcoltak volna, szinte helyzetet sem tudtak összehozni. A találkozó hosszabbításában még egy Johnson lövést tolt kapu fölé a hazaiak spanyol kapusa, de végül teljesen megérdemelt három pontot gyûjtött be a Manchester.

Ezzel a gyõzelemmel a United elfoglalta - még ha talán ideiglenesen - megérdemelt helyét a bajnoki táblázaton.
 

 

 

Premier League, 25.forduló

Manchester United 2-1 Liverpool

Old Trafford, 74844 nézõ

 

Vezette: Phil Dowd

 

United: de Gea - Rafael, Evans, Ferdinand, Evra - Valencia, Carrick, Scholes, Giggs - Rooney, Welbeck
Nem használt cserék: Amos, Hernandez, Fabio, Berbatov, Pogba, Cleverley, Park

Liverpool: Reina - Johnson, Skrtel, Agger, Enrique - Kuyt(Adam 75.), Spearing(Carroll 61.), Gerrard, Henderson, Downing(Bellamy 61.) - Suarez
Nem használt cserék: Doni, Carragher, Kelly, Shelvey

 

Gólszerzõ: Rooney 47', 50' illetve Suarez 80'

 

Sárga lap: Carrick illetve Downing

 

A találkozó legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Wayne Rooney

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!