A kritika inspirálta

David de Gea szerint a kritikusai arra vették rá, hogy erõsebb legyen...a padon töltött idõ pedig nagyon jót tett neki.


A spanyolnak - aki kiváló formában van, február hónap legjobbjának választották - idõbe telt, mire alkalmazkodott az angol játékhoz, de soha nem kételkedett abban, hogy képes erre.

"Egy-két kritikát kaptam a szezon rajtjánál" - mondta. "Azt hiszem, mindez arra szolgált, hogy még erõsebb ember legyek. Folyamatos harcra és kemény munkára ösztönöz ez. A lényeg, hogy ne hagyd el magad."

"Vártam az esélyt, megragadtam és számomra pozitívvá fordítottam a dolgokat. Szerencsére immár jó formában vagyok."

 "Csak remélni tudom, hogy ez a jó forma kitart a szezon végéig."

És bár de Gea boldog az Old Traffordon és úgy látja magán, mint aki teljes pályafutását itt tölti, az elsõ szezonja nem volt zökkenõmentes.

A média keményen megtalálta az elsõ két meccsén elkövetett hibáiért, majd szilveszter napján mutatott teljesítményét követõen - amikor három gólt kapott a Blackburntõl - Anders Lindegaard vette át a helyét az elsõ számú poszton 4 meccs erejéig. Az Anfielden lejátszott FA Kupa meccsen került vissza a csapatba és Lindegaard sérülésének is köszönhetõen úgy tûnik megszilárdította helyét.

 


Szerinte ezek a tapasztalatok is csak jobb játékossá tették és inspirálták jelenlegi kiemelkedõ formájához.

"A padon töltött idõ alatt tudtam elmélkedni. Átgondoltam a dolgokat és még keményebben kezdtem dolgozni azért, hogy újra védhessek."

"Ez még elszántabbá tett engem, szóval amikor visszakaptam a lehetõséget, két kézzel kapaszkodtam bele. Nyílván a feladat most az, hogy tartsam ezt a formát. Csak egy apró baki és minõségi játékosok várnak arra, hogy megkapják saját lehetõségüket."

De Gea várhatõan sütörtökön szembe néz az Athletic Bilbao csapatával, akiket már jól ismerhet a La Liga mérkõzésekrõl.

"Sok haverom van a Bilbao elsõ csapatában. Minõségi csapatot alkotnak, tudjuk, hogy nem lesz egyszerû ellenük."

"Jelenleg ötödikek a spanyol bajnokságban és tudjuk, nem könnyû ötödiknek lenni egy olyan versenyben. Kemény tesztre számítok."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!