C fokozatú rendõri készültség

Értesülések szerint fennáll a veszélye, hogy a United-Ajax mérkõzésre erõszakos szurkolói csoportok érkeznek.


A Manchester Police a csütörtöki mérkõzés napjára a legmagasabb, azaz C fokozatú készültséget rendelt el az Old Trafford környékén.

 
Rendõri értesülések szerint 1000 olyan holland szurkoló érkezése várható a találkozóra, akik nem rendelkeznek érvényes belépõvel az Old Traffordra.
 
Az amszterdami rendõrség közremûködésével hat manchesteri nyomozó utazott el a holland városba, felderíteni a szervezkedõ szurkolók vezetõinek kilétét.
 
A United múltheti látogatása során a rendõrség 144 szurkolót állított elõ, akik közül 74 személyt 24 órás õrizetben tartottak a mérkõzés napján.
 
A videó felvételek alapján fény derült arra is, hogy az Ajax-United mérkõzés ideje alatt a belga Anderlecht klub rajongói is Amszterdamba érkeztek, direkt azzal a céllal, hogy összecsapjanak a United rajongókkal. A helyi Sailor kocsma elõtt történõ rendbontásnál a lovas rendõröknek is közbe kellett lépniük.
 
 
Mivel csütörtökön, Amszterdamban ártatlan United szurkolókat támadtak meg, felmerült a gyanúja, hogy a Vörös Ördögök rajongói esetleg visszavágnak az old traffordi mérkõzés során az Ajax szurkolóinak.
 
A rendõrség számára külön problémát okoz, hogy a városi rivális City csapata a megelõzõ napon fogja összemérni erejét a Etihad Stadiumban a Portoval. Bár nem számítanak portugál bajkeverõkre, mégis nagymértékben megnehezíti dolgukat hogy a két mérkõzés, egymást követõ napokon fog lezajlani.
 
A futballhuliganizmusról elhíresült Ajax rajongótábora a csütörtöki mérkõzésre mintegy 3900 belépõjegyet vásárolt.
 
Mark Roberts rendõrfõnök személyesen fogja felügyelni a fokozott rendõri jelenlétet a mérkõzés napján.
 
"Minden olyan esetben ami a békés és biztonságos szurkolást zavarja, határozottan fel fogunk lépni" - mondta a fõfelügyelõ.
 
"A szurkolók többsége tisztességes, és szeretné élvezni a mérkõzést. A mi dolgunk ennek a biztosítása és a rendbontók elõállítása."
 
 


http://menmedia.co.uk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!