Norwich City 1-2 Manchester United

Nehéz mérkõzésen a 900. mérkõzését játszó Ryan Giggs gólja döntött, nyert a Manchester United és tovább tapad a Cityre.


Scholes és Giggs góljaival a Manchester United behúzta a Norwich elleni meccset, ezzel ismét csak 2 pont a City elõnye. Ráadásul a Tottenham veresége miatt kezd leszakadni az elsõ kettõtõl.

A csapatok:

Norwich: Ruddy - Naughton, Ward, Whitbread, Drury - Pilkington, Johnson, Fox, surman - Holt, Jackson
Cserék: Steer, Hoolahan, Bennett, Wilbraham, Morison, Crofts, Barnett

United: de Gea - Jones, Evans, Ferdinand, Evra - Nani, Carrick, Scholes, Giggs - Welbeck, Hernandez
Cserék: Amos, Young, Smalling, Berbatov, Park, Rafael, Fabio

Jól kezdett a United, egy Jones beadást Giggs lõtt mellé közelrõl, majd a 7. percben jött a vezetõ gól. Nani egy igen kiváló beadást tálalt a hosszún érkezõ Scholes elé, aki közelrõl a kapuba bólintott, 1-0 a Unitednek.

 


Az elsõ negyed óra végén Welbeck növelhette volna az elõnyt. Nani jó ütemben szöktette Hernandezt, aki a középen érkezõ csatártárshoz passzolt, ám a hosszú alsóba tartó lövést Ruddy még szögletre tudta tolni.

A Norwich nem meglepõ módon ívelésekkel próbálkozott, de semmi veszélyt nem jelentettek ezek, mert ha sikerült is beadniuk kapu elé a labdákat, vagy a belsõ védõk kifejelték, vagy de Gea húzta le magabiztosan.

Egészen 28 percet kellett várni, mire a hazaiak elõször kerültek komoly helyzetbe. Naughton kapott jó labdát, Evra és Ferdinand között kapura tört, már az öt és felesen belül járt, lövését azonban a spanyol kapus lábbal, nagyot mentve hárította.

Szemmel láthatóan rákapcsolt a Norwich! Pilkington beadásába Holt csúsztatott kapunak háttal, de Gea azonban ezt is leszedte a levegõbõl. A másik kapu elõtt Welbeck és Hernandez kényszerítõje után a mexikói gyenge lövését kellett fognia Ruddynak.

A szünetre maradt az egy gólos vendég elõny, ami összességében jogosnak volt mondható. A második játékrészre változtatott Paul Lambert és már az elsõ percben helyzetbe kerültek, ám Surman kapu mellé fejelt.

Bradley Johnson 30 méterrõl próbált gólt szerezni, de Gea kikísérte a labdát, majd Surman lõtt Pilkington beadását követõen, Carrickrõl azonban levágódott a játékszer.

A túlsó kapunál Giggs ugratta ki Welbecket kiválóan, a fiatal csatár átemelte a kirohanó kapuson a labdát, de az nem jutott kapuba, Whitbread szabadított fel.

A 72. percben Jones beívelését lõtte felsõlécre Giggs, majd Welbeck próbálkozott 20 méterrõl, de lövése gyengére sikerült.

Eközben a Norwich próbált egyenlíteni, de íveléseik továbbra sem jártak sikerrel. Már az utolsó 10 percben jártunk, amikor Scholes adta el saját térfelén a labdát, Wilbraham lõtte kapura 20 méterrõl, de Gea azonban szögletre tolta a lövést. Egy perc múlva azonban már õ sem tehetett semmit. Egy felívelt labdát fejelt le Holtnak Whitbread, a csatár lefordult Ferdinandról és szépen kilõtte a jobb felsõ sarkot, kiegyenlítve az eredményt.

A bekapott gól után felébredtek a vendégek és próbálták menteni a menthetõt és sokkal magasabb fokozatra kapcsoltak, mint amiben eddig játszottak. Ám a hazaiak hõsiesen védekeztek, így nem sikerült gólra váltani a fölényt.

Egészen a 92. percig, amikor a csereként beálló Young zseniális beadására a 900. meccsén pályára lépõ Ryan Giggs érkezett és közelrõl kapuba passzolt, ezzel megszerezve a vezetést és mint kiderült, a gyõzelmet is!

 



Premier League, 26. forduló
Norwich City 1-2 Manchester United
Carrow Road, 26811 nézõ

Vezette: André Marriner

Norwich: Ruddy - Naughton, Ward, Whitbread, Drury - Pilkington(Wilbraham 70.), Johnson(Bennett 64.), Fox, surman - Holt, Jackson(Hoolahan 46.)
Nem használt cserék: Steer, Morison, Crofts, Barnett

United: de Gea - Jones, Evans, Ferdinand, Evra - Nani, Carrick, Scholes, Giggs(Smalling 93.) - Welbeck, Hernandez(Young 63.)
Nem használt cserék: Amos, Berbatov, Park, Rafael, Fabio

Gólszerzõ Holt 83' illetve Scholes 7', Giggs 92'

Sárga lapok: Johnson illetve Ferdinand, Evans

A találkozó legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: David de Gea



 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!