Ajax - Manchester United: Beharangozó

A Vörös Ördögök megkezdik az Európa-liga küzdelmeiket. 1995 óta elõször lépnek pályára európai kupameccsen, mely nem BL meccs, csütörtökön a holland Ajax együttesével mérkõznek meg.


Sir Alex Ferguson erõs kerettel utazott el Amszterdamba. Még akkor is ez mondható el a keretrõl, ha Ryan Giggs, Patrice Evra és Dimitar Berbatov Manchesterben maradt. Hogy miért, az egyelõre nem tisztázott, majd a találkozó elõtti sajtótájékoztatón minden bizonnyal kiderül, a menedzser miért nem számít erre a három játékosra. (a sajtótájékoztatóra ma kora este kerül sor - a szerk.) Viszont felépült sérülésébõl Phil Jones, Nani és Chris Smalling is.


Akik hiányozhatnak:

Ajax: Ooijer(vádli), van der Wiel(ágyék), Enoh(combizom), Janssen(ágyék), Boerrigter(hát), Sigthórsson(boka)

United: Lindegaard(boka), Vidic(térd), Fletcher(betegség), Owen(comb), Anderson(láb), Berbatov, Evra és Giggs(nem utazott el)


Egymás elleni mérleg:

Az Ajax és a Manchester United csupán kétszer találkozott egymással, ez alatt 1-1 gyõzelmet tudhatnak maguknak a gárdák.

Az 1977/78-as UEFA Kupa elsõ körének elsõ mérkõzésén hazai pályán 1-0 arányban a hollandok gyõztek, míg a visszavágót 2-0-ra a Vörös Ördögök nyerték meg.


Forma:

Az Ajax legutóbbi öt mérkõzésébõl csak egyet tudott megnyerni, a bajnokságban egészen a 6. helyig csúsztak vissza, 8 pontos lemaradásban az éllovas PSV-tõl.

A Manchester United az FA Kupa kiesés óta lejátszott három találkozóján nem kapott ki, jelenleg 2 pontos hátrányban van a bajnoki tabella elsõ helyétõl. Viszont ebben a szezonban az európai mérkõzések nem igazán sikerültek, minek következtében a Bajnokok Ligájából kiesett a csapat.

Ajax: vDvVgy

United: gyVgyDgy


Legjobb góllövõk:

Ajax: Sulejmani 12 gól, Boerrigter 7 gól, Bulykin 7 gól

United: Rooney 21 gól, Berbatov 9 gól, Welbeck 9 gól, Hernandez 8 gól, Nani 8 gól


Európa-liga
Ajax Amsterdam - Manchester United
Amsterdam ArenA, 2012.02.16. 19:00

Játékvezetõ: G.Rocchi

Lehetséges kezdõcsapatok:

Ajax: Vermeer - Anita, Alderweireld, Vertonghen, Koppers - De Jong, Eriksen, Janssen - Sulejmani, Lodeiro, Aissati

United: Amos - Rafael, Smalling, Evans, Fabio - Valencia, Carrick, Cleverley, Young - Rooney, Welbeck

ManUtdFanatics.hu tipp: 1-2


A mérkõzést a FanaticsTV-n, valamint a Story 4-en élõben nézhetitek, valamint Debrecenben és Budapesten közös meccsnézésen szurkolhattok a Unitedért!



 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!