A szurkolók nyílt levele Wayne Rooneyhoz

A Stretford-End.com nyílt levelet intézett Wayne Rooneyhoz azokkal a megjelent hírekkel, kapcsolatban, hogy el kívánja hagyni a Manchester Unitedet. Az alábbi levelet a portál a klubon keresztül eljuttatta Rooneyhoz.


 
Wayne,
 

Mielõtt megtennéd a következõ lépésedet a média elõtt játszott sakkjátszmádban, óvatosabban gondolkozz.

 

Gondolkozz el, hogy tényleg el akarod-e hagyni a Manchester Unitedet.

 

Azt olvashattuk a napokban, hogy „zárt ajtók mögött” arról beszéltél csapattársaidnak, hogy a Cityhez akarsz igazolni. A pénz tagadhatatlanul fontos tényezõ, de a felbujtó indok valószínûleg a Sir Alex Fergusonnal megromlott viszonyod.

 

Ténylegesen mi okozta a viszony elmérgesedését? Valami olyan, amit Sir Alex tett, vagy ez az õ reakciója arra, amit te magad tettél? Akármelyik is, az, hogy a héten már 25. életévedbe lépsz, egy kicsit több értelmet feltételez. Már nem okolhatod makacsságodért a fiatalságodból fakadó ellenállást. A szurkolók elõtt már nem védekezhetsz fiatal koroddal a botlásaid miatt. Ez pedig azért van, mert több már képtelenség, nem csak azért mert a klub ellen fordultál, hanem mert az ellen az egy ember ellen, aki minden erejét feláldozva, kötelességének érezve idõt nem sajnálva áldozta fel magát, és népszerûségét, hogy megvédjen.

 

Felelõsséget kell vállalnod, így vagy úgy. Állj a nyilvánosság elé, és mondd el, maradni akarsz, vagy távozni.

 

Mi, a szurkolók, többé már nem fogunk tisztelni, de tudjuk, hogy mi fog történni aztán. Ha maradni fogsz, az nagyszerû. A United szurkolói híresek arról, hogy kiállnak az olyan hõseik mellett, akik padlót fogtak. Ott van Eric Cantona esete a Selhurst Parkban. Vagy Roy Keane és Rio Ferdinand taktikázása a szerzõdéshosszabbítás körül. De említhetnénk a te esetedet Cristiano Ronaldóval a 2006-os vb után. Emlékezz, hogy miként kezeltünk mindkettõtöket. Támogattunk. Most is készen állunk erre.

 

Ha távozni akarsz, légy õszinte, és mondd meg, de egyet jegyezz meg. Magadhoz legyél õszinte. Sir Alexet okolva olyanra kened az egészet, aki a legkevésbé érdemelné meg. Még a tetteid után is kiállt melletted, és pihentetett, hogy összeszedd magad. A te érdekedben csinálta, hogy rendezhesd a magánéletedet, annak ellenére, hogy a hiányod milyen hatással volt a csapatra. Bárkit okolsz, az gyávaságra vall. Ha több pénzt akarsz, és úgy gondolod, hogy pár hét alatt millió fontokat keresni nem elég, ráadásul egy olyan helyen, ami sokaknak álmai beteljesülése lenne, akkor legalább legyél õszinte, és ismerd el. Ne olyant okolj, aki mindent megtett, hogy megvédjen és segített, még úgy is, hogy néha megbánta, hogy minél többet elérj pályafutásod során, pedig máshol erre lehet, hogy nem lett volna lehetõséged. Sokkal tartozol neki, de legalább annyival, hogy ne õt állítsd be gazembernek az ügyben. Tartozol neki azzal, hogy a nyilvánosság elõtt elmondd, õ mindent megtett, hogy segítsen, de te távozni akarsz.

 

De mielõtt megtennéd, gondolkodj tovább. Gondolj arra, hogy ki volt az, aki messzire elment volna, hogy megvédjen téged, amikor nagy volt a baj. Ki más mutatott volna feléd ekkora bizalmat, hogy te legyél a legjobb. Ha szükséged van példára, nézd meg Paul Gascoigne-t. Egy játékos, tele reményekkel és álmokkal, egy egész ország támogatását élvezte, azonban nem tudott megbirkózni a rá nehezedõ nyomással, és a karriere, sõt az egész élete csõdbe ment. Egy játékos, aki nyíltan megbánta, hogy hátat fordított Sir Alexnek és a Unitednek, amikor lehetõsége lett volna ide szerzõdni. Nézd meg, hogy mi történt vele pályája megfelelõ egyengetése nélkül, nem volt ki tanácsot adjon neki. Éppen ezért nem érti senki, hogy te tényleg hátat akarsz fordítani mindannak, ami jelenleg vagy? Mennyivel lesz jobb, ha az egész életed csak a pénzrõl szól?

