Tottenham Hotspur 1-3 Manchester United

Ashley Young duplájának, valamint Wayne Rooney góljának köszönhetõen a Vörös Ördögök idegenben gyõzték le a Tottenham csapatát!


Sir Alex Ferguson csapata nagyon fontos három pontot gyûjtött be, ezzel továbbra is a Manchester City nyakán loholva harcol, hogy megvédje bajnoki címét.

A csapatok:

Tottenham Hotspur: Friedel - Walker, Kaboul, King, Assou-Ekotto - Lennon, Livermore, Sandro, Modric - Adebayor, Saha
Cserék: Cudicini, Giovani, Defoe, Dawson, Kranjcar, Rose, Nelsen

Manchester United: De Gea - Jones, Evans, Ferdinand, Evra - Carrick, Scholes - Nani, Rooney, Young - Welbeck
Cserék: Amos, Anderson, Giggs, Park, Hernandez, Fabio, Rafael.

Már a találkozó elején látszott, hogy a Tottenham mindenképp irányítani szeretné a mérkõzést. Mindez sikerült is nekik a meccs nagy részében, bár fölényük sem gólokban, sem komoly helyzetekben nem mutatkozott meg.

Majd húsz percet kellett várni arra, hogy sansz alakuljon ki egyik kapu elõtt. Ekkor de Gea rúgta ki rosszul a labdát, amit a hazai középpálya egybõl felpasszolt Adebayornak. A támadó rávezette Evansre, majd a hosszú alsót célozta meg, a spanyol kapus azonban javította hibáját és oldalra ütötte a játékszert.

Manchesteri támadásokat alig láthatott a közönség, szinte el sem jutott oda a csapat, hogy fel tudjon állni ellenfele tizenhatosa elé. Bár a Spurs sem ostromolta a vendég kaput, a labda többet volt náluk, leginkább beadásokkal próbálkoztak, amiket a védõk menteni tudtak.

Harminchét perc telt el, amikor gólt szerzett a Spurs. Lennon csapta be Jonest, majd az alapvonaltól középre passzolt Sahának, az ex-manchesteri kapura lõtt, Adebayor a gólvonalon elállta a labda útját, ám végül bepaskolta a hálóba azt. Atkinson azonban jogosan ítélt szabadrúgást kifelé, hiszen a támadó gólja elõtt kézzel ért a labdához. Maradt tehát a 0-0.

A félidõ utolsó percében jártunk, amikor szögletet végezhetett el a vendég csapat. Talán a United szurkolók többsége ekkor már elkönyvelte, gólnélküli döntetlennel megy szeretett csapatuk az öltözõbe, fõleg annak tudatában, hogy az utóbbi idõben sarokrúgást követõen nem sûrûn szerzett gólt a Ferguson-csapat. Nem úgy most! Young kiválóan csavart középre, Rooney érkezett és a hálóba fejelt, 1-0 a Unitednek!

 


A pihenõ után mindkét csapat változatlan sorral folytatta a meccset. A játék képe mit sem változott, továbbra is a Tottenham uralta a játékot, a félidõ elején talán még nagyobb százalékban birtokolták a labdát, mint addig bármikor.

Az 52. percben egy, a lábak között elsuhanó lövést az utolsó pillanatban vett észre de Gea, ám lábbal még vissza tudott nyúlni érte, hatalmas mentés volt ez a spanyoltól.

Hat perccel késõbb Evra szabálytalansága után Assou-Ekotto lõtt 20-ról szabadrúgást, a labda azonban a felsõléc felsõ élérõl a szurkolók közé szállt.

Egy órányi játék után megduplázta elõnyét a United. Jones nagyon okos bedobásával Nani az alapvonalon járt, kapu elé játszott, a labdáról azonban mindenki lemaradt, a védõk azonban nem tudtak tisztázni, csak Youngig, aki egy csodás mozdulattal a hosszú alsóba lõtt, 2-0 már!

 


Assou-Ekotto újabb lövéssel próbálkozott, ám 30 méterrõl éppen a középen álló spanyol kapus ölébe továbbította a játékszert.

A 69. percben Ashley Young megadta a kegyelemdöfést. Evra passzolt a szélsõnek, aki tolt a labdán még kettõt tisztára játszva magát, majd nagyszerû tekeréssel a bal felsõt lõtte ki, 3-0!

 


A Spurs megzuhant, a United pedig nem erõltette már a támadásokat. Ám a meccs végéhez közeledve szépítettek a hazaiak. Giggs adta el csúnyán a labdát saját térfelén, Defoe vitte kapura, majd 22 méterrõl Ferdinand mellett a kapu jobb felébe lõtt, beállítva ezzel a 3-1-es végeredményt.

Bár játékban felülmúlta ellenfele a Vörös Ördögöket, végül Evráék örülhettek, komoly lépést téve ezzel a bajnoki cím felé!


Premier League, 27.forduló
Tottenham Hotspur 1-3 Manchester United
White Hart Lane, 36034 nézõ
Vezette: Martin Atkinson

Tottenham Hotspur: Friedel - Walker, Kaboul, King, Assou-Ekotto - Lennon(ROse 85.), Livermore, Sandro(Kranjcar 80.), Modric - Adebayor, Saha(Defoe 80.)
Nem használt cserék: Cudicini, Giovani, Dawson, Nelsen

Manchester United: De Gea - Jones, Evans, Ferdinand, Evra - Carrick, Scholes(Giggs 61.) - Nani(Park 80.), Rooney, Young - Welbeck
Nem használt cserék: Amos, Anderson, Hernandez, Fabio, Rafael

Gólszerzõ: Defoe 87' illetve Rooney 45', Young 60', 69'

Sárga lap: Sandro illetve Jones, Evans

A United legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Ashley Young

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!