Vele vagy nélküle?

Wayne Rooney ugyan maga dönt sorsáról, ám kérdéses, ezek után lehet-e még jövõje a Vörös Ördögöknél.


 

Rooney elõtt ugyan még nyitva áll az ajtó, ha esetleg megjönne az esze, de a szurkolók és a klub vélhetõen óriásit csalódott benne és ez nyilván megnehezíti az esetleges folytatást is.

 

A csatár aki tinédzser kora óta második családjának tekintheti a Vörös Ördögöket a mostani viselkedésével mélységesen elkeserítette az egész klubot.

 
 

  

Sir Alex Ferguson a tegnapi sajtótájékoztatón a lehetõ legjobban próbálta palástolni csalódottságát, de így is nehezen ment neki.

 

Elképzelhetjük micsoda csalódottság lehet benne a düh mellett, amikor egy olyan játékosa akit 6 évig pajzsként védett a média és minden külsõ tényezõvel, egyik pillanatról a másikra cserben hagyja.

 

Soha nem volt még ilyen lehangolt és elkeseredett, mint amilyen a tegnap délutáni sajtó konferencián.

 

Nagyon ritkán mutatta meg a sajtónak legbelsõbb érzéseit, hangulatát. Pár esetben, amikor a családjáról vagy az eredményeirõl beszélt, de akkor is csak alig észrevehetõen. Most azonban, amikor a Rooney saga volt étlapon tele volt érzelemmel a hangja.

 

Érezni lehetett a fájdalmat, ami számára olyan lehetett, mintha kést döfött volna védence a hátába. Soha nem volt talán ilyen csalódott.

 

Ferguson ennek ellenére is ragaszkodik hozzá, hogy köztük semmilyen vita nem történt. Ugyan Sir Alex azt mondja, az ajtó nyitva áll, ám kérdéses Rooney tettei után lehet-e még közös jövõjük. A United menedzsere úgy láthatta lehet még tenni valamit az ügy érdekében, hogy Rooney egy átmeneti állapotban van a sok gondja miatt, amit atyai gondoskodással talán megoldhat.

 

Úgy tûnik azonban, hogy Ferguson is nagyon meglepõdött a csatár döntésén, ami profinak nem nevezhetõ. Ferguson nem ért célt nála, maga részérõl menthetetlennek tartja a helyzetet és nem tud többet tenni Rooneyért.

 

Álljon itt néhány idézet a tegnapi interjúból, ami ezt támasztja alá:

 

„Csak egy dologra emlékezz: 'tiszteld ezt a klubot.’ Nem akarok semmi mást tõled, csak hogy tiszteld a klubodat.”

 

„Nem tudom miért csinálta ezt, mindenesetre csalódott vagyok.”

 

„Amit csak lehetett, mindent megtettünk érte amióta klubhoz érkezett.”

 

„Mindig ott álltunk mellette, mint egy mentsvár a viharos idõszakokban. Bármikor bajba került, mi tanácsokkal láttuk el – még arra is fel voltam készülve, hogy pénzügyi tanácsokkal kell majd ellátnom.”

 

Ez a probléma a fizetõ szurkolókat is érzékenyen érintette. Õk minden héten megvették az olcsónak nem nevezhetõ jegyeket, hogy ezzel Rooney fényûzõ életét és komoly keresetét biztosítsák. Õk nem valószínû, hogy olyan könnyen megbocsátanának korábbi hõsüknek.

 

Minden csók a címerre jelenleg hazugságnak tûnik, minden „soha nem megyek el” ígéret üres szófacsarásként hat.

 

A megrázó döntés augusztus 14-én jutott el Fergusonhoz, két nappal a bajnokság rajta elõtt. Ez a döntés nyilvánvalóan a világbajnokság elõtt megszületett Rooneynál, fõleg emiatt mehetett neki olyan rosszul a játék.

 

Szóval Rooney vesszõfutása válogatott és United mezben ezt tudva már nem rejtély. Vélhetõen rengeteg szurkolónál elveszítette határtalan népszerûségét. Ezután ilyen játékos legyen a csapat legnagyobb sztárja? Aligha kivitelezhetõ helyzet hosszabb távon. Nagyon nehéz így folyamatosan a legjobbját nyújtani.

 

Ebben az esetben az is elõfordulhat, hogy Rooney már lejátszotta utolsó meccsét a Unitedban, a vehemensebb szurkolók már most sem szeretnék United mezben látni és elég nehéz elképzelni, hogy Rooney ezek után, a jelen helyzetben még pályára lépjen a Vörös Ördögök színeiben.

 

Manchester Evening News


Manchester Evening News

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!