 

Ha a kívánságod beteljesül, és elhagyod a Unitedet, ki lesz ott, hogy segítsen neked legközelebb – és, ha ez a választott utad, akkor az alapján ami mostanában jellemez téged, és amennyire felelõsségteljes vagy, biztosan lesz legközelebb – hogy felrázzon a nehéz idõkben? Senki nem lesz ott, aki képes lenne téged annyira megvédeni, és annyira kitartani melletted, mint ahogy Sir Alex. Milyen hatással lesz ez a családodra? Ha a United védõszárnyai alól is eltûnsz, mi a biztosíték, hogy nem kerülsz megint olyan szituációba, mint nem is olyan rég. Biztosak vagyunk benne, egy hónap se telne el, hogy megint ugyanez megtörténjen. Azonban amikor a kezdeti izgalom elmúlik, és megint bajban leszel, a kés megint a torkodhoz szegezõdik, de addigra már elidegenítettél mindenkit magad mellõl.

 

Senki nem akarja a Unitednél, hogy elhagyj minket. Te a családunk része vagy. Még amikor a 2007/2008-as szezonban minden Cristiano Ronaldóról szólt, és õ szerezte a gólokat, mi akkor is felismertük, és tudtuk, hogy te vagy a csapat szíve. Igazán hozzád illõ szerep volt, hogy a te góloddal váljunk a világ legjobb klubjává. Amikor az angol válogatott szurkolói kifütyültek, és amikor a sajtó célkeresztbe vett Dél-Afrikában a német meccs után, kik álltak mögötted teljes mellszélességgel? A nem is oly távoli múltban eljött problémáid után, melyik szurkolók éltették a nevedet 70 percen keresztül szerdán, azt akarva, hogy beállj, annak ellenére, hogy mindenki tisztában volt vele, hogy nincs minden rendben veled. Mi voltunk. Mi melletted álltunk, még akkor is, ha a legtöbbünk nem tudott egyetérteni azzal, ahogy hozzá állták a játékhoz. Teljességgel ellentmondott annak, amit mi gondoltunk, de melletted álltunk. Gondolkozz el, hogy mit csinálsz ezzel a kapcsolattal.

 

Mi történt a játékosokkal, miután elhagyták a Unitedet? Azokkal, akik úgy döntöttek, nem hozzánk igazolnak, pedig meglett volna a lehetõségük? Azokkal, akiknek ez a klub nem volt elég, és nagyobb és nagyobb dolgokat akartak elérni? Kinek sikerült? Beckhamnek? Nem. Ruudnak? Nem. Stamnak? Nem. Keane-nek? Nem. Talán Cristianónak? Jelenleg még nem. Õ megtanulta, hogy az élet nem mindenhol habos torta, a töbib szurkoló nem ennyire szenvedélyes, lojális és nem ennyire bízik benne, mint a United szurkolók.

 

Mindezek után, még mindig megvan a lehetõséged, hogy rendbe tedd a dolgokat. Két hónapod van januárig, addig, hogy a pletykákat magad mögött hagyd. Nyilvánosan is nyilatkozatot tehetsz. A pályán nyújtott teljesítményed is beszélhet önmagáért. Használd ki a lehetõséged. Nézd meg Ryan Giggset és Paul Scholest. Nézd meg Sir Bobby Charltont. Megvan rá az esélyed, hogy egyszer velük egy lapra kerülhess, hogy gólcsúcsot dönts, hogy életednek ezt a fejezetét kitöröld, a lehetõség a kezedben van. Mit számít az, hogy annyi pénzt kereshetsz, amennyit akarsz, milliók ide vagy oda, ha megvan rá a lehetõséged, hogy igazi futballtörténelmet írj? Maradj a Unitednél és megkérdõjelezhetetlenül te leszel mindenidõk legnagyszerûbb gólszerzõje. A legtöbb gólt szerezni a világ legnagyobb klubjában? Valószínûleg eljátszottál ezzel a gondolattal, amikor még csak a játszótéren álmodoztál.

 

Ha most elõállsz, és kijelented, hogy a Unitednél akarsz maradni karriered hátralévõ részére – ahogy azt korábban is tetted – akkor megõrzöd a hõs státuszodat, mielõtt a sajtó teljesen rommá teszi azt, a te hallgatásod alatt.

 

Ne hibázz Wayne! A United tovább fog lépni, veled, vagy nélküled. Ha mégis úgy döntesz, hogy távozol, te leszel az, aki bánni fogod.

 
Stretford-End.com
 
A Manutdfanatics.hu szerkesztõsége a Stretford-End.com által megfogalmazott levéllel maximális egyetértésben közölte le magyar nyelven a Wayne Rooneyhoz szóló nyílt levelet!

 


Stretford-End.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!