Megszólalnak a lehetséges kérõk Rooney-ügyben

Sir Alex Ferguson tegnap tartott sajtótájékoztatóján elismerte, hogy a Wayne Rooneyval kapcsolatos pletykák igazak, az angol csatár távozni akar az Old Traffordról. Lássuk, a lehetséges kérõk mindkét vélekednek megszerzésérõl.


Elsõként a sokak által legesélyesebb kérõ, a Real Madrid, ebben az ügyben legbennfentesebb embere, José Mourinho nyilatkozott.

 

„A korábban elmondott gondolataimat tartom” – mondta Mourinho a Sky Sportsnak.

 

„Lehet, hogy bizonyos okok miatt távozni akar, de hiszem, hogy õ a Manchester Unitedhez, a Manchester United szurkolóihoz, az Old Traffordra tartozik.”

 

„Úgy hiszem, hogy maradni fog.”
 

„De ha végül a Manchester United úgy dönt, hogy távozhat, akkor hívjon fel.”

 

Amikor arról kérdezték, hogy érdekelné-e esetleg, hogy Rooney-t a spanyol fõvárosba csábítsa, Mourinho nevetve ezt mondta:

„Mindenkit érdekel, ezzel én se vagyok másként.”
 

„De úgy gondolom, ez csak álmodozás, mert kedvelem õt, kedvelem Sir Alexet, kedvelem a Manchester Unitedet, és úgy hiszem, a legjobb az lenne neki, ha egész életében ott maradna.

 

Arról is kérdezték a kétszeres BL-gyõztes menedzsert, hogy eljátszott-e a gondolattal, milyen lenne, ha Cristiano Ronaldo újra egy csapatban játszhatna Wayne Rooneyval:

„Igen, de biztosan az Old Traffordon fog maradni.”
 

A Tottenham menedzsere, Harry Redknapp is megszólalt az ügyben, kijelentve, hogy õt is érdekelné az egykori Everton játékos.

 

„Beszélni fogok az elnökünkkel, hogy megtudjuk-e szerezni Rooneyt a Tottenhamnek” – mondta félig viccesen Redknapp az Internazionale elleni BL-mérkõzést megelõzõ sajtótájékozatón.

 

 

Bár valószínûsíthetõ, hogy a Spursnél komolyan nem merül fel Rooney szerzõdtetése, városi riválisuknál a Chelseanél viszont már komolyabb lehet az érdeklõdés az elõzõ szezon Év játékosáért.

 

A londoni Kékek menedzsere, Carlo Ancelotti arra számít, hogy a Rooney-kérdést még sokáig feszegetni fogják a médiában, ám õ nem kíván semmit se megosztani azzal kapcsolatban, hogy a Chelsea leigazolná-e bajnoki riválisuk legjobbját.

 

„Szerintem erre a kérdésre még nagyon sokszor kell majd válaszolnom” – mondta az olasz menedzser.

 

„Csak hogy tisztán lássunk, nem szeretem, ha más edzõk a játékosaimról beszélnek, így én se akarok így tenni.”

 

„Tisztelem a Manchester United és Sir Alex Fergusont, ez az õ problémájuk, nem akarok errõl beszélni.”

 

Barcelona, a Real Madriddal ellentétben, eddig nem számított a Manchester United játékosok leendõ állomáshelyének, azonban hangsúlyos lehet az eddig szó, ugyanis a katalánok edzõje, Pep Guardiola kijelentette, megfontolják Wayne Rooney szerzõdtetését.

 

A regnáló spanyol bajnokcsapatnál úgy tervezik, egy 25 millió fontos ajánlattal állnak elõ Rooney játékjogáért, aki egyébként Guardiola mester nagy kedvence.

 

 

„Õ a világ egyik legjobb játékosa, kevés játékos rendelkezik ilyen képességekkel” – idézi a Barcelona edzõjét a The Sun.

 

„Õ az a játékos, akit nagyon nagyra tartok.”
 

Természetesen ha Rooney-ügy, akkor a Hangos Szomszéd, azaz a Manchester City se maradhat némán, azonban meglepetésre menedzserük, Roberto Mancini váratlan választ adott.

 

Amikor arról kérdezték, hogy volt-e valamilyen megkeresés a City részérõl Rooney irányába, Mancini így válaszolt:

„Nem. Soha.”
 

„Rooney nagyszerû játékos, de szerintem maradni fog a Unitednél” – tette hozzá.

 

„Nagyon jó játékos, nagyon fontos a Unitednek.”
 

„Õ a United játékosa. Nem lenne korrekt, ha én beszélnék errõl a helyzetrõl.”

 

 

„Tisztelem õt, Fergusont és a Unitedet. Csak a saját játékosaimról akarok beszélni.”

 

„Ez nem az én problémám. Én a City menedzsere vagyok. Nekem épp elég problémám van a saját játékosaimmal. Fontos, hogy a holnapi Európa-liga mérkõzésre koncentráljak.”

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!