Fokozott rendõri jelenlét

Az amszterdami hatóságok fokozott rendõri jelenlétet rendeltek el a ma esti Európa-liga mérkõzés kapcsán.


Az Ajax és a Manchester United között lezajló találkozó elõtt az Amszterdam Police értesülései szerint felmerült a gyanú, hogy néhány, az Ajax kemény szurkolói magjához, az F-Side vagy más néven The Jewish-hez tartozó szurkolói csoport különbözõ fegyverekkel érkezik a találkozóra.
 
"Információink alapján felmerült a gyanú, hogy egyes huligán beállítottságú csoportok különbözõ fegyverekkel érkezhetnek a mérkõzésre" - mondta Amszterdam Városi Tanácsának szóvivõje.
 
"Ezért a polgármester Eberhard van der Laan kiemelt biztonsági kockázatú területté nyilvánította az Ajax Arena környékét, ahol fokozott rendõri jelenlétet rendelt el, továbbá a gyanúsan viselkedõ szurkolók megmotozását. Szeretnénk elkerülni, hogy bármiféle  összetûzés alakuljon ki a két rajongótábor között. Értesüléseink szerint, körülbelül 100 Red Army tagra számítunk."
 
 
Az Ajax elleni mérkõzésre egyébként 2500 jegyet vásároltak a Manchester United szurkolói.
 
A rendõrség fokozottan ellenõrzi majd az aréna környékét, ahol az elmúlt évek során csúnya jelenetek zajlottak le, az Ajax szurkolók és a vendég csapatok rajongói között. Legutóbb tavaly december 1-én, amikor egy Ajax rajongó rohant be a pályára és verekedésbe keveredett az AZ Alkamaar kapusával. A mérkõzést a bíró félbeszakította, az esetleges további konfrontáció kialakulásának elkerülése végett a stadionban. Viszont az arénán kívül több esetben is intézkednie kellett a rendõrségnek.
 

 


iol.co.za

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!