Muhren: A United az esélyes

Az ex-United és az Ajax csillag, Arnold Muhren az Európa-liga találkozó elõtti, exkluzív interjú keretén belül beszélt a ManUtd.com-nak a két híres klub közötti kötelékérõl.


Mi a véleményed arról, hogy miután mindkét csapat több alkalommal szerepelt már a Bajnokok Ligájában, most az Európa-liga keretein belül mérhetik össze az erejüket?
 
Úgy gondolom, hogy nagy csapásként élte meg mindkét csapat a kiesést a Bajnokok Ligájából. Viszont az Európa-liga egy újabb esélyt ad a bizonyításra. A futball egy játék. Néha történnek benne meglepõ dolgok, de az a szép, hogy mindig van lehetõség a javításra.
 
Milyen teljesítményt nyújtott az Ajax ebben a szezonban?
 
Mindenki azt várta, hogy nagyon jók lesznek, mert volt egy-két fantasztikus igazolásuk, de hasonlóan a Uniteddel, egy igensúlyos sérüléshullám nehezítette meg a helyzetüket. Úgy tûnt, hogy Frank de Boer vezetésével nagyon erõs lesz ebben a szezonban az Ajax. Aztán olyan frontembereket kellett nélkülözniük hosszú távon, mint Gregory Van der Wie vagy Kolbeinn Sigthorsson. Hasonlóan a Unitednél Nemanja Vidic, Darren Fletcher és Tom Cleverley hiánya nehezítette a helyzetet. De mindezek ellenére a Vörös Ördögök, még mindig szoros versenyben vannak az elsõ helyért a Cityvel, és azt hiszem ez mindent elmond a csapatról.
 
Hogyan látod a United teljesítményét ebben a szezonban?
 
Csodálatra méltó. Annak ellenére, hogy a City elköltött egy halom pénzt, a United csak három játékost vásárolt. Majd a súlyos sérüléshullám ellenére is csak két ponttal maradt le eddig a City mögött. Ez viszont bármikor megfordulhat. Young és Jones remek teljesítménnyel debütált a csapatban, hasonlóan a spanyol de Gea is, viszont neki hosszabb idõ fog kelleni, hogy alkalmazkodni tudjon az angol focihoz. Õ egy nagyon tehetséges fiatal játékos és tiszteletre méltó, hogy Sir Alex megadta neki a lehetõséget, hogy bizonyítson és hozzászokjon az angol bajnoksághoz.
 
Várod már az Ajax-United találkozót?
 
Természetesen. Mivel Amszterdamban kerül sor az elsõ összecsapásra, az Ajax díszvendégeként fogok megjelenni az Amszterdam Arénában. Egy nagyon izgalmas meccsre számítok.
 
 
 
Szerinted melyik csapat fog gyõzni?
 
Nyilván az United az esélyesebb, de nincs kétségem afelõl, hogy a hazai csapat is ki fog tenni magáért. Az Ajax is részt vesz a holland bajnokságban, és igen népes rajongó táboruk van, hasonlóan a Unitedhez. Azt tapasztaltam, hogy itt az emberek nagyon örültek annak, hogy kedvenc csapatuk a nagy hírû Vörös Ördögökkel fogja összemérni az erejét. Úgy gondolom, hogy a United fiatal játékosainak nagyszerû lehetõsége adódik a tapasztalatszerzésre a nemzetközi játékok alkalmával. Mind két csapat szereti a támadó jelegû futballt, de a stílusok különbözõ. Míg a United általában két csatárral játszik addig az Ajax, a három csatáros felállást részesíti elõnyben. Ezért egy nagyon szép és izgalmas mérkõzésre számítok. Az Ajax éppúgy bízik a fiatal játékosokban, mint a United, de hogy ezek a játékosok beérjenek ahhoz tapasztalatokat kell gyûjteniük, amit viszont csak a mérkõzések alkalmával tehetnek meg. Ezért azt hiszem mind két klubnak beletelik egy kis idõbe amíg újra a megszokott kiváló formájukat tudják nyújtani.
 
Melyik az Ajax játékost látnád szívesen a Unitedben?
 
Természetesen Christian Eriksent, õ egy igazán tehetséges játékos, de még túl fiatal. Több nagy klub is érdeklõdött iránta, de én úgy tudom, hogy egyelõre szeretne az Ajaxban maradni. Még egy-két év és remek játékos lesz, azt hiszem érdemes lesz majd rá oda figyelni a Unitednek is.
 
Szerinted melyik United játékosra figyel majd legjobban oda az Ajax?
 

Nem kétséges, hogy Wayne Rooney az, akitõl a legjobban tartanak, de Hernandez is okozhat meglepetéseket. Nagyon jó látni Scholest is újra a csapatban, és az õ bombáit sem szabad figyelmen kívül hagyni. Amikor csak tehetem elmegyek a United meccseire, vagy ha mégsem tudok eljutni akkor ki nem hagynám a TV közvetítést. A United világszerte elismert csapat. A hollandok is izgatottan várják, hogy egy ilyen nagynevû klub érkezzen a hazájukba. Biztos vagyok benne, hogy egy nagyon élvezetes izgalmas mérkõzést látunk holnap. 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!