Ajax 0-2 Manchester United

Young és Hernandez góljaival két gólos elõnnyel várhatja a Manchester United a jövõ heti visszavágót, melyet hazai környezetben játszanak a Vörös Ördögök.


Sir Alex Ferguson csapata õrlángon égve is két gólos elõnyt szerzett idegenben, így jó esélye van arra, hogy bejusson az Európa-liga legjobb 16 csapata közé.

A csapatok:

Ajax: Vermeer - Anita, Alderweireld, Vertonghen, Koppers - Aissati, Eriksen, De Jong - Sulejmani, Özbiliz, Bulykin
Cserék: Cillessen, Blind, Boilesen, van Rhijn, Lukoki, Serero, Ludeiro

United: de Gea - Jones, Evans, Ferdinand, Fabio - Nani, Carrick, Cleverley, Young - Rooney, Hernandez
Cserék: Amos, Scholes, Valencia, Welbeck, Pogba, Park, Smalling

Az elsõ félidõt igen alacsony színvonalú játék jellemezte, míg a hazaiak leginkább beadásokkal és távoli lövésekkel próbált helyzetbe kerülni, a vendégek még ilyen helyzetekig sem igazán jutottak. Egy-két védést kellett bemutatnia de Geának, ám a United támadók nem sok gondot okoztak a másik kapu elõtt.

A szünetben Ferguson minden bizonnyal ezt meg is jegyezte, mert a másiduk játékrészre sokkal támadóbb felfogással jött ki a Manchester. Ki sem engedte saját térfelérõl az Ajaxot, amely csak a védekezéssel foglalkozott. A Vörös Ördögök sorra lõhették szügleteiket, de ezekbõl nem sok veszély alakult ki.

Negyed órát bírt ki a hazai csapat, ekkor Nani beadásába ért bele egy védõ, ezzel a labda nem jutott el sem Hernandezhez, sem Rooneyhoz, de Young begyûjtötte, majd egy cselt követõen 11 méterrõl kapuba lõtt, ezzel megszerezve a vendég vezetést, 1-0 a Unitednek.

 


A gól után cseréltek a menedzserek, a United pedig átengedte ellenfelének a területet, amely csapat azonban nem tudott mit kezdeni a manchesteri védekezéssel. Leginkább csak a mezõnyben tudtak passzolgatni a hazaiak, komoly helyzetet nem tudtak kialakítani.

Öt perc volt hátra a találkozóból, amikor Carrick lõtte fel a labdát a félpályára Valenciának, aki jól továbbított Hernandeznek. A mexikói Rooneyhoz passzolt, az angol csatár pedig vissza is tette a labdát az érkezõ csatártársnak, aki megszerezte csapata második gólján, 2-0 a vendégeknek!

 


A helyzetnél Valencia megsérült, Sir Alex kénytelen volt lecserélni õt.

Gyõzelmével komoly esélyt szerzett a United, hogy bejusson az EL legjobb 16 csapata közé, ahol a Lokomotiv Moszkva - Athletic Bilbao párharc továbbjutójával küzdhet meg.

 

 

 

Európa-liga, legjobb 32 között:

Ajax 0-2 Manchester United

Amsterdam ArenA

 

Vezette: G. Rocchi

 

Ajax: Vermeer - Anita, Alderweireld, Vertonghen, Koppers(Boilesen 63.) - Aissati, Eriksen, De Jong - Sulejmani, Özbiliz(Lukoki 83.), Bulykin(van Rhijn 60.)
Nem használt cserék: Cillessen, Blind, Serero, Ludeiro

United: de Gea - Jones, Evans, Ferdinand, Fabio - Nani, Carrick, Cleverley(Scholes 60.), Young(Valencia 76. (Welbeck 86.)) - Rooney, Hernandez
Nem használt cserék: Amos, Pogba, Park, Smalling

 

Gólszerzõ: Young 59', Hernandez 85'

 

Sárga lap: Alderweireld, de Jong illetve Fabio

 

A mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Ashley Young

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!