Rooney: Nem pánikolunk

Ahogy a bajnoki címért folyó harc egyre halad elõre, valószínû még sok feszült pillanatra számíthatunk mostantól egészen május közepéig.


Wayne Rooney azonban ragaszkodik ahhoz, hogy a Unitednál magabiztosak és a legfontosabb, megvan a tapasztalatuk ahhoz, hogy ne kelljen megnyomniuk a pánik gombot.

Miután az elõzõ hónapban egy igen figyelemre méltó második félidei játékkal három gólos hátrányból álltak fel a Chelsea ellen, a Vörös Ördögök 2-1-re legyõzték a Liverpoolt hazai pályán, majd egy drámai végjátékban a Carrow Roadról is elhozták a három pontot.

Rooney elismeri, a múltban olykor a levegõben lehetett a pánik érzete, de õ és több csapattársa is megtanulta az utóbbi évek során, hogy mindig van remény.

"Amikor még fiatalabb voltam és elõször voltam a klubnál lehet, hogy az ellenfél vezetett 1-0-ra vagy 2-1-re és azt mondtam magamban "csak rúgd a labdát a hálóba", majd elkezdtem kicsit pánikolni, mikor elbuktuk a játékot" - mondta Rooney az Inside Unitednek.

 


"Most, hogy öregebb és tapasztaltabb vagyok, tudom, hogy csak a saját játékunkat kell folytatnunk olyankor, mert mindig ott lehet az esély a gólszerzésre. Azt hiszem, ez a sok játékból jött, a tapasztalatot így szereztem meg."

Rooney elmondta, nagyon fontos a szezon ezen szakaszában a megfelelõ felkészülés minden meccsre, miközben ugyanolyan fontos az is, hogy mentálisan erõs maradjon az ember.

"Nagyon fontos, hogy foglalkozz azzal, hogyan is érzed magad. Az edzések kevésbé megerõltetõek, ha sok meccs jön folyamatosan és lehet, hogy kicsit könnyebben veszed a dolgokat, mert azon dolgozol, hogy a lábaid bírják."

"Az edzés intenzitás valószínûleg csökken a szezon utolsó szakaszára, mert gyorsan jönnek a meccsek és meg kell gyõzõdj arról, megfelelõ állapotban vagy a következõ mérkõzésre."

"Ha mentálisan erõs vagy, a legjobbadat tudod adni. Folyamatosan összpontosítanunk kell, keményen dolgozni és remélhetõleg a jutalom sem marad el."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!